Opnieuw herbruikbare bekers tijdens Carnaval HALLE

C21
Halle_carnaval
 

Opnieuw herbruikbare bekers tijdens Carnaval HALLE

Scherm__afbeelding_2023-03-16_om_19
 

Meer dan dertig horecazaken serveren tijdens Carnaval Halle opnieuw drank in herbruikbare bekers. We verkleinen met die ingreep de afvalberg tijdens het feest. Zo  werd vorig jaar maar liefst 40% minder afval bij elkaar geveegd tijdens carnaval.
40% minder veegafval
De Vlaamse overheid verplicht sinds 2020 het gebruik van herbruikbare bekers als 95% van de verpakking niet wordt ingezameld voor recyclage. Vorig jaar dronken we tijdens Carnaval Halle voor het eerst uit herbruikbare bekers. Dat was een primeur voor Vlaanderen en leverde mooie resultaten op, met zelfs 40% minder veegafval in de straten tijdens en na het carnavalsfeest. Amper 2,95% van de bekers ging verloren. Daarom kiezen we dit jaar voor hetzelfde systeem. Op de kermis zal 95% van de verpakkingen opnieuw ingezameld worden. Dranken worden er ook geopend verkocht.
Meer dan dertig horecazaken
Meer dan dertig horecazaken doen mee met hetzelfde systeem. De stad geeft daarbij logistieke steun. Als je drank bestelt, betaal je 1 euro voor een beker (15cl of 25cl) of 5 euro voor een karaf (waar de hoeveelheid van vijf glazen in kan). De karaf is ideaal als je met een groepje vrienden op stap bent. Bestel je opnieuw dan ruil je de bekers meteen in voor nieuwe (gevulde) exemplaren.
Laatste inwisselmogelijkheid
Aan het einde van de avond kan je de bekers definitief inwisselen en krijg je de waarborg terug. Zo verkleinen we samen de afvalberg tijdens Carnaval Halle. Als je tot dinsdagochtend door feest hou je er best rekening mee dat je tot 5.30u bekers kan inwisselen om de waarborg terug te krijgen. Nadien worden de bekers niet meer aanvaard.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief