Artikels Archief van Beersel

BEERSEL - Duurzaam smaakt

Flyer_duurzaam_smaakt_pagina_1
Ingezonden flyer

De gemeente Beersel, het Voedselteam Beersel, Bezoekerscentrum 'De Lambiek', en de Oxfam wereldwinkel organiseren op zaterdag 21 oktober een beurs over duurzame voeding in de gemeentelijke feestzaal van Beersel. Onder het motto 'Duurzaam smaakt' bieden ze er tussen 14u en 17u gratis  workshops, proeverijen en infosessies aan rond lokale, faire, ecologische en gezonde voeding.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL - De rommelmarktzondag voor de jaarmarkt van Dworp werd weer een topdag

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De dorpsreuzen Juul, Anna en Piet
 

Tijdens het feestweekend dat voorafgaat aan de jaarmarkt van Dworp pakt het jaarmarktcomité voor de tweede keer uit met een heuse rommelmarkt in de Vroenenbosstraat en de Kerkstraat. De herfstzon zorgde voor prachtig weer en met de vele standhouders buiten en in de tent werd het een echte topdag. Ook de reuzen Juul, Anna en Piet trokken door Dworp om iedereen warm te maken voor de 169 ste jaarmarkt van aanstaande dinsdag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL - Na de 10.000 stappenwandeling werd de Groene Pluim Prijs 2017 uitgereikt

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Gemeente Beersel en de milieuraad Beersel organiseerden op zondag 15 oktober opnieuw de 10.000 stappenwandeling langs Beerselse trage wegen, vooral het vernieuwde Hendrik Consciencepad in de Kapittelbeekvallei in Dworp werd in de kijker gezet. Dit i.s.m. Natuurgidsen ZWB, Natuurpunt Beersel, Streekvereniging Zenne en Zoniën en vzw LOGO Zenneland.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL - Alzenbar heeft super drukke maand achter de rug

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Het was een bewogen maand voor Didier en Katrien, de uitbaters van den Alzenbar in Beersel. Amper een maand open en zij werden in het Het Nieuwsblad uitgeroepen tot  het beste café van Beersel. Zij starten met hun eigen huisgin ‘Deziree’ en samen met Chocolatier Praleen van Halle creëerden ze een praline op basis van de gin Deziree.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL - Marc Gysels stelt tentoon in CC de Meent

Editiepajot_beersel_marc_gysels_foto_1_elsie_de_greef
Foto © Elsie De Greef
 

Met de tentoonstelling ‘Het overzicht’ wil Marc Gysels een overzicht brengen van zijn artistiek werk. Het geheel omvat 3 perioden: tekeningen, concepten en schilderijen van 1973 tot nu. Vandaag ligt het accent op de kleur, soms hevig maar meestal in een afgelijnde compositie en met een vleugje ironie. Niet ontstaan vanuit een vooraf bepaald idee maar gegroeid uit het toeval van elk moment van de dag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

Verwendag in de bib van BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Pop-up CoderDojo voor de jeugd
 

In 2017 lopen de Digitale weken van 20 oktober tot 5 november. De bib van Beersel nam een aanloop door op zaterdag 14 oktober een verwendag te organiseren. Ook dit jaar werden alle bezoekers extra in de watten gelegd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEEERSEL Bib Beersel en Sint-Victor Alsemberg A.S.O. slaan handen in elkaar

Editiepajot_bart_devill___mediawijsheidsdag
foto Bart Devillé
 

  Bib Beersel is samen met Sint-Viktor ASO al enkele jaren piloot in het Vlaamse Project “De Bib-op-School”. Dit resulteerde in een hechte samenwerking waarbij lezen en mediawijsheid centraal staan. De bib en de school stelden een mediawijsheidtraject op, gespreid over de schoolcarrière, waarbij de leerlingen genieten van een uniek aanbod. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

De Gezinsbonden van Groot-BEERSEL en RODE organiseren ontbijt voor iedereen

Rode
Ingezonden foto
 

Op zondag 22 oktober organiseren de Gezinsbonden van Groot-Beersel (Alsemberg, Beersel, Dworp, Huizingen, Lot) en Sint-Genesius-Rode, ism Colruyt, een ‘ontbijt voor iedereen’ in de Refter van het Sint-Victorinstituut, Brusselsesteenweg 20 te 1652 Alsemberg. Van 8.00 uur tot 10.30 uur kunnen zowel leden als niet-leden genieten van een gezellig, uitgebreid, evenwichtig en vooral gezond ontbijt. Zij voorzien tevens een knutsel- en speelhoek, een lasergame en er wordt door een diëtiste uitleg gegeven over gezond ontbijten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL Groenrestauratie rotstuin krijgt de beste zorgen

Editiepajot_bart_devill___rotstuin1
foto Bart Devillé
 

 De groenrestauratie van de rotstuin van het Provinciedomein van Huizingen is goed gestart en zit op schema. En een en ander wil men ook tonen een het publiek. Daarom organiseert het Provinciedomein twee werfwandelingen om de domeinbezoekers en de buurtbewoners een blik achter de schermen van de werken te gunnen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Koken met kinderen” in Beersel

Editiepajot_bart_devill___kokenmetkinderen
foto Bart Devillé
 

 Gezinsbond Dworp Huizingen zit nooit voor een activiteit verlegen en organiseert het hele jaar door voor jong en oud. Eén van de initiatieven die jaarlijks terug komen is “Koken met kinderen”. En met groeiend succes, met jaarlijks nieuwelingen en kinderen die terug op de afspraak zijn tot zo lang ze mogen. Dit jaar vindt “Koken met kinderen” plaats in zaal Ons Huis Vroenenbosstraat te Dworp en dit op dinsdag 31 oktober om 10u(einde om ongeveer 13u30). Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud(1ste tot en met 6de leerjaar) zijn welkom. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Bende van Beersel wil CO2-uitstoot nog meer naar beneden

Abende3
ingezonden foto
 

 De Beerselse basisscholen kregen een mysterieuze uitnodiging om op dinsdag 10 oktober om 10 uur samen te komen in het Kasteel van Beersel. Traditioneel, bij een nieuw schooljaar de locatie van het jaarlijks startmoment van de Bende van Beersel. Inderdaad, een nieuw schooljaar, een nieuw begin, zo ook voor de Bende van Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Dag van de trage weg” komt er aan

Editiepajot_bart_devill___10000stappen
ingezonden foto
 

 Gemeente Beersel en de milieuraad Beersel organiseren op  zondag 15 oktober opnieuw de 10.000 stappenwandeling langs Beerselse trage wegen. Dit i.s.m. Natuurgidsen ZWB, Natuurpunt Beersel, Streekvereniging Zenne en Zoniën en vzw LOGO Zenneland. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Winderickx wooncomplex ingehuldigd in Alsemberg

Editiepajot__bart_devill___winderickx1
foto Bart Devillé
 

  In aanwezigheid van Gedeputeerde Tom Dehaene, de burgemeester en OCMW voorzitter van Beersel, schepenen en raadsleden van Beersel en Sint-Pieters-Leeuw werd in de Beerselse deelgemeente Alsemberg het woningcomplex Winderickx plechtig ingehuldigd. De naam verwijst naar het nabij gelegen Winderickxplein. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL The Cadillacs in café De Drie Patrijzen

Editiepajot_bart_devill___cadillacs
foto Bart Devillé
 

 Op 14 oktober 2017, vanaf 21u., zorgen The Cadillacs voor een spetterend optreden in café De Drie Patrijzen, Gemeentehuisstraat in Dworp.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Elfde “Zot van Geuze” trok veel volk

Editiepajot_bart_devill___boelekewis_z_v_geuze
foto Bart Devillé
 

 Wie had dit ooit gedacht pakweg vijftien jaar geleden, maar het is een feit. Dank zij pioniers als Frank Boon, Armand Debelder, Dirk en Geert Lindemans, Gerd Christiaens, Sidy Hanssens en John en vele anderen kregen de lambik-bieren de aandacht die zij verdienden. Met alle gevolgen van dien….. Initiatieven als Toer de Geuze, Proeverij van de Zennevallei, de Kasteelfeesten van Beersel, Dag van de Oude Geuze, e.a. zagen het levenslicht. En dan vergaten we nog “Zot van Geuze” in Boelekewis op de grens van Huizingen en Dworp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Alzenbar één maand open en al de hoofdvogel afgeschoten

Editiepajot_bart_devill___alzenbar_team
foto Bart Devillé
 

  Het eerste weekend van september openden Didier Paesmans en Katrien Van Hoef de Alzenbar in Alsemberg. Een week geleden vond de officiële opening plaats en nu al bleek uit de enquête van Het Nieuwsblad dat “de Alzenbar” het beste café van Beersel is. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / HALLE /LEEUW - Zorgwekkende cijfers. Meer snelheidscontroles

3_politielogo_2011_p200
EP

 Dagelijks gebeuren er wel verschillende verkeersongevallen op het grondgebied van Halle, Beersel en Leeuw. Wanneer het gaat om ongevallen met louter materiële schade, dan wordt de zaak veelal behandeld door de verzekering. Echter wanneer er sprake is van gewonden of verkeershinder, dan wordt ook de lokale politie opgeroepen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2017
Felix Merckx
EP
 

Ambiance op de ‘Do You Love the 70’s and 80’s’ in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Veel volk op de party!
 

Zaterdag organiseerde vzw Zot van Beersel voor de derde maal zijn ‘Do You Love The 80’s Party’ in de evenementenhal DOC te Alsemberg. Nieuw dit jaar was dat er op algemene aanvraag ook the 70’s bij betrokken was, het werd dus ‘Do You Love the 70’s and 80’s’, met een reünie van oude discobars uit de streek: Picasso, Anoniem en Fantasy, stuk voor stuk topdiscobars uit Beersel en actief in de jaren 70, 80 & 90. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

HALLE / BEERSEL - K.F. De Vrijheidsvrienden zijn in de ban van de TV

Bantv
Ingezonden flyer

In haar jaarlijkse concertreeks 'In de ban van...' stelt de koninklijke fanfare De Vrijheidsvrienden ditmaal de televisie centraal. Op zaterdag 28 oktober brengen zij in de Don Boscokerk van Buizingen een totaalspektaktel rond de muziek van tv-series en -films.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Weredi Lot pakt uit met hernieuwde website en logo

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Onder inpuls van de jeugdwerking van Koninklijk Toneelgezelschap Weredi Lot werd de website  www.toneelweredi.be in een nieuw jasje gestoken. De webdesigner van dienst was Steven Lots van Lotsofdots. De bezoeker kan er terecht voor een brede waaier aan informatie. Alle komende producties (jeugd, adolescenten en volwassenen) worden er aangekondigd en het wordt de potentiële toeschouwer zeer eenvoudig gemaakt om zijn zitplaatsje te reserveren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 16 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 14 okt 2017
Hugo Devillé | 12 okt 2017

archief