Uk de klinnik ester geriet veu! - Spoed HALLE wordt uitgebreid voor carnaval

C21
Halle_carnaval
 

Uk de klinnik ester geriet veu! - Spoed HALLE wordt uitgebreid voor carnaval

Mug_halle_
 

Halle is helemaal klaar voor 3 dagen carnaval. Maar het Hals zotskappenfeestje betekent ook 3 extra drukke dagen en vooral nachten op de Spoedgevallendienst van het AZ Sint-Maria in Halle. De Spoedgevallendienst wordt daarom uitgebreid met extra ruimte. En elke carnavalsnacht worden er ook 10 extra medewerkers ingezet. 

Jaarlijks belanden enkele tientallen carnavalisten op de Spoedgevallendienst. Doorgaans omwille van kwetsuren of een alcoholintoxicatie. Om die extra stroom patiënten op te vangen wordt de Spoedgevallendienst in het AZ Sint-Maria gevoelig uitgebreid. Onder meer de nabijgelegen garage en containers worden ingericht als extra spoedruimte. Op die manier komt de werking van de Spoedgevallendienst niet onder druk te staan en kunnen alle patiënten rustig verzorgd en gemonitord worden. 

Elke carnavalsnacht 10 extra mankrachten
Natuurlijk vraagt dit een extra inspanning van het AZ Sint-Maria. Zo worden er extra medewerkers ingezet aan het onthaal van de Spoedgevallendienst, extra spoedartsen, verpleegkundigen, schoonmaakpersoneel en logistieke medewerkers. Voorts staan ook de wachtdoende specialisten extra paraat voor verdere ondersteuning van de Spoedgevallendienst.

Deze inspanning is niet vanzelfsprekend. Want ondanks het feit dat de coronabarometer al enkele weken geel kleurt, zitten de coronabesmettingen en de nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten in ons land opnieuw in de lift. En dat zorgt uiteraard voor een hogere werkdruk bij de zorgverleners.

Het AZ Sint-Maria begrijpt natuurlijk dat iedereen, na twee jaar wachten, nood heeft aan een geweldig carnavalsfeestje maar roept wel alle feestneuzen op om veilig en verstandig te vieren.

Feest verstandig!
Vertoon je COVID-symptomen? Doe zeker een zelftest! Test je positief? Dat is natuurlijk balen. Maar blijf dan thuis. Zo voorkom je dat het virus zich als een lopend vuurtje verspreidt over de carnavalsmenigte. 

Het KMI voorspelt de volgende dagen vrij zonnig weer met aangename maxima rond 16 graden. Maar wees voorzichtig met alcohol! Zeker ’s nachts want dan schommelen de minima tussen 2 en 4 graden. Alcohol verwijdt bij zo’n frisse minima de bloedvaten waardoor je lichaamstemperatuur daalt. In het slechtste geval raak je zelfs onderkoeld. Feest daarom verstandig! En zorg ook voor elkaar.

Op die manier beperken we samen het aantal patiënten op de Spoedgevallendienst, de druk op het ziekenhuis en genieten we samen van een veilig en geweldig carnavalsfeest. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024

archief