Zondagstoet met veel publiek en weinig incidenten in HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Zondagstoet met veel publiek en weinig incidenten in HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

De zondagsstoet is inmiddels door de stad getrokken. De doortocht is vrijwel zonder incidenten verlopen. Het mooie weer zorgde voor veel volk, heel veel volk. De sfeer zat er goed in. De stoet was opnieuw zeer origineel en werd gesmaakt door het publiek. Alle feestvierders en ook de hulpdiensten waren zeer enthousiast en de interacties tussen het publiek, de stoet en de hulpdiensten werden als zeer positief ervaren.  

Het Rode Kruis verzorgde in totaal zeven personen in de medische hulppost naast de Basiliek. Vier andere personen werden naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische zorgen. Het ging om lichte verwondingen.

Voor de brandweer waren er geen carnaval-gerelateerde interventies. Ook de politiezone Zennevallei meldt geen bijzondere incidenten. Enkele carnavalisten verloren elkaar uit het oog en konden gelukkig weer snel herenigd worden. De stoet werd ook even stilgelegd rond 16 uur omwille van een medische interventie. Verder waren er geen vernoemenswaardige incidenten. 

Voor vanavond en vannacht wordt het wisselend bewolkt en meestal droog. Er kunnen nog enkele buitjes vallen, al is het risico hierop eerder beperkt. De minima liggen rond de 7 à 8 graden.

De hulpdiensten roepen alle feestvierders op om zich warm aan te kleden, bij voorkeur meerdere lagen over elkaar. Let op met overmatig alcoholgebruik, dit werkt onderkoeling in de hand. Alcohol geeft namelijk een vals gevoel van warmte, maar in werkelijkheid koelt het lichaam door alcoholgebruik nog veel sneller af en is het risico op onderkoeling veel groter. Zorg dus goed voor elkaar! Samen uit is samen thuis. Laat niemand alleen achter, laat niemand op de grond liggen in deze kou.

 

Wij roepen alle carnavalisten nogmaals op om mensen in nood te helpen, door het nummer 112 te bellen wanneer iemand wordt aangetroffen die onwel is geworden, zwaar dronken is, in een diepe slaap verzonken lijkt te zijn, of in de vrieskou immobiel lijkt te zijn (op de grond liggen, slapen, …).

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief