Rustige zondagnacht tijdens Carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Rustige zondagnacht tijdens Carnaval HALLE

Politielogo_heel_goed_20103_p200

Na een prachtige lichtstoet werd op zondagavond de tweede dolle carnavalsnacht in Halle ingezet. Het was een plezante nacht in een uitgelaten en gemoedelijke sfeer.

Dat liet zich ook merken bij de hulpdiensten: er werden slechts 14 verzorgingen in de medische hulppost van het Rode Kruis geteld. Nog eens 14 feestvierders werden afgevoerd naar het ziekenhuis, 2 carnavalisten boden zich er spontaan aan. De voornaamste redenen waren verstuikingen en wondverzorging. Slechts een paar feestneuzen keken zo diep in het glas dat ze even moesten recupereren op de spoeddienst.

De politie voerde 4 bestuurlijke aanhoudingen uit. In de loop van de nacht waren drie minderjarigen  vermist, maar zij werden spoedig teruggevonden. De politie meldt geen zware incidenten. Zoals ieder jaar werden er wel wat gevonden voorwerpen bij de politie binnengebracht, voornamelijk gsm’s. De foto’s van de verloren voorwerpen zijn te bekijken op de Facebookpagina van politiezone Zennevallei (www.facebook.com/politiezennevallei).

Het carnavalsfeest is nog niet ten einde: rond 18u44 vertrekt de Krottenmaandagstoet, gevolgd door de traditionele Krottenworp op de Grote Markt, met als hoofdprijs de Gouden Krot. Na de prijsuitreiking aan de Halse carnavalverenigingen volgt een prachtig vuurwerk vanop de Graankaai. Nadat vervolgens het carnaval 2018 verbrand wordt op het Oudstrijdersplein, gaan we de laatste dolle nacht in. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief