x3 Dagen in het jaar heeft HALLE zijn eigen TV-station

C21
Halle_carnaval
 

x3 Dagen in het jaar heeft HALLE zijn eigen TV-station

Voorstelling_carnaval_tv_
 

x3 Dagen in het jaar heeft HALLE zijn eigen TV-station 
… En dat is natuurlijk met carnaval. Het belangrijkste evenement in de streek. Voor duizenden Hallenaren een passie, een feest boordevol tradities dat ze intens beleven. Waar ze maanden naar uitkijken. Misschien zit carnaval zelfs in hun DNA!  

Wie er om wat voor reden dan ook niet kan bij zijn, die kan tijdens het carnavalsweekend van 26 tot 28 maart gedurende 3 dagen en nachten terecht bij Gruute Met TV en de Halse radio Victoria: “Elk jaar krijgen we vele hartverwarmende reacties van Hallenaren die in het buitenland zitten en dankzij onze verslaggeving het Halse carnaval kunnen volgen. Maar het gaat evengoed om streekgenoten die door ziekte of -wie weet dit jaar- uit angst voor COVID of grote massa’s liever via internet of radio de carnavalssfeer opsnuiven. Geert Leunens: “Van de stoeten tot de pronkzitting op het historisch stadhuis. We proberen alles via verschillende camera’s in beeld te brengen. De medewerkers van de Halse radio Victoria zorgen voor de deskundige commentaar.” Koen Dedoncker vult aan: “Dit is het werk van een enthousiast team vrijwilligers, uit liefde voor carnaval. Intussen blijven we investeren in nieuw materiaal, wat de beeldkwaliteit alleen maar verbetert. De voorbije weken experimenteerden we zelfs met dronebeelden van de kermis.”

Uitvalsbasis van Gruute Met TV en Victoria is café De Fazant op de Grote Markt, waar ze de eerste verdieping inpalmen: “Al hebben we dit jaar ook een pop-up-studio rechtover de basiliek. We zijn ontzettend blij dat carnaval na 2 jaar coronamiserie opnieuw doorgaat. Eerlijk. We zagen het niet meer zitten om nog maar eens een digitale vervangshow in elkaar te steken. Dat blijft toch wat kunstmatig en zoiets kan nooit het échte carnavalsgevoel evenaren.” 

CARNAVAL TOP 100  

De voorbije weken konden de Hallenaren al aftellen naar carnaval dankzij het populaire radioprogramma Carnavalitis. Sonia D’Ours : “In januari hebben we onze nek uitgestoken en hebben we het aangedurfd om samen met Halattraction toch het carnavalsgevoel aan te wakkeren in de veronderstelling dat carnaval opnieuw zou kunnen doorgaan.  Een risico, want voor hetzelfde geld gaven we de carnavalisten valse hoop. Gelukkig bleek het de juiste beslissing!”

De laatste aflevering in taverne Lamme Gisj werd alvast bijzonder. Met een ingetogen moment voor de slachtoffers van de carnavalstragedie in Strépy en een hommage aan Jean Flament, boegbeeld van de Gilles en Pierrots van Groot-Halle. Jean overleed afgelopen zondag. We kregen ook het nieuwe carnavalsliedje van het Halse schepencollege te horen. Burgemeester en schepenen zingen over recyclage en het gebruik van herbruikbare bekers met carnaval. De leden van carnavalsgroep de Gebeure konden de na 2 jaar coronastilstand eindelijk het stoetliedje voor hun 44ste verjaardag voorstellen.  

En tot slot was er de finale van de Carnaval top 100. Zo’n 6100 stemmen kwamen binnen voor dit carnavalesk eurovisiesongfestival. Het aandeel Halse carnavalsnummers wordt alsmaar groter, de liedjes in het eigen dialect worden alsmaar populairder. “Hallemoe soame” met het aanstekelijke ‘voesj doen’ kreeg de meeste stemmen en eindigde op nummer 1 in de Carnaval top 100: ”Hallemoe soame is een unieke samenwerking tussen carnavalisten over de groepsgrenzen heen. Een liedje dat moed gaf in de coronajaren, maar intussen al is uitgegroeid tot een klassieker!” 

Waar kan je alles volgen? 

Heel het weekend via www.gruutemet.be en www.radiovictoria.be, 105.2 FM of via DAB+ 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief