Carnaval HALLE beleeft hoogdag: trots op onze carnavalsverenigingen

C21
Halle_carnaval
 

Carnaval HALLE beleeft hoogdag: trots op onze carnavalsverenigingen

Scherm__afbeelding_2024-03-10_om_20
 

 Zondag 10 maart 2024 – 19u30 uur

Het is op de koppen lopen in Halle. Onze kleurrijke zondagstoet vol carnavalspracht veroverde de Halse straten. Tienduizenden bezoekers verzamelden zich langs het 3 kilometer lange parcours, dat zich uitstrekt van Sint-Rochus tot de Grote Markt. Rijen dik stonden ze om de magie van carnaval te beleven.

In totaal namen maar liefst 24 carnavalsgroepen, 4 vrije groepen, 13 individuelen en vriendenkringen, en 9 ordes deel aan deze bonte stoet. Hun praalwagens en kostuums betoverden het publiek. Samen met de reclamestoet vormden ze een kleurrijk schouwspel van maar liefst 1500 meter lang.

En er was nog meer reden tot feest: Dei Van ba chic en De Vrie Kadeikes vierden hun 33-jarig jubileumterwijl Wemmetgat en den Belleman al 22 jaar deel uitmaken van onze carnaval. Halle mag terecht trots zijn op haar rijke carnavalstraditie.

Veiligheid en samenwerking

De stoet verliep gelukkig zonder grote incidenten en bleef gespaard van grote pannes. Op sommige plekken ondervond de optocht enige vertraging omdat hij moeilijk kon passeren langs de talrijke toeschouwers.

De veiligheidsdiensten hielden een waakzaam oog op het gebeuren.

Camera’s in de feestzone en zelfs een drone van de politie zorgden voor een veilige omgeving. De Politiezone Zennevallei rapporteerde geen opmerkelijke incidenten. Twee kinderen raakten kortstondig hun ouders kwijt, maar dankzij het snelle optreden van de politie werden ze snel herenigd met hun ouders. Enkele dronken carnavalisten veroorzaakten enige problemen. Eén van hen werd bestuurlijk aangehouden.

Ook de interventieploegen van het Rode Kruis stonden paraat om onwel geworden carnavalisten te verzorgen. Een veertigtal toegewijde vrijwilligers zetten zich in. In totaal waren er veertien interventies langs het parcours nodig. Drie personen werden naar het ziekenhuis gebracht, terwijl tien feestvierders deskundige hulp kregen in de hulppost. 

Brandweerzone Vlaams-Brabant West hield een duikersteam stand-by bij het kanaal, maar gelukkig hoefden ze niet uit te rukken.

Mis de lichtstoet niet!

En dat is nog niet alles! Mis vanavond zeker de lichtstoet niet. Om 20u44 vertrekt de Lichtstoet vanaf de Suikerkaai. Maar zak vooral af naar onze Halse Grote Markt, waar de carnavalsverenigingen het beste van zichzelf geven met prachtige shows. Vergeet ook niet te genieten van de rondedans van De Gilles en het optreden van de Halse dansmariekes. Het wordt weer een avond vol spektakel!

En vergeet niet jouw stem uit te brengen voor de publieksprijs! Wie maakte de meest onvergetelijke indruk tijdens Carnaval Halle 2024? Jouw mening telt! Stemmen kan nog tot maandag 20:44 uur (krottenworp) via www.halle.be/publieksprijs.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief