Artikels Archief van Beersel

BEERSEL Soroptimist Beersel organiseert filmvertoning mèt “walking-dinner”

Editiepajot_bart_devill___soroptimist
foto Bart Devillé
 

 Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag organiseert Soroptimist Club Beersel een  walking-dinner en de vertoning van de film “Papicha”. Deze activiteiten vinden plaats donderdag 5 maart om 19u in het Kasteel van Huizingen(Provincie domein). Uiteraard is iedereen welkom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kleuters GBS Dworp genoten volop van crea-stage in Destelheide

Editiepajot_bart_devill___opleiding_kleuteronderwijs
foto Bart Devillé
 

 

Voor wie het nog niet zou weten, Vormingscentrum Destelheide, centrum voor Jeugd, Kunst en Creatie in Dworp, ontvangt regelmatig hogescholen en universiteiten voor stageprojecten. De uitgebreide infrastructurele voorzieningen, zowel binnen als buiten op het groene domein, lenen zich inderdaad uitstekend tot brainstormsessies, creatieve uitwerkingen, sport- en spelprojecten, generale repetities en lezingen. Helemaal interessant wordt het natuurlijk als de Hogeschool die in Destelheide te gast is ook het doelpubliek betrekt en try-outs organiseert binnen hun vakgebied. Dit was zopas het geval. De voorbije week organiseerde de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen verschillende activiteiten voor de Gemeentelijke Basisschool Dworp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Viering 50 jaar Chirojongens Lot krijgt een vervolg

Editiepajot_bart_devill___optreden_chiro_lot
ingezonden foto
 

 Na de viering van 50 jaar Chirojongens Lot in 2018 en het optreden van Johan Verminnen in 2019, werd door de werkgroep die de viering van de jubilerende vereniging en de organisatie van het optreden met Johan Verminnen tot  een goed einde brachten, besloten om in de toekomst nog wat kleinere concerten te organiseren in Lot. Aanknopend bij een rijke traditie van folk-, blues- en kleinkunstoptredens in ’t Vraagteken(Kloosterstraat 31 1651 Lot) stellen Jeugdhuis ’t Vraagteken en de werkgroep “Chirojongens 50” nu Bruno Deneckere en Nils Decaster voor. Dit optreden vindt plaats vrijdag 13 maart om 20u in ’t Vraagteken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Eerste zaterdagavondactiviteit WZC Zennehart kende succesrijk verloop

Editiepajot_bart_devill___zennehart
ingezonden foto
 

 Een nieuw jaar is in WZC Zennehart op de Pastoor Bolsstraat traditioneel de gelegenheid om nieuwe initiatieven te nemen. Dit kan dan gaan om zowel vormende- als ontspannende activiteiten. Het was ook dit jaar niet anders…… 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel denkt ook aan de jonge nieuwe inwoners

Editiepajot_bart_devill___veilig_fietsen
foto Bart Devillé
 

 In juni 2018 kreeg Beersel het 'label kindvriendelijke gemeente'. Dat wil zeggen dat Beersel gedurende 6 jaar werkt aan een kind- en jeugdvriendelijk beleid. Een belangrijk item in het kindvriendelijk beleid is verkeersveiligheid voor de jonge weggebruikers. Elk jaar komen honderden nieuwe kinderen en jongeren in Beersel wonen. Vanaf 17 februari krijgen zij een gadget dat kindvriendelijkheid en verkeersveiligheid combineert. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL GBS Dworp presenteerde “Minous” en “Bruce”

Editiepajot_bart_devill___musical_gbs_dworp
ingezonden foto
 

 Niet minder dan drie maal voerden de 5de jaars van de Gemeentelijke Basisschool van Dworp hun musical op, een traditie die jaarlijks op de activiteitenlijst staat. Voorgaande jaren vond deze plaatsin De Meent, dit jaar bleef men in de eigen gemeente, namelijk Vormingscentrum Destelheide. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Okra LOT organiseert volgend weekend zijn jaarlijkse Pensenkermis

Uitnodiging_2
 

Okra Lot organiseert zijn jaarlijkse Pensenkermis in de zaal van Buurthuis Babbellot (Onze Kring) in de Dworpsestraat 90 in Lot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL WZC Zennehart Orpea werkt aan een intergenerationele samenwerking

Editiepajot_bart_devill___createam_zennehart2
foto Bart Devillé
 

 

In WZC Zennehart Orpea op de Pastoor Bolsstraat( “Kerkenberg”)in de Beerselse deelgemeente Alsemberg is het Krea-team momenteel de gangmaker van een intergenerationele samenwerking. Dit betekent dat de deuren van Zennehart voor iedereen  worden opengesteld voor leuke initiatieven. De bedoeling is dat de bewoners van Zennehart hierdoor in contact komen met andere activiteiten en generaties.  Uiteindelijk bleek dat dit opzet duidelijk in de smaak viel, niet alleen van de bewoners, maar ook van de externen die hun medewerking verleenden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel wordt “middagstad” van 11de editie van de 1000 km voor KOTK

Editiepajot_bart_devill___kotk
foto Digitalclickx
 

  
Op zaterdag 23 mei 2020, tijdens het hemelvaartweekend, strijken enkele duizenden fietsers en supporters neer in het Provinciedomein van Huizingen. Beersel is namelijk uitgekozen als een van de middagsteden van de 11de editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Een hele eer voor Beersel, dat trots is om op deze manier mee te helpen in de strijd tegen kanker. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Ciara stak stokken in de wielen van Pedaal Lot

2020
 

De 25ste mountainbike tour van WTC Pedaal Lot werd zondag door storm Ciara een editie in C-mineur. Verleden jaar was het een schitterende editie met 1170 inschrijvingen, nu waren er 200 inschrijvingen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL Fotograaf Alex Vanhee stelt tentoon in Destelheide

Editiepajot_bart_devill___destelheide_tentoonstelling1
ingezonden foto
 

 Nog tot eind mei kan men kennis maken met de “Grote en kleine helden” van fotograaf Alex Vanhee. in de centrale hal van Vormingscentrum Destelheide te Dworp. De expo is gratis te bezoeken voor verblijvende groepen, buurtbewoners of voorbijgangers, telkens van 9 tot 17u. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Metershoge fabriekschoorsteen in Lot blijft ook in de toekomst een baken

Editiepajot_bart_devill___kunstwerk_lot_schoorsteen
ingezonden foto
 

 In Lot man men gerust zijn. De metershoge fabriekschoorsteen van de vroegere wolfabriek blijft ook in de toekomst een baken in het landschap. Deze keer wel met een “touch of art”. Bovenop de fabriekschoorsteen prijkt nu immers een werk van kunstenaar-beeldhouwer Philip Aguirre y Otegui. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - K-CREATION dance schittert (alweer) bij “Dance Waves Competition”

Junior_fos
 

Op zondag 09 februari trotseerden bestuur ,supporters en dansers van de 4 wedstrijdgroepen van K-creation dance de storm om zich bij de “Dance Waves Competition” in het Cultuur Centrum van Nijvel te meten met andere dansscholen. En dit, mét success! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL Jaarlijks eetfestijn K.F. De Vrijheidsvrienden

Editiepajot_bart_devill___fanfare
EP
 

 

Het jaarlijks eetfestijn van de Koninklijke Fanfare De Vrijheidsvrienden uit Huizingen vindt plaats in de zaal Centrum Menisberg 1654 Huizingen: dit zaterdag 28 maart vanaf 17u30 en zondag 29 maart vanaf 11u30 en tot 16u. Voor zondagmiddag is er geen plaatsbespreking mogelijk. Meer info: www.kf-devrijheidsvrienden.be en info@kf-devrijheidsvrienden.be .

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dansschool Pirouette verhuist naar voormalige voetbalkantine

Editiepajot_bart_devill___pirouette1
foto Bart Devillé
 

 Dansschool Pirouette is in Beersel al meer dan een begrip. De vereniging telt al heel wat leden en uiteraard moet je de nodige ruimte hebben om hen de kans te geven hun hobby in de best mogelijke omstandigheden te kunnen beoefenen. En daar voor kon men rekenen op de gemeente. Na ongeveer 30 jaar verlaat Dansschool Pirouette de vertrouwde danszaal in De Grote Sleutel te Alsemberg en verhuist naar Beersel waar een voormalige voetbalkantine werd omgetoverd tot twee frisse danszalen, met alles er op en er aan. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Toneelbezoek levert aardige prijs op

Editiepajot_bart_devill___uurwerk_waaile_van
foto Bart Devillé
 

 

De toneelopvoeringen van Waaile van Dwoeurp, meestal in het plaatselijke dialect, zijn heel populair in Beersel en mobiliseren telkens heel wat toneelliefhebbers, uit Beersel van buiten de gemeentegrenzen. Dit was niet anders met hun jongste productie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Sint-Victor Beersel ondergedompeld in de filmwereld

Editiepajot_bart_devill___sint_victor_beersel1
foto Bart Devillé
 

 In Sint-Victor Beersel werd er in het kader van de schoolprojecten al gewerkt rond o.m. kunst en klimaat. Met SVB@The Movies werd Sint-Victor Beersel van maandag 3 februari en tot vrijdag 14 februari ondergedompeld in de filmwereld. Dit is vooral te merken aan de aankleding van de school. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Smart Cafés openen opnieuw hun deuren in Beersel

Editiepajot_bart_devill___smartcaf__
ingezonden foto
 

In het najaar van 2019 introduceerden de Seniorenraad, de Bib en de gemeente samen met Archeduc - Vormingplus Halle-Vilvoorde het Smart Café in Beersel. In Beersel was dit nieuw en het werd dan ook uitkijken naar de respons. Kan het begin eerder aarzelend genoemd worden, het vervolg ging de goede richting uit. En er wordt dit jaar dan ook op de ingeslagen weg verder gegaan. Waar het op neer komt….. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dworpse Bikers rijden en wandelen hun nieuwjaarsrit en - wandeling

Editiepajot_bart_devill___dworpse_bikers_nieuwjaarstocht
ingezonden foto
 

 

Tegen 9u verzamelden de Dworpse Bikers en de kids om 9u aan hun lokaal het Gildenhuis in de Kerkstraat voor hun jaarlijkse nieuwjaarsrit die al enkele jaren plaats vindt en al is uitgegroeid tot een hele sportieve traditie. De wandelaars vertrokken voor hun wandeling, ook aan het lokaal, om 10u. Ondanks het slechte weer maakten toch een 30-tal mountainbikers een rit door de velden en bossen rond Dworp en in hun nieuwe uitrustingen. Een twaalftal moedige kids met vijf begeleiders vertrokken voor hun rit en 25 wandelaars maakten een wandeling door Dworp. Omstreeks 11u kwamen de drie groepen samen op een vooraf afgesproken plaats voor een jeneverke of wat anders. Na afloop volgde een receptie in hun lokaal het Gildenhuis en ook werden er frietjes geserveerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart

Klassiek_in_feb_en_maart_2020
Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in februari en maart - © Deschuyffeleer
 

Deze zevende editie van Weg van Klassiek roept muzikale en natuurkrachten op in het Pajottenland en de Zennevallei. Weg van Klassiek - 7/9 februari - is een initiatief van de Werkgroep Klassiek in de regio Pajottenland-Zennevallei in samenwerking met cc Coloma, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, cc Westrand, Dil’Arte, vzw Servais en Regionaal Landschap Pajottenland-Zennevallei. Ook op andere locaties is er de komende weken heel wat te doen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 09 feb 2020

archief