Artikels Archief van Beersel

C21

Regio Zennevallei toast op je gezondheid! Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Tournee_minerale_23
 

 Tournée Minérale is bij heel wat mensen bekend. De campagne van De Druglijn is inmiddels aan haar zevende editie toe en roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. De intergemeentelijke preventiewerking van de lokale besturen van Halle, Pepingen, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, de Eerstelijnszone Zennevallei, de Artsenkring Zennevallei, Logo Zenneland en het AZ Sint-Maria Halle zetten dit jaar gezamenlijk hun schouders onder dit initiatief.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Gemeenteraad keurt PEVA vzw de Meent begroting 2023 goed

Editiepajot_bart_devill___ccdemeent
foto Bart Devillé
 

 De begroting 2023 van CC de Meent werd eerder al  besproken en goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Meent op 22 september 2022. De cijfers werden nu voorgelegd aan de gemeenteraad. Tekst en uitleg werd gegeven door bevoegd schepen Elsie De Greef(N-VA) 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Addendum overeenkomst vzw PIN voor Navigate Youth goedgekeurd

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 Op 25 januari 2020 keurde de gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met vzw PIN goed voor de organisatie van het project 'Navigate Youth'. De jongste gemeenteraad keurde een verderzetting goed. Navigate Youth heeft als doel nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst tussen 3 en 18 jaar te oriënteren binnen het lokaal vrijetijdsaanbod en hen toe te leiden naar duurzame vrijetijdsactiviteiten, naar Beerselse verenigingen en naar de sportclubs. Een verleng ing van het project stond op de agenda van de jongste gemeenteraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Uitslaande brand in feestzaal en restaurant Hof ter Nering in Beersel

Scherm__afbeelding_2023-01-26_om_17
Beelden: ©️ ZVBW
 

 De hulpdiensten rukten donderdag omstreeks 12.45 uur massaal uit voor een brand in het bekende restaurant Hof ter Nering in de Neringstraat in Beersel. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit het gebouw.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Bruno Lerminiaux(N-VA) wordt nu toch schepen

Editiepajot_bart_devill___bruno_l
Ingezonden foto
 

 Op de nieuwjaarsdrink was de nieuwe burgemeester Jo Vander Meylen(Lijst Burgemeester) vergezeld door zijn fractiegenoten schepenen Eddy Deknopper en Sonia Van Wanseele, N-VA schepenen Kristien Vanhaverbeke en Elsie De Greef en open Vld schepen Jos Savenberg. Wie daar in het rijtje ontbrak was Bruno Lerminiaux(N-VA) die het afgelopen jaar nochtans schepen was. Dit riep bij heel wat aanwezigen vragen op; voor het antwoord hierop wordt gekeken naar de gemeenteraad van woensdag 25 januari.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

15 nieuwe betaalbare woningen in DWORP

1160x-8
 

 Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden in de Vroenenbosstraat in Dworp (Beersel) een nieuwbouwproject van 15 betaalbare koopwoningen voor gezinnen met gemiddelde inkomens. Deze woningen worden in eerste instantie verkocht aan mensen uit Beersel. Op die manier willen de partners het wonen in eigen streek stimuleren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2023
Marc Sluys
 

Vlaamse regering moet burgemeesters en schepenen schorsen die taalregister gebruiken

Scherm__afbeelding_2023-01-24_om_18
 

 Franstalige gemeentebesturen in de zes faciliteitengemeenten in de Vlaamse Rand maken al jaren gebruik van taalregisters. Franstaligen die dat wensen, kunnen op die manier hun taalvoorkeur registreren en zo alle gemeentelijke administratie in het Frans verkrijgen. Dit gaat echter in tegen de taalwetgeving en de omzendbrieven van de voormalige Vlaamse ministers Peeters, Keulen en Martens. Voor het Vlaams Belang is de maat vol. “De zes faciliteitengemeenten zijn Vlaamse gemeenten die zich moeten houden aan de taalwetgeving. Wie dat blijft weigeren, moet worden gesanctioneerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Gedichtenwandeling vindt dit jaar plaats in Dworp rond thema “Vriendschap”

Editiepajot_bart_devill___start_van_het_poe__zieparkoer
Foto Bart Devillé
 

 Al voor de derde maal neemt Beersel deel aan het PoëzieParkoer, start nu op 26 januari en dit onder het thema Vriendschap. Eerst was deelgemeente Alsemberg aan de beurt, nadien Huizingen en dit jaar dus Dworp. Het wordt dan ook al een traditie. Reeds voor de derde keer op rij kan je aan het begin van het jaar het PoëzieParkoer ontdekken in de gemeente Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kunstwerk Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg erkend als topstuk

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_kerk
Foto Hugo Casaer
 

  
Het was al van langer dan vandaag bekend dat de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg meerdere kunstwerken bevat. Nu werd ook de Alsembergse cilindermonstrans erkend en beschermd als topstuk van het roerend erfgoed van Vlaanderen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Vlaams-Brabant heeft meeste te winnen bij Vlaamse onafhankelijkheid

Img_4946
 

De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

BEERSEL Beersels team blijft fietsen voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___team_henri
ingezonden foto
 

 

In teamverband fietsen voor Kom op tegen Kanker, ook dit jaar neemt een groep vrienden van uit Beersel deel aan de 1.000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker, vanaf nu onder de naam “Team Henri”. Om te kunnen deelnemen aan de 1.000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker moet men aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo dienen deelnemers aan de  1.000 km in de nationale peletons minimaal 5.500 euro per ingeschreven team over te maken aan Kom op tegen Kanker. Het startgeld dient ten laatste twee weken voor de start van het event op de rekening van Kom op tegen Kanker te staan. Uiteraard komen de nodige euro’s zomaar niet uit de lucht te vallen en moeten de handen uit de mouwen gestoken worden om de nodige fondsen in te zamelen. In Beersel doet men dit o.m. al jaren door het organiseren van een eetfestijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL In Beersel kunnen jongeren deelnemen aan New Games

Editiepajot_bart_devill___new_games
ingezonden foto
 

 In Beersel slaan de Gemeentelijke Sportdienst en de vzw Sportopia de handen in elkaar bij het organiseren van New Games, niet direct sporten heel bekend en populair -daarom niet minder leuk -  bij het grote publiek In februari starten de sportlessen ‘NEW GAMES’ voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Evenementen in en met De Zwaan doen het schitterend

Editiepajot_bart_devill___evenementen_de_zwaan
Foto Bart Devillé
 

 Tijdens de corona-periode en onmiddellijk nadien was het even dweilen met de kraan open voor De Zwaan in Dworp. Ook maakten streekvedetten, groepjes en vooral ouderen moeilijke tijden mee en kwamen bijna niet meer aan hun trekken. Vanessa van De Zwaan besloot hier wat aan te doen en het over een andere boeg te gooien, door o.m. optredens en andere evenementen te organiseren. Hiervoor kon en kan zij rekenen op haar fantastisch team van flexi’s en andere helpers en helpsters.  En dit bleek een goede zet…….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Infosessie wijkrenovatietrajecten kent succes, 2de sessie noodzakelijk

Editiepajot_bart_devill___infosessie_beersel
ingezonden foto
 

 Het moet zijn dat de infosessie wijkrenovatietrajecten in  Beersel ergens beantwoordt aan een vraag, inderdaad, wegens succes was deze al vlug volgeboekt en bleek een 2de infosessie noodzakelijk. Deze vindt plaats op 26 januari

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Hoog spel: de nieuwe thriller van Patrick De Bruyn

Scherm__afbeelding_2023-01-19_om_22
 

  Deze week verschijnt Hoog spel, de nieuwe thriller van Patrick De Bruyn, een verhaal dat zich afpeelt in de hoogste politieke kringen en exclusieve zakenmiddens. John, een mysterieuze onderzoeksjournalist, is een internationaal fraudenetwerk met geneesmiddelen op het spoor en stelt zijn piepjonge relatie met de mooie Amy op de proef door haar mee te trekken in de gevaarlijke wereld waar hij een ongewenste gast is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL - Nieuwbouwproject met 15 nieuwe betaalbare woningen ingehuldigd

Editiepajot_bart_devill___betaalbare_woningen_dworp
foto Bart Devillé
 

Vlabinvest en woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei realiseerden in Beerselse deelgemeente Dworp een nieuwbouwproject van 15 betaalbare koopwoningen voor gezinnen met gemiddelde inkomens. Deze woningen worden in eerste instantie verkocht aan mensen uit Beersel. Zo wil men het wonen in eigen streek stimuleren.....

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Provincie stimuleert Nederlands via drama en muziek

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_09
 

 Samen aan toneel doen of muziek maken, stimuleert op een creatieve en speelse manier het gebruik van het Nederlands. Daarom organiseert de provincie Vlaams-Brabant dit jaar workshops drama of muziek voor leerlingen uit het lager onderwijs in Asse, Beersel, Halle, Herent, Lubbeek, Meise, Overijse, Steenokkerzeel en Vilvoorde.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
 

Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van HALLE.

Scherm__afbeelding_2023-01-16_om_21
Dirk Pieters, nieuwe voorzitter en Oscar Decoster, aftredend voorzitter van Woonpunt Zennevallei
 

 Woonpunt Zennevallei heeft een nieuwe voorzitter. Oscar Decoster geeft de fakkel door aan Dirk Pieters, ereburgemeester van Halle.
Oscar Decoster heeft zich 16 jaar, eerst als ondervoorzitter en later als voorzitter, ingezet voor de woonmaatschappij Woonpunt Zennevallei. Daar hij in december 80 jaar is geworden, heeft hij besloten deze taak niet langer op zich te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Nieuwjaarsdrink werd druk bijgewoond

Editiepajot_bart_devill___nieuwjaarsdrink_beersel23
Foto Bart Devillé
 

 In CC de Meent kon men zondag 15 januari mee komen klinken op het nieuwe jaar, iedereen was welkom voor een drankje, een hapje, een gezellige babbel en een optreden van de Giants. Er waren opvallend meer aanwezigen dan voorgaande jaren. Mogelijk zat de burgemeesterswissel hier wat voor tussen?.......... 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Chris De Stoop komt naar Bib Beersel

Editiepajot_bart_devill___chrisdestoop
ingezonden foto
 

 Journalist en auteur Chris De Stoop komt in het kader van een reeks “Ontmoetingen” -georganiseerd door Davidsfonds en Bibliotheek Beersel met de steun van Literatuur Vlaanderen- naar Beersel. De lezing, die plaats vindt zaterdag 21 januari van 11u-13u in Bib Beersel Brusselsesteenweg 77c 1652 Alsemberg, is gebaseerd op zijn nieuwe boek “Hemelrijk”, over een grote corona-uitbraak in een rusthuis, met een uitgebreide terugblik op “Het boek Daniël”(2020), over zijn 84-jarige oom die vermoord werd op zijn hoeve, kortom hoe we ouderen zien en behandelen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023
Hugo Devillé | 16 jan 2023
Hugo Devillé | 16 jan 2023

archief