HALLE - Sonia, Jenny en Saskia, drie prinsessen die hetzelfde bureel delen bij Real Dolmen in Huizingen

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Sonia, Jenny en Saskia, drie prinsessen die hetzelfde bureel delen bij Real Dolmen in Huizingen

Editiepajot_3_prinsessen_foto_felix_merckx
Sonia, Saskia, Jenny en hun mannelijke collega in hun bureel. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_carnaval_prinsessen_omlijnd_foto_felix_merckx
Foto's en fotocollage Felix Merckx.
 

Geregeld zorgt carnaval Halle voor primeurs. Ook dit jaar weer. Zo werken de prinsessen van de laatste drie jaren toch wel zeker in hetzelfde bureel bij Real Dolmen in Huizingen.

Sonia (prinses in 2008) werkt er al 9 jaar, Saskia (prinses 2009) 5 jaar en Jenny (prinses 2007) 7 maanden. In hun bureel moeten zij het gezelschap dulden van Gilbert Geiregat uit Alsemberg. Ook hij is echter carnavallist, want zo heeft dit lid van Videoclub Zennevallei de verkiezing van Saskia en haar man Hans voor het nageslacht vastgelegd.

In de gang waar de vier zitten kunnen we het bureel niet mislopen. Op het venster hangt er nog een verkiezingsaffiche van Saskia en bij het binnenkomen van het bureel zelf, horen we carnavalsmuziek op de achtergrond. Dat wordt niet alleen meegezongen door de drie prinsessen, maar ook door hun mannelijke collega.

De drie zitten werkelijk op ‘hete kolen’ zoals men in Halle zegt. Er hangt zelfs een kalender waarop ze iedere dag een streepje bijzetten en zo aftellen tot met carnaval.

Het hoeft geen betoog dat er in dat lokaal veel over carnaval wordt gesproken, maar ook veel gewerkt wordt, zeggen ze daar in koor. In de aanloop naar de verkiezingen van Saskia was het nog erger. Haar twee vrouwelijke collega’s en ook de mannelijke collega waren immers de grootste supporters van Saskia

De drie prinsessen zitten elk in een andere groep. Geheimen hebben ze echter niet voor elkaar. Er wordt dikwijls gesproken over de char en de kostuums die men aan het maken is.

 De dag voor en enkele dagen na carnaval zal Gilbert Geiregat echter wel alleen zitten.
Dat is geen probleem zeggen zijn vrouwelijke collega’s. Hun dienst heeft geen permanentie en ook de chef van de vier is carnavalminded.

Saskia: “Hij was immers ook aanwezig op mijn verkiezing”

PROBLEEM
Momenteel krijgt Saskia van haar twee collega’s niets dan goede raad over wat haar te wachten staat tijdens het weekeinde van carnaval.

Voor Saskia is echter een klein probleem. Op 10 november zal ze opgenomen worden in de Orde van de Prinsessen en daar moet ze heel wat proeven voor afleggen en wie stelt mee de proeven op….juist. De twee andere collega’s van Saskia.

Saskia: “Ik moet hier soms wel oppassen voor wat ik zeg. Het kan allemaal stof zijn voor het samenstellen van de proeven voor 10 november”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 mrt 2022
Devogeleer Emile | 25 mrt 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief