BEERSEL - Sint-Victor duidelijk in de lift

C21

BEERSEL - Sint-Victor duidelijk in de lift

Editiepajot_bart_devill___guido_debolleleer
Directeur Guido Dedobbeleer. - Foto © Bart devillé
 

Sint-Victor, of het nu Alsemberg of Beersel is, is al jaren meer dan een vast gegeven in de gemeente. Jarenlang een traditie, een ‘verder leven in de geschiedenis’, maar sinds ettelijke jaren een nadrukkelijke aanwezigheid de dag van vandaag.

Het dient gezegd, de oude verweerde gevels, de ‘antiek’ aanvoelende lokalen, enz.. behoren definitief tot het verleden. En met resultaat: Vandaag telt het secundair 615 leerlingen, in 2000 nog 369. Ook de lagere school en de kleuters verdubbelden het aantal kinderen, van 200 naar 400 ….
Gestreefd werd om alle lokalen te renoveren en andere ruimtes nuttig te kunnen gebruiken. Vroeger was Sint-Victor als het ware een fabrieksgebouw, nu een moderne frisse school met eigentijdse accenten.
Directeur Guido Dedobbeleer: “Uiteraard hebben deze verbouwingswerken en andere aanpassingen hun invloed gehad, maar uiteraard waren ook de pedagogische aanpak en inspanningen, het opvolgen van de leerlingen, het werken in team-verband, alles in overleg en samen werken, van die aard om het peil van onze school de hoogte in te drijven. “
En men blijft hier niet op zijn lauweren rusten? “ In ’t geheel niet. In een nabije toekomst willen we streven naar een algemene energie zuinige verlichting, onze klassen zo veel mogelijk optimaal pedagogisch organiseren. Wanneer monumentenzorg het toelaat het blok van 1953 met de grond gelijk maken en een nieuwbouw in de plaats. “
Guido Debobbeleer is alleszins een gelukkig directeur: “Ongetwijfeld. Het is een school waar je in feite alleen maar kunt van dromen en waar ik alles heb om perfect te kunnen werken. “
Sint-Victor wil zich ook blijven profileren als Vlaamse school in deze regio: “ Zo zorgen wij er voor dat er niet te veel anderstaligen in één klas zitten, er wordt over gewaakt dat er op de speelplaats enkel Nederlands gepraat wordt en de ouders worden gestimuleerd om hun kinderen thuis aan te zetten om Vlaamse boeken te lezen en dito TV-programma’s te volgen. Alle contacten met de ouders gebeuren ook in het Nederlands. In de school werd ook een werkgroep opgericht, bestaande uit leerkrachten en leerlingen, om te zorgen dat dit Nederlandstalig karakter door iedereen wordt geëerbiedigd en opgevolgd. Ludieke methodes worden niet uit de weg gegaan, bvb t-shirts met de tekst “Wij spreken Nederlands, u ook?!” .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 nov 2024
Hugo Devillé | 18 nov 2024
Hugo Devillé | 18 nov 2024
Marc Sluys | 16 nov 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 nov 2024
Hugo Devillé | 12 nov 2024
Devogeleer Emile | 12 nov 2024
Hugo Devillé | 12 nov 2024
Hugo Devillé | 08 nov 2024

archief