HALLE - De grote kuis is begonnen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De grote kuis is begonnen

Opkuis_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Opkuis_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Opkuis_3
Foto's Emile Devogeleer
 
Opkuis_4
Foto's Emile Devogeleer
 

 Het lawaai van carnavalsmuziek moet op dinsdag na carnaval ruimen voor het lawaai van grote veegmachines die de troep komen opruimen van wat carnavalisten hebben achtergelaten. De geur van frieten en bier maakt dan plaats voor de geur van bleekwater die de straten en stoepen moeten proper maken.. Schepen Johan Servé is van oordeel dat er dit jaar minder afval ligt. Hij speelt nog altijd met het idee om volgend jaar herbruikbare bekers te gebruiken.

Om zes uur deze morgen moesten de vierders uit het straatbeeld verdwijnen en kon de opkuis beginnen. Zo kon niet alleen de opkuis maar ook de afdbraak van de tribune beginnen. Voor de opkuis werden twee kleine en een grote borstelwagens ingezet, bijgestaan door stadsarbeidersmet bladblazers. Naast de plastieken drankbekertjes werden er dit jaar veel minder attributen achtergelaten op de Grote Markt, vele carnavalsvierders namen hun huisraad mooi terug mee naar huis.

Ook de platen die de uitstalramen van handelszaken beschermen worden weggehaald. De cafés die met carnaval open waren hebben veel werk. Bieruitzetters komen de lege vaten en lege bakken weghalen en de uitbaters zelf zetten hun café terug in orde. Stoelen en tafels werden immers uit voorzorg veilig opgeborgen.

 Voor de opruiming zet de stad naast de eigen mensen ook een gespecialiseerde firma in om de tonnen vuil weg te halen..

 Ook handelaars waren met hoge drukreiniger en bleekwater aan het werk om alles voor hun winkel op te kuisen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief