HALLE - De Boerkes krijgen hun titel van Koninklijke carnavalvereniging

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - De Boerkes krijgen hun titel van Koninklijke carnavalvereniging

Boerkes_5
Twee mannen van het eerste uur Jean Jacmin en den Boy. (Archief Felix Merckx)
 

 Op 30 november reikt provinciegouverneur Lodewijk De Witte en de gedeputeerden plechtig de brevetten met de titel van koninklijke maatschappij uit aan 6 Vlaams-Brabantse organisaties. Hieronder zit de Halse carnavalgroep De Boerkes

 'Verenigingen die hun vijftig jarig bestaan vieren, kunnen de titel van koninklijke maatschappij aanvragen’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

De zes Vlaams-Brabantse organisaties die dit jaar deze titel mogen toevoegen aan hun naam zijn naast carnavalgroep De Boerkes uit Halle ook: Voetbalclub Koninklijke vereniging Simca Boys uit Asse; Koninklijke vereniging Kunstkring ’t Steen vzw uit Weerde; Koninklijke vereniging basketbalclub ‘Clem’ uit Scherpenheuvel; Koninklijke vereniging De judoclub ‘Euro-Budo-Landen’ en Voetbalclub Koninklijke vereniging VK de Daltons uit Malderen

De HKV De Boerkes mag vanaf nu als enige en eerste carnavalsvereniging in Halle mee stappen in het carnaval als Koninklijke carnavalsvereniging. Wat indertijd allemaal begon met deelname van de Stad Halle aan het televisiespelprogramma ‘Spel zonder grenzen’, waarin een paar vrienden, waaronder stichter Jean Jacmin het opnam tegen een stad in Nederland.

De vriendschap bleef bloeien tussen de vrienden en er werd besloten om als groep deel te nemen aan carnaval Halle en dat met hun legendarische koe waar bier uit de uiers kwam in de plaats van melk. De Boerkes groeide elk jaar, en werd een vaste waarde onder de Halse verenigingen, de groep leverde binnen die 50 jaar verschillende prinsen en twee prinsessen.

Tussen die prinsen kende de vereniging twee iconen, Jean Jacmin en Den Boy.

Het was de drijvende kracht ‘Patje ‘die een  een gewichtig dossier naar het koninklijk paleis in Laken stuurde  met de activiteiten van de vereniging in die vijftig jaar.

Begin dit jaar kwam er antwoord vanuit Brussel met het goede nieuws dat De Boerkes voortaan de titel van Koninklijke vereniging mogen dragen.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2017
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief