Carnaval Halle ging van start

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval Halle ging van start

Halle_car_prins_niko_
 
Halle_carnaval_
 
Halle_car_hofmaarschalken_
 

Na 2 jaar reikhalzend uitkijken, is het eindelijk zover! De drie dolle dagen van Carnaval Halle zijn vlot gestart. Ons gloednieuwe prinsenpaar op de Halse Grote Markt gaven het startschot van een spetterend Carnaval. In de Halsebinnenstad zijn intussen al aardig wat feestvierders op de been. De sfeer zit er goed in! 

De hulpdiensten tekenden een rustige dag op. 2 carnavalisten werden verzorgd op de spoedafdeling van het Sint-Maria ziekenhuis Halle. In de vooravond verzorgde het Rode Kruis 9 personen in de hulppost. Heel bijzonder was ook de oproep van een zwangere vrouw die niet meer op tijd in het ziekenhuis raakte. Het MUG-team van AZ Sint-Maria bracht samen met de vader de baby ter wereld. Moeder en dochter stellen het goed! En zo werd onze eerste carnavalsbaby geboren. 

 

Veel feestvierders op de been 

In de Halse binnenstad zijn intussen al aardig wat feestvierders op de been. Zo’n 7.000 carnavalisten zijn al aanwezig op onze feestpleinen. De sfeer zit er goed in! 

De veiligheidsdiensten staan paraat. Alle veiligheidsmaatregelen zijn in voege. We houden de druktebarometers nauwlettend in de gaten. Zowel de feestpleinen als de invalswegen worden permanent gemonitord zodat de veiligheidsdiensten extra maatregelen kunnen nemen als dat nodig blijkt.  

 

Opgelet: minima dalen vannacht tot 6 graden! 

Ze voorspellen zacht weer, maar vooral ’s nachts kan het nog aardig fris. De minima dalen tot 6 graden. Pas je kledij aan en voorzie een warm kostuum (laagjes zijn ideaal).   Let ook op met overmatig alcoholgebruik: alcohol geeft een vals gevoel van warmte maar in werkelijkheid koelt je lichaam sneller af! Een frisdrankje of watertje houdt je evenzeer op de been. 

 

Zorg goed voor elkaar. Zie je iemand in nood? Iemand die onwel is? Iets verdacht? Bel 112!  

 

Vannacht rijden de carnavalsbussen 

De carnavalsbussen zorgen ervoor dat je zonder zorgen en veilig thuis geraakt na een dolle nacht in Halle. Want rijden onder invloed brengt niet alleen jouw leven in gevaar, maar ook dat van anderen! Met de nachtbussen zorgen we er alvast voor dat  het carnavalsfeest voor niemand in mineur hoeft te eindigen. 

De nachtbussen bedienen Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en het Pajottenland en vertrekken steeds aan het station van Halle. De carnavalsbussen vertrekken steeds aan het station van Halle. Enkel lijn 44 vertrekt ter hoogte van de opstapplaats Ninoofsespoort. Ze rijden uit vanaf het ogenblik dat de gewone dienstregeling is afgelopen. Opgelet! 
- Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar op het openbaar vervoer. 
- In de nacht van zaterdag op zondag gaat het zomeruur in: 2u wordt dan 3u. We zetten de klok dus één uur vooruit. Hou hier rekening mee in de dienstregeling van de bussen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief