HALLE - Burgemeester en schepenen verkleden zich als boshyacinten

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Burgemeester en schepenen verkleden zich als boshyacinten

Stadhuis_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Stadhuis_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Stadhuis_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Stadhuis_4
Foto's Emile Devogeleer
 
Stadhuis_5
Foto's Emile Devogeleer
 
Stadhuis_6
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het is een jaarlijkse gewoonte dat het prinsenpaar op zondagmorgen de carnaval gemeenschap in hun ambtelijke woonst, het historisch stadhuis ontvangen. Daar wordt dan geluisterd naar toespraken van de prinsen en hebben ook de jeugdprinsen en seniorenprinsen een woordje te zeggen. Gewoonlijk worden dan wel eens met zout en peper gestrooid over toestanden in Halle. Met spanning wordt ook uitgekeken in welk kostuum het stadbestuur zou tevoorschijn komen.

Het schepencollege was dit jaar verkleed als boshyacinten. “Wij schenken hiermede aan het prinsenpaar het mooiste wat Halle te bieden heeft”, zegde burgemeester Pieters. Met hun kledij maakten zij ook promotie voor de pendelbussen die van aan het station en de Welkomstlaan de duizenden en duizenden bezoekers naar het Hallerbos zullen brengen en daarna terug naar de stad. Het moet ook zorgen voor niet bijkomende files die in Halle nu al een groot probleem zijn.

Miniprins Casimir gaf de goed raad aan het schepencollege om nog eens goed na te denken over het gebruik van herbruikbare bekers tijdens carnaval. De vader van de miniprijs heeft immers zijn voet gebroken op zulke beker tijdens de miniverkiezing. Miniprinses Shannon had het over het feit dat de  mensen geen parkingplaats vinden voor hun auto om naar de mooie winkels van Halle te komen kijken.

Prins Chris bracht een grote ’schup’ en grote borstel mee zodat de burgemeester mee kon werken aan de archeologische opzoekingen, zodat het wat rapper zou gaan. De prinsen hadden het ook moeilijk met het feit dat daardoor de stoet niet de Ninoofsesteenweg kon gebruiken. Hierdoor konden de bewoners van twee rusthuizen dit jaar niet genieten van de stoet. Prins Chris: “Mijnheer de burgemeester kom morgen maar mee naar de rusthuizen om het de residerenden zelf eens uit te leggen”. Ook Hallebad kwam ter sprake. “Die mensen zijn zeker niet gewoon naar Halle te komen. Zij ‘stoefen’ met hun 80.000 bezoekers die ze op 3 maanden krijgen. Wij halen met onze stoet meer dan 100.000 bezoekers op 3 dagen” zegde de prins

Ook voor schepen Buelinckx van feestelijkheden hadden zij een boodschap. Door het zomeruur konden ze dit jaar een uur minder vieren. Zij vroegen hiervoor om op dinsdagmorgen hen te laten vieren in de plaats van zes uur tot 7 uur.

Koninklijke vereniging de Boerkes kregen van Halattraction een speciale prijs voor het behalen van hun koninklijke tittel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2017
Felix Merckx
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief