Vlot naar Carnaval HALLE met deze tips!

C21
Halle_carnaval
 

Vlot naar Carnaval HALLE met deze tips!

Scherm__afbeelding_2023-03-10_om_13
 

Duizenden feestvierders zakken op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 maart  af naar Carnaval Halle. Tijdens die drie dagen zijn delen van het centrum vaak afgesloten. De wagen nemen is dan niet de beste optie. Halle is tijdens carnaval wel vlot bereikbaar te voet, met de fiets en het openbaar vervoer. We zetten de mogelijkheden op een rij.

De feestzone is tijdens carnaval vaak onbereikbaar met de wagen. Zeker tijdens de stoeten zal er verkeershinder zijn in het centrum en omgeving. Op zaterdag 18 maart gaat vanaf 15.55 uur de Deuvelstoet uit in het centrum. Op zondag 19 maart vertrekt de grote Carnavalstoet om 14 uur vanuit de Sint-Rochuswijk richting centrum. Die avond is er ook nog een Lichtstoet vanaf 20.44 uur in het centrum. Op Krottenmaandag 20 maart is er dan nog de Krottenmaandagstoet vanaf 18.44 uur die vanuit Nederhem naar het centrum trekt. Vermijd de buurt tijdens die momenten zeker met de wagen en plan je bezoek vooraf. Op deze interactieve kaart kan je de trajecten van alle stoeten bekijken. Gelukkig zijn er alternatieven voor de wagen.
Wil je voet komen?
Wie in de buurt woont kan het zichzelf gemakkelijk maken en gewoon te voet komen. Spreek af met vrienden of buren en maak er een gezellige wandeling van.
Wil je met het openbaar vervoer komen?
Carnaval Halle is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Er rijden treinen en bussen op geregelde tijdstippen en er zijn zelfs gratis nachtbussen tijdens de drie feestnachten.
De nachtbussen zijn gratis dankzij de financiële steun van Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en de Intergemeentelijke Preventiedienst Pajottenland. Je moet geen vervoerbewijs op zak hebben. De bussen rijden nadat de gewone dienstregeling beëindigd is. Ze vertrekken en komen aan ter hoogte van het station. Meer informatie vind je op de website van De Lijn waar de dienstregeling van de nachtbussen te vinden is.
Wil je met de fiets komen?
Als het weer meezit kan je natuurlijk perfect naar Carnaval Halle fietsen. En wie slecht weer trotseert bieden we ook verschillende fietsparkings aan de rand van de feestzone aan. De grootste fietsenstallingen kan je hier vinden:

 • Station Halle
 • zwembad Sportoase Hallebad
 • De Meiboom
 • Slachthuisstraat
 • Sportcomplex De Bres
 • Molenborre
 • Albertpark
 • Sint-Katharinavest

Veel fietsenstallingen zijn overdekt. Aan sommige fietsparkings kan je de elektrische fiets bovendien gratis opladen. Je vindt alle fietsenstallingen op https://kaart.halle.be/fietsen.

Via Fietsnet kan je een fietsroute uitstippelen. Voer knooppunt 65 in als eindbestemming en je beland aan de rand van de feestzone (Stationsplein).

Zorg wel voor een goed slot op je fiets.
Voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een beperking
De stad Halle en organisator Halattraction vinden het belangrijk dat carnaval een toegankelijk feest blijft waar iedereen van kan genieten. Mensen met een beperking kunnen dan ook op verschillende locaties dicht bij het evenement parkeren. Dat is geval op:

 • parking Slachthuisstraat (bereikbaar via Zuster Bernardastraat)
 • parking Nederhem (bereikbaar via de Roggemanskaai en de Spoorwegstraat)
 • Enkele parkeerplaatsen op de Monseigneur Senciestraat. Deze parkeerplaatsen zijn (uitzonderlijk) bereikbaar via de Brusselsesteenweg. Wegrijden kan via Meiboom. Zaterdagvoormiddag is deze parking niet bereikbaar door de verplaatste markt.

Bewoners van de feestzone kunnen voor meer info terecht bij de dienst Evenementen via 02 365 97 85.
Kom je toch met de wagen?
Parkeren is het eenvoudigst op één van de stadsrandparkings die zich op wandelafstand van de feestzone bevinden. Tijdens de feestnachten en op zondag zijn alle parkings gratis.

 • Parking Colruyt Wilgenveld (op zaterdagavond en zondag). Vind je weg naar de gratis parking (2.000 plaatsen) op wandelafstand van de feestzone met deze handige QR-code:
 •  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief