Sportcafe De Bres HALLE opent opnieuw de deuren op 1 december

C21
Halle_carnaval
 

Sportcafe De Bres HALLE opent opnieuw de deuren op 1 december

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_18
 

Sportcafé De Bres is vanaf 1 december opnieuw open. Uitbaatster Emma De Valck maakt van de cafetaria een plek waar sporters en verenigingen zich thuis voelen.
Emma is afkomstig uit Dilbeek en baatte een broodjeszaak uit. Ze stelde zich overtuigd kandidaat om de cafetaria van sporthal De Bres te heropenen. “Ik hou van het sociaal contact in een cafetaria”, legt Emma uit. “Ik groeide op in de horeca. Mijn opa hield 17 jaar lang de cafetaria van de sporthal in Schepdaal open. Ik zat 5 jaar in Halle op school en ken de stad. Ik wil dan ook van sportcafé De Bres opnieuw een toffe plek maken waar iedereen graag over de vloer komt.”
Rustig iets eten en gezellig aperitieven
Ze krijgt hulp van haar familie om het eetcafé open te houden. “Er is veel ruimte en dat is een voordeel”, vertelt ze. “Er is een gedeelte waar mensen rustig kunnen eten. Zoals spaghetti, maar ook balletjes in tomatensaus, vol-au-vent, stoofvlees en garnaal- en kaaskroketten.” Wie iets wil drinken na het sporten of graag aperitieft met vrienden is ook welkom. “In een andere hoek kan je gezellig iets drinken”, zegt ze. “Ik serveer een tapasplank om het nog gezelliger te maken.”
Eetfestijnen en vergaderingen
Verenigingen kunnen nog steeds vergaderen of een eetfestijn organiseren. “De eerste aanvragen lopen al binnen”, weet Emma. “Dat is leuk, want dat betekent dat de mensen blij zijn dat de cafetaria opnieuw opengaat.” Af en toe wil Emma ook zelf feestjes organiseren. Te beginnen met een openingsfeest in januari.
De stad is tevreden dat de cafetaria een nieuwe uitbater heeft. “De zoektocht was niet eenvoudig”, zegt schepen van Sport Pieter Busselot. “We moesten even geduld hebben. Vanaf nu kunnen sporters en bezoekers van het sportcomplex gelukkig opnieuw terecht in onze cafetaria. We wensen Emma dan ook veel succes bij de opening.”
Praktisch
Sportcafé De Bres is vanaf 1 december elke dag open vanaf 16u30 en op donderdag, zaterdag en zondag vanaf 9u. Die ochtenden serveert Emma ook ontbijt.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief