Halse carnavalsverenigingen halen na 2 jaar hun praalwagens van stal

C21
Halle_carnaval
 

Halse carnavalsverenigingen halen na 2 jaar hun praalwagens van stal

Img_6436
 

De zondagsstoet is inmiddels door de stad getrokken. Onze carnavalsverenigingen mochten na 2 jaar wachten, eindelijk hun praalwagens van stal halen. Het werd een groots en mooi spektakel. En het mooie weer zorgde voor veel volk. Het volk was goed verspreid over het hele parcours. Op Nederhem en het Possozplein was het bijzonder druk maar nergens was er sprake van een totale overrompeling. Op piekmomenten registreerden we zo’n 26.000 kijklustigen. Ook de nationale en lokale pers waren in getale aanwezig om onze prachtige stoet in beeld te brengen. 

 

De stoet werd enkele keren even stilgelegd omwille van kleine medische interventies.  

Het Rode Kruis verzorgde in totaal 18 personen in de medische hulppost in de refter van het Heilig Hart & College. 27 andere personen werden in het AZ Sint-Maria verzorgd. Het ging allemaal om lichte verwondingen zoals verstuikingen en snijwonden.  

 

Brandweerzone Vlaams-Brabant West had een duikersteam stand-by op het kanaal, maar ze moesten gelukkig niet uitrukken. Ook de politiezone Zennevallei meldt geen bijzondere incidenten en verleenden voornamelijk bijstand voor een vlotte afhandeling van de medische interventies. 

 

Persoon die vanmorgen ten val kwam buiten levensgevaar 

Goed nieuws bereikte ons ook uit het Erasmus ziekenhuis Brussel. Het slachtoffer dat vanmorgen ten val kwam op de sporen ter hoogte van de Vogelpers is intussen buiten levensgevaar. 

 

Samen uit is samen thuis 

Voor vannacht worden mistbanken verwacht. De minima schommelen tussen 1 en 6 graden. Kleed je dus warm aan, bij voorkeur meerdere lagen over elkaar. Let op met overmatig alcoholgebruik. Alcohol geeft namelijk een vals gevoel van warmte. En bovenal zorg dus goed voor elkaar! Samen uit is samen thuis. Laat niemand alleen achter of alleen huiswaarts vertrekken en laat niemand op de grond liggen in deze kou. 

 

Wij roepen alle carnavalisten nogmaals op om mensen in nood te helpen, door het nummer 112 te bellen wanneer iemand wordt aangetroffen die onwel is geworden, zwaar dronken is, in een diepe slaap verzonken lijkt te zijn, of in de kou op de grond ligt. 

 

Stem mee voor de Publieksprijs Carnaval 2022 

In deze poll gaan we niet op zoek naar de grootste of kleurrijkste carnavalsgroep. Wel willen we achterhalen welke carnavals- of vriendengroep de fijnste indruk heeft achtergelaten bij het grote publiek. 

  

Stemmen kan vanaf nu tot maandag 20u44 (krottenworp) via Onze Stad App Halle. Van zodra de stemming is afgesloten, worden er automatische enkele winnaars aangeduid. Zij krijgen een Halle-Trakteertbon 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 25 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Devogeleer Emile | 22 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief