Het eerste Europeese Hofhouding van de Stad HALLE ontvangen op het stadhuis Europaprins Werner I met Europaprinses Natacha I en hun Hofmaarschalken Bernard en Cedric

C21
Halle_carnaval
 

Het eerste Europeese Hofhouding van de Stad HALLE ontvangen op het stadhuis Europaprins Werner I met Europaprinses Natacha I en hun Hofmaarschalken Bernard en Cedric

Img_7357
 
Img_7349
 
Img_7345
 

Het eerste Europeese Hofhouding van de Stad HALLE erd vanmiddag ontvangen op het stadhuis met de  Europaprins Werner I met Europaprinses Natacha I en hun Hofmaarschalken Bernard en Cedric. Vanavond staat er nog een overwinningsbal op de agenda. 

Hoe het begon
In 2016 kwam de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle vzw in contact met de titel van Europaprins, dit dankzij Rik Van Limberghen die toen deze titel had bemachtigd. Hetzelfde jaar maakte de Orde zich lid van het ECV de vereniging die zich inzet voor de Europaprinsen en het Europacarnaval. Vanaf dan was elke regende Europaprins en zijn gevolg een vaste waarde op het Oenstellingsgala. Maar ook diverse  gewezen Europaprinsen tekende jaar op jaar present.

Stilaan kwam bij onze voorzitter het besef dat hij ooit deze titel wou bemachtigen. Vooral omdat hij zo zijn twee grote passies kon samenvoegen hetzij carnaval vieren en nieuwe plaatsen ontdekken. En zo stelde hij in 2021 zich kandidaat als Europaprins voor het jaar 2022. Hij koos in eerste instantie Bernard als Hofmaarschalk en Natacha als Hofdame. 

Een paar dagen voor het afsluiten van de kandidaturen kreeg Werner van Marino de Internationale President van het ECV  te horen dat de organisatie die zich bezig hield met de verkiezing van de Europaprinses zou ophouden te bestaan en dat er nu door het ECV ook een Europaprinses zou worden gekozen. Werner moest geen moment twijfelen en vroeg aan Natacha of zij zijn prinses wou worden.

Tijdens de verkiezing van het eerste Europaprinsenpaar 2022 moesten Werner en Natacha nipt Marc en Chris voorlaten als Europaprinsenpaar. Werner en Natacha hebben zich doen meteen gesmeten op hun kandidatuurstelling van 2023. Alle “kleine “opmerkingen werden meegenomen en aangepast waardoor Werner en Natacha klaar waren voor het behalen van de Titel.

Vanaf het start schot werd gegeven voor de campagne haalde Werner en Natacha alles uit de kast, interviews op diverse radio en kranten, bespelen van de sociale media, verkoop van toegangskaarten,  acte de presence op carnavalsactiviteiten enz…

Hierdoor was de ontlading op 15 oktober 2022 in Bredene helemaal compleet wanneer ze verkozen werden als het eerste Europaprinsenpaar uit Halle. Als Hofhouding hadden ze gekozen voor twee personen die nauw betrokken waren bij hun kandidatuurstelling hetzij Bernard St Martin en Cédric Heremans.  De peters en meters van de kersverse Europaprins en Europaprinses zijn:  Michel van Eyken: Vice-Kanselier van de Kanselarij Prins van België, Jimmy Picalausa : Voorzitter Halse carnavalgroep ‘T Droajt Veerkant; Rita Huvet: Voorzitter van de carnavalgroep De Dilbeekse Konijntjes en Bestuurslid van het ABBP, Cindy Pairoux: Secretaris Carnaval Kampenhout en Vlaamse Carnavalssteden.


Daguitstap

Na alle positieven reacties van binnen- en buitenland leek het ons de moeite om onze genodigden een feestelijke da uitstap aan te bieden om zo onze mooie Stad Halle in de kijker te zetten. We vertrokken samen in Start 65 te Buizingen om 11 uur met de genodigden van het ECV en de Orde van Hofmaarschalken en Hofdames Halle om dan op met de feestbus richting Villa Servais te gaan voor een brunch.

Omstreeks 13u30 werd het gezelschap onder leiding van de Europese Houding  verwacht op het Stadhuis door de Burgemeester Marc Snoeck en de leden van het Schepencollege. Gevolgd door een receptie aangeboden door de Stad Halle. 

Nadien trok het gezelschap richting Brouwerij Boon voor een rondleiding en degustatie. Gevolgd door een diner in restaurant Alsput. Omstreeks 18u15 zal het gezelschap richting start 65 terugkeren voor de Receptie en Overwinningsbal van het Europaprinsenpaar.  

Overwinningsbal 

Presentator 

Marc Huylenbroek 

Marc Huylenbroek verzorgt al jaren als presentator ons galabal, zal ook tijdens het Overwinningsbal alles in goede banen leiden.  Tijdens de avond zal hij er zeker de sfeer in houden tussen de optredens en de nodige protocollen.

De Halse Dansmariekes

Net zoals bij de Orde van Hofmaarschalken zullen de Halse Dansmariekes de avond feestelijk mogen openen. 

Andy Swingstar

Nadat hij tijdens het Oenstellingsgala 2012 al eens een gastoptreden heeft gegeven zal ook hij nu het beste van zichzelf geven op het podium.  Als Halse Artiest kon hij niet ontbreken. 

Louis Flion

Louis Flion werd geboren op 10 maart 1998 in Flion Town, een pittoresk dorpje gelegen in het westen van Showbizzland. Als zanger zorgt Flion met zijn feesthits overal te velde voor sfeer, amusement en vurige vrouwkes.

Als peuter is hij muzikaal. Louis volgt notenleer in de jeugdmuziekschool en produceert prachtige klanken met z'n wonderbaarlijke fluit. Na 2 jaar oefenen wil hij starten met gitaar maar jammer genoeg houdt hij dit maar 2 jaar uit. Hij slaat zijn gitaar aan dingelen en verdwijnt in de mist.

Maar als autodidact leert hij de ingrediënten voor een goede partyknaller kennen en begint al snel zelf te componeren. Vanaf dat moment wordt muziekgeschiedenis geschreven...  Al snel komt Louis Flion op de radar van de Europese Ambiancecommissie. Zij verdiepen zich in het fenomeen Flion en stellen hem voor om een stemtest af te leggen. Do-re-mi-fa-sol-la-si en 10 seconden later is zijn pizza Hawaii gebakken. Volgens intimi van de zanger zou de commissie hem namelijk aanzien als 'de ontdekking van de eeuw'. Dat wordt meer dan eens duidelijk wanneer men hem prompt een officieel zangdiploma uitreikt. In een mum van tijd behoren party's, festivals, kermissen en het mosselfestijn van de lokale fanfare tot zijn natuurlijke habitat. Zijn carrière is vertrokken!

Vervolgens trekt Louis Flion z'n korte broek aan en laat hij Katarina, zijn Poolse naaister, strakke sokken maken met z'n eigen smoel op. Even later stapt hij met het nodige showgehalte de opnamestudio's binnen met de magische woorden: "Koekoek vrienden, ik kom stevige feesthits maken! Meteen slaat hij met een team van Vlaamse en Duitse topproducers de handen in elkaar en werken ze aan een prachtige sound. Hiervoor gebruiken ze onder meer boormachines, kettingzagen en ander stevig werktuig. De rest is geschiedenis: de ene klinkende meezinger volgt de andere op.

"Mensen laten jodelen op m'n hits, ze op en neer doen wippen en entertainen, dat is waarvoor ik het doe!", vertelt mister Koekoek. Om dus maar te zeggen: Flion is een kerel met een peperkoeken hart.

Organisatoren krijgen een artiest op hun podium die zich helemaal geeft en die zijn groep fans dag na dag ziet groeien. Wat niemand voor mogelijk achtte, blijkt al snel realiteit: Louis Flion wordt in de catacomben van Showbizzland gekroond tot Koning van de Wankele Tafels. Flion zorgt overal te velde voor feest, selfies en liefde.

In een vingerknip verschijnt hij met z'n eigen partyknallers achter de microfoon van verschillende radiozenders en schittert hij op nationale televisie. Met succesvolle shows in België, Nederland, Frankrijk en Andorra rekent een team van experten hem resoluut tot hét upcoming talent van de feestmuziek. Dit spannende verhaal werd opgepikt door de Europese Hofhouding en wouden hem graag op het podium van hun Overwinningsbal.

Tim Schalkx

Tim Schalkx staat voor 100% feest. Als 16 jarige jongen pakte Tim tijdens een stapavond in Boxtel spontaan de microfoon en zijn eerste optreden was een feit. Met voorkeur voor het Nederlandstalige lied kreeg Tim de smaak te pakken en nam hij een eigen CD op met allemaal nieuwe versies van bestaande liedjes. Toen mensen ook hierop goed reageerde ging hij de studio in om zijn eerste eigen nummer op te nemen. 

Inmiddels is het ruim 16 jaar later en heeft hij op vele podia gestaan, eerst in de vele feestcafés zoals de Skihut in Rotterdam, de Skihut Tilburg en Café Costa in Eindhoven maar later ook bij de Tros muziekfeesten, 3 Uurkes Vurraf, Hart voor Muziek en de huldiging van darter Michael van Gerwen. Ondertussen is er bijna geen dorp of feesttent te vinden waar hij niet de boel op z’n kop heeft gezet.

Ook op de vakantiebestemmingen is hij een graag geziene gast. Tim heeft ruime ervaring op après-ski gebied door al jaren op te treden in de Cin Cin (Gerlos), Karatbar (Westendorf) en Fabels (Ellmau).

Ook op de zomerbestemmingen wordt hij al jaren geboekt om er een groot feest van te maken, zoals op Mallorca, het Gardameer (Italië), de Skihut in Salou, Cartoons in Lloret de Mar en het Heineken Café in Gran Canaria. Met zijn hits Samen in een Bubbelbad, Leve de Après Ski, Met veel Tam Tam, Ferry de Roze Flamingo en Laila bereikte hij meerdere malen de hitlijsten en kregen zijn clips veel views op YouTube.

Tim is dus ondertussen uitgegroeid tot een van dé feestartiesten en is niet meer weg te denken uit het Nederlandstalige circuit. Met zowel zijn eigen hits als bekende feestelijke covers zorgt hij voor een super sfeer op ieder evenement! Tim zal het Overwinningsbal laten knallen.

Discobar 

Net zoals bij het Oenstellingsgala zal Speak On en DJ Mazzletov instaan voor de Muziekale omluisting en de nodige visuele accenten. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief