Maak er met de hulpdiensten een veilig Carnaval HALLE van

C21
Halle_carnaval
 

Maak er met de hulpdiensten een veilig Carnaval HALLE van

Scherm__afbeelding_2024-03-07_om_20
 

Op zaterdag 9, zondag 10 en maandag 11 maart 2024 vieren we carnaval in Halle. De stad Halle, Halattraction en de hulpdiensten maken er graag samen met de carnavalisten een veilig feest van. Met deze tips feest je 3 dagen zonder zorgen.

De veiligheid van feestvierders komt op de eerste plaats. De stad wil dat iedereen zorgeloos kan feesten. Daarom zijn er speciale regels van kracht tijdens carnaval:

  • Glas is verboden op het openbaar domein in de feestzone. Elk voorwerp dat als wapen, steek-of slagvoorwerp gebruikt kan worden, is trouwens verboden in de feestzone.
  • Drugs wordt niet getolereerd. De politie treedt streng op tegen al wie drugs gebruikt of verkoopt. 
  • Sterke drank is verboden op het openbaar domein in de feestzone. De politie voert dit jaar controles uit. Horeca-uitbaters die sterke drank schenken doen dat enkel in hun zaak en zien erop toe dat klanten die dranken binnen drinken.
  • Tijdens Carnaval Halle blijft de openbare verlichting op zondagnacht en maandagnacht branden in Halle. Op zaterdagnacht blijft de straatverlichting, zoals altijd, branden.
  • Laat praalwagens over aan de pro's. Winkelwagentjes, omgebouwde boodschappentrolleys, versierde bolderkarren, gepimpte rollators en andere mobiele constructies zijn niet toegelaten in de feestzone. Ze belemmeren een vlotte doorgang van de diensten.
  • Verkleed je niet als hulpverlener. Je mag je wel verkleden als agent of brandweerman maar dat kostuum mag geen waarheidsgetrouwe versie van het uniform zijn dat de veiligheidsdiensten dragen. Zo voorkomen we misbruik en vermijden we verwarring.

Medische hulp nodig?
Tijdens carnaval is het veiligheidsdorp een belangrijke plek voor hulpverleners, in het Heilig Hart&College. Medische hulp is er altijd beschikbaar op de hoek van de Vuurkruisenstraat en het Handbooghof, dag en nacht. De mensen van het Rode Kruis en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria verzorgen alle feestvierders. Op de drukste momenten is er ook een spoedarts aanwezig. Politie, brandweer, Rode Kruis, AZ Sint-Maria, Halattraction en de stad Halle zorgen er samen voor een veilig verloop van Carnaval Halle. Hulpdiensten bewaken het feestgebied 24u/24u met een uitgebreid cameranetwerk met live beelden vanuit het veiligheidsdorp.
Politie nodig?
Heb je de politie nodig? Voor dringende hulp kan je hen via 112 bellen of aanspreken in de feestzone. Voor alle andere zaken zoals meldingen van verloren of gestolen spullen en het indienen van een klacht, kan je tijdens de 3 dagen en nachten terecht in de Politiepost Halle aan de Fabriekstraat 2. Die post ligt aan de rand van de feestzone. De klok rond zijn er politiemensen aanwezig om je te helpen.
Hulpdiensten paraat
Het Rode Kruis van Halle, AZ Sint-Maria Halle, politie Zennevallei, brandweer Vlaams-Brabant West, Halattraction en de stad Halle zijn dag en nacht beschikbaar om feestvierders in nood te helpen, zonder de ‘normale’ dienstverlening te onderbreken. In de feestzone zijn er voortdurend hulpverleners op pad, te voet en met ziekenwagens.
Tips om veilig te feestenBereid je voor op koud weer, vooral 's nachts. Kleed je warm aan en draag verschillende lagen onder je kostuum voor meer warmte dan één dikke trui of jas. 

Let op met alcohol, vooral sterke drank. De lichaamstemperatuur daalt snel bij koud weer, wat kan leiden tot onderkoeling. 
Bij koud weer en overmatig drankgebruik lopen feestvierders risico als ze alleen naar huis gaan. Zorg go

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief