Ook politie gaat verkleed naar carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Ook politie gaat verkleed naar carnaval HALLE

Carnaval
 

Op 26 maart vindt het eerste grote evenement plaats in België sinds de coronamaatregelen. Op zich is iedereen blij dat er opnieuw een carnaval is in Halle, maar omdat dit het eerst grote event is, wordt er ook meer volk verwacht dan andere jaren. Daarom worden ook de nodige bijkomende maatregelen genomen om te zorgen voor een plezierig en vooral een veilig carnaval.  

In eerste instantie worden 180 lokale politiemedewerkers ingezet. Daarbovenop worden nog eens 80 politiemensen ingezet vanuit de federale politie en andere politiezones. Dit komt op een totaal van 250 politiemensen. Dit is 10% meer als in 2019 toen carnaval Halle plaatshad.
De inspecteurs worden voornamelijk ingezet voor de begeleiding van de stoet en de verkeersregeling, de handhaving van openbare orde, preventief toezicht op overlast rond het carnavalsgebeuren, … Om de sfeerverpesters op een onopvallende manier aan te pakken zullen er ook anonieme ploegen ingezet worden waarvan enkelen zelf verkleed zullen zijn. De prioriteit is de veiligheid van iedereen garanderen. Daarom wordt er vanuit de politiediensten extra aandacht besteed op drugs- en wapenbezit, verkoop en bezit van sterke drank en ten slotte wordt er uiteraard ook gelet op wildplassen, diefstal en vandalisme. Mensen die de sfeer dus verpesten of voor overlast zorgen, zullen meteen beboet of opgepakt worden. Boetes kunnen oplopen van 150 tot 500 euro. Het zal tevens het eerste carnaval zijn dat de politiezone experimenteert met bodycams.
Politiepost Halle 24/24 open
De politiepost Halle zal 24/24 open blijven. Mensen met klachten, verloren voorwerpen, problemen, … kunnen hier dus ten allen tijde terecht of tenminste vanaf zaterdag 7 uur tot en met dinsdag 19 uur. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief