HALLE - ‘Oenstellingsgala’ van de Hofmaarschalken

Halle_carnaval
 

HALLE - ‘Oenstellingsgala’ van de Hofmaarschalken

Oenstellingsgala
Foto Felix Merckx
 

 Het Oenstellingsgala van de hofmaarschalken en hofdames is een stijlvolle carnavalsactiviteit die op 3 februari 2018 vanaf 20u10 doorgaat voor de vijfde keer in campus “Don Bosco”. Op het einde van de avond  wordt het nieuw Hofmaarschalkenpaar aangesteld. Tevens wordt het Hofmaarschalkenpaar Patrick  I en Marleen I en hun mini Hofmaarschalkenpaar Kyo I en Aagje I opgenomen in de Orde.

De presentatie van het geheel igt in handen van Marc Huylenbroek

De opening wordt gebracht door De Halse Dansmariekes, gevolgd door de Halse Vedettenparade. Tijdens de vorige gala-evenementen zijn er verschillende carnavalgroepen hun lied  komen brengen. Dit zorgt voor de nodige carnavalsfeer die zeker niet mag ontbreken. Ook dit jaar zullen na Losse Schroeven de nodige kandidaten klaar staan om op het podium het beste van zichzelf te geven.

Daarna volgt er een optreden van Swoop en Dynamite Doorheen de avond zal dansgroep Shiva onderleiding van Shiley Hero de zaal entertenen met hun dansmoves.

Opnieuw werken ze  samen met Speak  On, voor de muzikale, logistieke en visuele ondersteuning . Elke vette fuif, een vrolijk trouwfeest of een spetterend optreden wordt met hun medewerking een succes. Deze zal instaan voor de licht- en geluidseffecten tijdens het Oenstellingsgala. Achter de draaitafel hebben ze gezocht voor een dj duo die niet onbekend is binnen de carnavalwereld, hetzij  Frederik en Olivier van de Flippo’s.

De Flippo’s  zullen de tofste ambiance brengen voor en na de verschillende optredens.. 

Voorverkoop
Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de leden van de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames en op het telefoonnummer: 02 396 00 85. Prijs in voorverkoop is 8 euro en aan de kassa 10 euro. Nieuw dit jaar is de promoprijs voor groepen vanaf  10 personen hiervoor kunnen ze terecht via mail: hofmaarschalken@hotmail.com

Voor extra  informatie over  het Oenstellingsgala  kunt u steeds terecht op de website: www. galabal-halle.be  .  Op de site staat het volledig programma en uitleg bij de diverse artiesten. Ook foto’s en filmpjes van de voorbije jaren zijn terug te vinden. Ook  op Facebook & Twitter zodat we zoveel mogelijk carnavalisten kunnen bereiken.

Het geheel komt live op Radio Victoria 105.2 Taxiservice . Voor de mensen die veilig en in stijl willen aankomen en vertrekken op het galabal staat “Taxi Blommaert”  ter beschikking en dit aan een voordelig tarief.

 VEILIGHEID,
.Bij de oprichting van de V.Z.W. heeft het Bestuur geopteerd om naast de bestaande bezigheden, ook te focussen op enkele belangrijke segmenten zoals veiligheid, betrokkenheid en duurzaamheid

De veiligheid van de aanwezigen van en naar het galabal is een belangrijk aandachtspunt, daarom heeft de vereniging een taxi- service. Tijdens het galabal heeft de Orde een evacuatieplan  om ieders veiligheid te garanderen in geval van nood. Ook zijn er steeds stewards op de parking en in de zaal aanwezig.

Er is een gekeurde EHBO-koffer aangeschaft die voldoet aan de Belgische normen en jaarlijks door een gespecialiseerde firma wordt gecontroleerd op houdbaarheid van de medicatie.

Betrokkenheid
Doordat de V.Z.W. meer betrokken wil worden binnen de carnavalswereld in gans België is de V.Z.W. lid  van 3 overkoepelende carnavalsorganisaties: Fen Vlaanderen, B.K.F. (Brabantse Kulturele Federatie) en het E.C.V. (Europese Carnaval Vrienden ). De eerste positieve reacties zijn reeds bekend. Voorzitter Werner Mertens heeft al mogen zetelen in de jury  van verschillende verkiezingen. Ook in eigen stad willen ze hun steentje bijdragen. Al verschillende jaren steunen wij de goede doelen van Halattraction. 

Duurzaamheid
Op het galabal van 6 februari 2016 werden de papieren drankbonnen vervangen door plastieken jetons. Ook de cava-kaarten werden op een herbruikbare kaart gedrukt.  Het kandidatenpaar draagt vanaf heden een doorgeef kandidatenlint in plaats van een t-shirt die elk jaar werd vernieuwd. Deze maatregelen besparen extra uitgaven en zijn milieubewust.  Alle drukwerken van de Vereniging worden vanaf heden gedrukt op 100% recyclagepapier of ecologisch geproduceerd verantwoord papier.

Op al onze activiteiten worden de dranken steeds in glas geserveerd, wat de afvalberg aanzienlijk verkleint. Bijna alle producten die zij verbruiken in de keuken tijdens het jaarlijks eetfestijn komen uit het Pajottenland. Dit betekent minder transport en dus een kleinere ecologische voetafdruk. Verder werkt de Orde kan ook met fairtrade-producten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 05 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief