HALLE - Linda en Joke voor de eerste keer achter de toog van de Klinkoet met carnaval

C21 Css
Halle_carnaval
 

HALLE - Linda en Joke voor de eerste keer achter de toog van de Klinkoet met carnaval

Editiepajot_halle_joke_en_linda_foto_merckx
Linda en Joke achter hun toog. (Foto Felix Merckx)
 

Moeder Linda en dochter Joke van café De Klinkoet staan voor de eerste keer met carnaval achter hun eigen toog. Vroeger zagen zij met carnaval steeds de voorkant ervan. Joke was immers voorzitter van carnavalgroep Van Moete Meuge en moeder Linda was een actief lid.

Jaren geleden heeft Linda wel tijdens carnaval eens drie dagen gaan helpen in een café op de Halse Grote Markt.
“Ik vond het zo plezant, dat wanneer het café gesloten werd, ik het voorste van mijn schoenen uitgesneden heb, om de pijnlijke voeten te verlichten en mee ben gaan dansen op de markt zelf”.

Meegaan met hun groep zal er dit jaar zeker niet inzitten. Wel zijn ze er nog steunend lid van.

Wat verwachten ze van carnaval?
“Veel volk, veel werk, goed weer en geen moeilijkheden. Moeder zal zoals gewoonlijk eieren buiten leggen voor goed weer. Zij heeft dat ook de 15 jaar gedaan dat we meegingen met onze groep en wij hebben nooit regen gehad tijdens de stoet”, zegt Linda.

Moeder Linda: “Wij verwachten hier geen moeilijkheden. Ook bij de vroegere uitbater Franske waren er nooit moeilijkheden. Wij liggen achter de basiliek en wat buiten het geweld van de grote markt. Wij krijgen hier vooral Halse carnavalvierders over de vloer en met deze zijn er geen problemen”.

VERHUIS
Voor beide dames staan er nog drukke dagen te wachten. De dagen voor carnaval moet het ganse café leeggehaald worden. De mooie krijttekeningen, die enkele jaren geleden gemaakt werden door Saskia, prinses carnaval 2009, moeten met houten planken afgeschermd worden.

Moeder Linda: “Alles moet hier buiten behalve ons koffiemachine en de glazen. Tijdens de carnavalsdagen serveren we ook koffie en wordt het bier steeds in glazen geschonken”.

De Klinkoet blijft tijdens carnaval open tot 5 uur ’s morgens en zal ook op dinsdag na carnaval vanaf 14 uur terug open zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 mrt 2022
Devogeleer Emile | 25 mrt 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief