Carnavalkermis HALLE speciale kermisdagen, verplaatste markt en verkeershinder

C21
Halle_carnaval
 

Carnavalkermis HALLE speciale kermisdagen, verplaatste markt en verkeershinder

Editiepajot_halle
 

De carnavalkermis wordt opgesteld vanaf dinsdag 15 maart op het Stationsplein, vanaf woensdag 16 maart op de Leide en de parking voor sportcomplex De Bres en vanaf donderdag 17 maart, na de markt, op het J. Possozplein.
Verplaatste markt
De donderdag- en zaterdagmarkt zal hierdoor vanaf zaterdag 19 maart tot en met zaterdag 2 april tijdelijk plaatsvinden op de Monseigneur Senciestraat. De Monseigneur Senciestraat zal op marktdagen afgesloten worden vanaf 6u30 tot 14u en parkeervrij gemaakt worden vanaf 4u ’s ochtends.
Verplaatste markten:

  • Zaterdag 19 maart 2022
  • Donderdag 24 maart 2022
  • Zaterdag 26 maart 2022
  • Donderdag 31 maart 2022
  • Zaterdag 2 april 2022

Verkeershinder
Van 16 maart tot en met 30 maart is parkeren op de Leide en een deel van parking Bres niet mogelijk. Voor het J. Possozplein geldt dit parkeerverbod vanaf 17 maart tot en met 5 april. Verkeer op de Leide is gedurende deze periode niet toegestaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Dijkstraat. Om de veiligheid op het kruispunt van de Willamekaai met de Dijkstraat te blijven garanderen, zullen er verkeerslichten geplaatst worden tijdens de kermisperiode.
De kermis zal zich van maandag 14 maart tot donderdag 17 maart verzamelen op de Welkomstlaan. Van hieruit worden de attracties door de politie naar hun vaste locatie begeleid. Op 3 parkings op de Welkomstlaan zal daarom een parkeerverbod gelden tijdens deze dagen.
Om alles vlot en veilig te laten gebeuren zal de Welkomstlaan ook tijdelijk afgesloten worden op:

  • Woensdag 16 maart 2022 tussen 12u30 en 16u
  • Donderdag 17 maart 2022 tussen 13u30 en 16u30

Abeelenveld zal ook niet bereikbaar zijn op deze tijdstippen.
Alle informatie over de parkings die nog beschikbaar zijn vind je op www.halle.be/openbare-parkings.
Hinder scholen Halle centrum
Op donderdag 17 maart wordt de kermis op het J. Possozplein geplaatst. De opstelling zal plaatsvinden om 14u, na de opkuis van de wekelijkse markt. Dit duurt waarschijnlijk tot ongeveer 17u. Hierdoor kunnen ouders, die hun kinderen met de wagen komen afhalen, hinder ondervinden. We raden de ouders dan ook aan om op donderdagnamiddag het centrum te vermijden met de wagen. Je kan je kind(eren) nog steeds met de fiets of te voet komen ophalen. Wil je toch met de wagen komen? Parkeer je dan best op parking Nederhem die op ongeveer 5 minuutjes stappen ligt van de scholen.
Shuttlebus
De shuttlebus zal tijdelijk niet langs de Basiliekstraat, Parklaan en de Leide rijden. Hij zal vanaf het station terug naar de Vandenpeereboomstraat, Nederhem naar de Slingerweg rijden.
Familiedagen op de kermis
Alle woensdagen dat de kermisreizigers stand houden in Halle zijn naar traditie ‘Familiedagen’. Veel kermisattracties bieden op deze dagen het plezier aan verminderde tarieven aan. Je kan de deelnemende kermisattracties herkennen aan de affiche.
Prikkelarme kermismiddag op donderdag
Tijdens de carnavalsperiode is Halle één groot pretpark met maar liefst 120 kermisattracties. Maar voor sommige kinderen kunnen de vele visuele en luide prikkels soms een storende factor zijn. Speciaal voor hen is er nu elke donderdag een prikkelarme kermismiddag!
Organisator Halattraction heeft met de kermisuitbaters afgesproken om donderdagnamiddag tussen 14u en 17u de verlichting maximaal te doven en de muziek tot een minimum te herleiden. Dat zal een hele opluchting zijn voor kinderen met autisme, epilepsie of kinderen die overgevoelig zijn voor sterke lichteffecten of te luide muziek. Want deze prikkels veroorzaken bij hen vaak heel wat stress. Donderdag kunnen ook zij dus honderduit genieten van de vele attracties op de Halse kermisfoor!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief