HALLE beleefde zijn eerste Carnavalnacht

C21
Halle_carnaval
 

HALLE beleefde zijn eerste Carnavalnacht

Halle_car_veiligheidscentrum_
 

Onze carnavalisten hebben er lang moeten op wachten, maar na een lange coronaperiode en twee afgelastingen was het eindelijk zover. De feestpleinen: Grote Markt, Beestenmarkt, Cardijnplein en Maandagmarkt stonden afgeladen vol. Rond middernacht bereikten we een piek van 13.000 feestvierders. Helaas werd het einde van de feestnacht overschaduwd door een heel ernstig ongeval. 

Rond 5u45 viel een persoon op de sporen van hele grote hoogte en dit ter hoogte van de Vogelpers. Onze hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het spoorverkeer werd onderbroken. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand in levensgevaar overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Brussel. 

Een verslaggeving van de veiligheidsdiensten: 
·      De medische hulppost van het Rode Kruis in de refter van het Heilig Hart & College heeft in totaal 70 personen verzorgd. In het AZ Sint-Maria werden 17 personen verzorgd. Het ging voornamelijk om alcoholintoxicatie en kleine verwondingen.  
·     Politiezone Zennevallei moest slechts een paar keer tussenkomen. Hier en daar kregen ze ook melding van een kleine vechtpartij. Er vonden 4 bestuurlijke aanhoudingen plaats. Veel agenten zijn op de been en patrouilleren op de feestpleinen waardoor incidenten zeer snel gedetecteerd en aangepakt worden. 
·     Een bevrijdingsteam van Brandweerzone Vlaams-Brabant West hielp mee aan de evacuatie van het personenongeval op de sporen. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief