HALLE - Frans en Sonia regeren drie dagen over Halle

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Frans en Sonia regeren drie dagen over Halle

Zaterdag_carnaval_1gr
 
Zaterdag_carnaval_1_kl
Zaterdag_carnaval_2kl
Zaterdag_carnaval_2_gr
 
Zaterdag_carnaval_3kl
Zaterdag_carnaval_4kl
 

Onder het gejuich van honderden carnavalisten werden Frans en Sonia aangesteld tot carnavalvorsten van Halle. Gedurende drie dagen regeren zij over Halle. Hiervoor kreeg Frans niet alleen de sleutel van de stad maar ook de burgemeestersjerp omgord.

 Halle gaat drie dagen en drie nachten aan cultuur doen zegde Luc Pieters voorzitter van Tastendeuvel in zij n teospraak. Hij bracht ook hulde aan prins Jos (Appelmans) en Luc (Neetens) die juist met carnaval verjaren.
 
Het was in 1958 dat de eerste prins (Roland 1) te voor schijn kwam uit de ton van reus Vaantjesboer. Prins Frans heeft dus de eer de vijftigste prins te zijn die uit de ton kwam.
In zijn openingstoespraak vroeg prins Frans begrip aan burgemeester Pieters om het containerpark gratis ter beschikking te stellen van de Halse carnavakgroepen. Zij hebben immers telkenjare heel wat afval.
Prins Frans vroeg aan burgemeester Pieters ook om wanneer men nog eens een volgende naam voor een nieuwe straat moet geven, eens te denken aan Roland Lauwers, de eerste Halse prins. Hij overhandigde al een herdenkingsplaat aan Jos Appelmans, voorzitter van Halattraction.
 
Als slot van de eerste carnavalsdag kreeg de kleine Vaantjesboer op de Beestenmarkt van de Confrérie van de Vaantjesboer een nieuw pak aangemeten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief