HALLE – Jos en Linda zijn kandidaat Seniorenprinsenpaar 2019

C21
Halle_carnaval
 

HALLE – Jos en Linda zijn kandidaat Seniorenprinsenpaar 2019

Dsc_7213
 
Dsc_7214
 

Elk jaar gaat de Orde van de Senioren op zoek naar een nieuw prinsenpaar dat de Halse senioren moet animeren. Op 9 februari wordt tijdens de jaarlijkse show-avond van de Orde, in zaal “Het Lindegroen te Buizingen, het nieuwe Seniorenprinsenpaar verkozen. Opvallende kandidaten zijn Jos Vandenhouden (59 jaar) en Devogeleer Linda (58 jaar) uit Halle.

 

Beiden zijn ze al vele jaren door de Halse carnavalsmicrobe gebeten. Jos begon zijn 44-jarige loopbaan in de carnaval bij de Fladdereirs. Na 5 jaar versluisde hij naar de Nachtratten, waar hij 3 jaar actief was. Ondertussen zat Linda bij Dei van den Bokser.  Samen werden ze dan lid van de Pagadders, Jos zelfs als voorzitter.  Na 11 jaar haakte Linda af en Jos vertrok voor de volgende 10 jaar naar Dei van Bei Chic.  De kandidaat Prins 2019 Joeri is dan ook tevens Jos en Linda hun zoon.  Ook hun kleinzoon Branko is van de partij, als kandidaat Mini-Prins 2019.

 

Jos en Linda tellen de dagen af tot 9 februari wanneer zij hun carnavalsexamen afleggen en moeten slagen in een reeks proeven.

 

PROEVEN:
Om te beginnen krijgen de kandidaten op zaterdagnamiddag 9 februari een eerste proef in Buizingen in Café De Welkom Bij Mit, waar zij stipt om 16u44 moeten aanwezig zijn met hun gevolg. De kandidaat Seniorenprins verkleed in kabouter Plop en natuurlijk de kandidaat Seniorenprinses in kabouter Kwebbel. Nadien volgt een tweede proef in Café Den Herberg om 17u45.  Wat hen niet bekend is, is dat ze reeds een aantal proeven aflegden zonder het te weten op dewelke zij ook reeds geëvalueerd werden.

 

Rond 19u00 vertrekken ze allen te voet naar de zaal “Het Lindegroen”. De show start om 19.11 uur. Er worden dan nog proeven afgelegd samen met het Prinsenpaar 2018 FREDY I en Annie I, die gedoopt zullen worden en opgenomen inde Orde van de Senioren.  Fredy I zijn peter moet verkleed komen opdagen als jager, terwijl zijn meter een konijn moet voorstellen. Annie I haar peter moet dan verkleed zijn in dalmatiër en haar meter in de tegenspeelster Cruëlla de Vil.

 

Radio Viktoria doet de muzikale omlijsting, De Halse Dansmariekes treden ook op en Madamme Zaza Project en Lady Chayenne Yves geven er ook een stevige lap op. Die avond kan er eveneens een optreden van de Nederlandse zanger Johnny Purple verwacht worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2019
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief