Medewerkers technische diensten maken HALLE ‘carnavalsklaar’

C21
Halle_carnaval
 

Medewerkers technische diensten maken HALLE ‘carnavalsklaar’

Scherm__afbeelding_2023-03-16_om_20
 

De medewerkers van de technische diensten van de stad Halle verzetten voor, tijdens en na carnaval bergen werk. Ze halen onder andere betonblokken en bloembakken weg, plaatsen toiletten en maken de binnenstad ‘carnavalsklaar’. Die hele operatie is maanden vooraf voorbereid. Een overzicht.

Terwijl de hulpdiensten en organisator Halattraction Carnaval Halle voorbereiden voltrekt er zich achter de schermen van de stad Halle een enorme logistieke operatie. Elke ploeg binnen de technische diensten heeft een belangrijke rol in het klaarstomen van de stad voor drie dagen feestgedruis. En wanneer iedereen aan het feesten is kunnen we nog steeds op hen rekenen. In de burelen tekenen collega’s maanden voor het zo ver is al plannen uit zodat het werk op het terrein vlot verloopt.
Bekabeling van cameranetwerk
De gebouwenploeg werkt de dagen voor carnaval vooral in de binnenstad. Zo leggen elektriciens de bekabeling voor het cameranetwerk en plaatsen ze de camera’s.
Schrijnwerkers zetten onder andere de grote bloempotten in de binnenstad in een houten jasje om ze te beschermen voor het feestgedruis.
De loodgieters installeren net voor het feest 11 urinoirs en plaatsen 4 sanitaire containers. De eigen ploegen voorzien zowel de elektriciteit, de watertoevoer als de afvoer van het afvalwater.
De verkeerssituatie wijzigt tijdens carnaval voortdurend in het centrum van de stad. En dus zetten onze mensen heel wat verkeersborden uit. Tijdens Carnaval Halle gebruiken we zo 640 nadarhekkens en liefst 465 verkeersborden.
De logistieke en evenementenploeg bouwt in de binnenstad een week voor carnaval alles op. 6 mensen plaatsen onder de hekkens. Tijdens het feestweekend voeren ze herstellingen uit of passen ze opstellingen aan. Dan zijn er ook 3 collega’s aan de slag om alle signalisatie naargelang het programma te verzetten. Deze ploegen kloppen zo al snel 190 werkuren, de opruim nadien inbegrepen.
Wegenploeg haalt bloembakken weg
Het straatbeeld moet intussen ‘carnavalsklaar’ gemaakt worden. De wegenploeg is een zestal weken voor carnaval aan het werk om bloembakken, palen en betonblokken weg te halen. Na het feestweekend duurt het anderhalve week om alles terug te plaatsen. Alle loszittende stenen en verzakkingen op de trajecten van de stoeten worden hersteld.
De reinigingsploeg is ook al twee weken voor Carnaval Halle aan de slag. De mensen zetten de afvalcontainers klaar die op en rond de kermis staan. Tijdens het carnavalsweekend ruimen ze elke dag het afval op de carnavalsfoor op. Ook de straten en feestpleinen worden schoon geveegd.
Maandag en dinsdag staat iedereen paraat voor de opkuis. Zowel op maandag als dinsdag zijn 18 mensen vanaf 7u30 een hele dag in de weer om alles op te kuisen, de straten te vegen, vuilnisbakken leeg te maken en ook de Grote Markt proper te spuiten. Alleen al de reinigingsploeg is met de hele operatie 150 werkuren zoet.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief