Samen zorgen we voor een veilig Carnaval HALLE 2023!

C21
Halle_carnaval
 

Samen zorgen we voor een veilig Carnaval HALLE 2023!

Carnaval
 

Carnaval Halle, dat is één groot feest in onze stad. Om alles in veilige banen te leiden, horen daar natuurlijk enkele belangrijke preventieboodschappen bij. Zo verloopt de dolle driedaagse op 18, 19 en 20 maart aangenaam voor iedereen en in alle veiligheid. 
Wat is tijdens carnaval verboden in de feestzone?

  • Glazen flessen. Elk voorwerp dat als wapen kan worden gebruikt, is uiteraard verboden.
  • Sterke drank. Enkel wie ouder is dan 18 jaar mag sterke drank consumeren en dat enkel in een horecazaak. De politie voert dit jaar trouwens extra controles uit op het gebruik van sterke drank op het openbaar domein.
  • Maskers die je volledige gezicht bedekken.
  • Waarheidsgetrouwe uniformen van veiligheidsdiensten, zoals brandweer, politie en Rode Kruis. Dit om verwarring en misbruik te voorkomen.
  • Mobiele constructies, zoals winkelkarretjes, trolleys, bolderkarren … Die kunnen namelijk de vlotte doorgang van de hulpdiensten belemmeren.
  • Wildplassen! Er zijn op voldoende locaties toiletten voorzien om het proper te houden voor iedereen: kaart.halle.be/toilet.

Glaasje op? Maak gebruik van de gratis carnavalsbussen van De Lijn!
Laat je wagen thuis als je van plan bent om er stevig in te vliegen. Kies een bob of neem de gratis carnavalsbussen. De nachtbussen bedienen het Pajottenland en de Zennevallei en vertrekken aan het station van Halle, met uitzondering van lijn 44 met opstapplaats Ninoofsepoort.

(* Rijden enkel in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart.)

De volledige dienstregeling, reisweg en haltes vind je op www.delijn.be/nl/content/halle-carnaval.
Kleed je warm
’s Nachts nemen de temperaturen vaak een duik en dus roepen we iedereen op om zich warm te kleden. Trek verschillende lagen kledij onder je kostuum aan. Die houden je warmer dan één warme trui of jas. Let ook op met alcohol en in het bijzonder sterke drank. Zeker bij koudere temperaturen daalt de lichaamstemperatuur erg snel wanneer je alcohol drinkt. Je kan er zelfs onderkoeld door geraken.
Zorg goed voor mekaar!
‘Samen uit, samen thuis’ is de beste slogan tijdens carnaval. Zorg voor je vrienden en laat niemand achter.
Heb je hulp nodig?

  • Het veiligheidsdorp is tijdens carnaval een belangrijke locatie voor hulpverleners. Hier volgen politie, brandweer, Rode Kruis en de mensen van het AZ Sint-Maria samen met Halattraction en de stad Halle het evenement op de voet. Je vindt de eerstehulppost van het Rode Kruis in de gebouwen van het Heilig Hart & College (ingang op kruispunt Vuurkruisenstraat/ Handbooghof). Hier kan je dag en nacht terecht.
  • Zie je iemand in nood? Aarzel niet, bel 112 en help elkaar.

Ben je ziek? Blijf dan thuis.
COVID beheerst ons leven niet meer, maar waakzaamheid is zeker nog nodig. Wie zich grieperig voelt of COVID-symptomen heeft, vragen we dan ook om thuis te blijven. Zo voorkomen we dat virussen zich verspreiden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Devogeleer Emile | 19 nov 2023
Devogeleer Emile | 11 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief