HALLE zet drie dagen de zotskap op

Halle_carnaval
 

HALLE zet drie dagen de zotskap op

Halattraction_groot
EP

 Zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 maart iq Halle in Volle feeststemming. Iedereen van Halle en ook van ver buiten Halle trekken de zotskap aan. Vooral op zondag willen ze de prachtige chars en kostumes zien waaraan de groepen de ganse winter gewerkt hebben en dat soms in e barmelije omstandigheden. Halle wordt aanzien als één van de mooiste stoeten van België

DUIVELSE ZATERDA
Na een paar opwarmingsronden in de Halse deelgemeenten, dalen de carnavalsverenigingen af naar het stadscentrum vanaf de Biezeweide.

De opstelling zal dit jaar niet meer geschieden in de Jubellaan, maar in de Brouwerijstraat. Reden daartoe is de vaste beplanting in het wegdek van de Jubellaan die het manoeuvreren met grote praalwagens bemoeilijkt.

Op zaterdag wordt Prins carnaval gebrouwen en zijn Prinses verwekt.

Allen aanwezig voor het vertrek van de stoet om 15u55 waar zowel Prins als Prinses in hun ton verdwijnen, om ze te verwelkomen op de Grote Markt omstreeks 16u33.

CARNAVALZONDAG
Op de hoogdag van carnaval  stellen ze de groepen opnieuw op in de Brouwerijstraat. De buiten stedelijke delegaties en het showkorps nemen plaats in de Jubellaan en de reclamestoet stelt zich traditioneel op in de Biezeweide.

Het menu en parcours van carnavalzondag blijft behouden naar analogie van de vorige editie.

 KROTTENMAANDAG EN ZIJN KROTTENWORP
Kom zeker je kans wagen tijdens de Krottenworp, waar alle ex-prinsen vanuit de bovenverdieping van de cafés op de Grote Markt Halse Krotten over de menigte gooien. Halse krotten, babelutten gerold in een papiertje, met als “Gouden Krot”, één exemplaar, afgetekend door de voorzitter, die recht geeft op een juweel, aangeboden door juwelier Bosmans.

Het juweel heeft een waarde van maar liefst €500. Zorg dat je er bij bent!

Voor Krottenmaandag worden 5000 Halse krotten geproduceerd, die door Tastendeuvel, de orde van de Halse carna

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 05 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief