Artikels Archief van Beersel

Drie inbrekers betrapt bij nacht in BEERSEL

Politie_zone
 

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag kon een politiepatrouille  van PZ Zennevallei drie inbrekers op heterdaad betrappen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Het jaarmarktentrio van Beersel komt op gang

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomit___beersel
foto Bart Devillé
 

De gemeente Beersel heeft het genoegen om nog drie jaarmarkten per jaar in haar deelgemeenten te mogen organiseren, of nog beter, de organiserende comités te helpen bij het organiseren. Achtereenvolgens komen Beersel, Lot en Dworp aan de beurt, ieder met hun eigen kenmerken. De Avondjaarmarkt van Beersel vindt plaats op zaterdag 21 september

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wijkbewoners Gravenhof nemen opnieuw de draad op

Editiepajot_bart_devill___wijkfeest_gravenhof
foto Bart Devillé
 

In Beersel komen er ieder jaar wijkfeesten bij. Zeggen dat zij als paddenstoelen uit de grond schieten is misschien overdreven, maar wanneer deze aan sommige normen voldoen, komen zij ook voor een gemeentelijke subsidie in aanmerking. En dus komen er elk jaar wel enkele bij. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Seniorenfeest Beersel werd eens te meer een succes

Editiepajot_bart_devill___seniorenfeest1
foto Bart Devillé
 

Maandag 16 en dinsdag 17 september organiseerde de Seniorenraad van Beersel zijn jaarlijks Seniorenfeest in CC de Meent. Gezien het aantal seniorenverenigingen en individuele senioren in de gemeente, werd het seniorenfeest ook dit jaar een tweedaagse. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel/Sint-Genesius-Rode Academie Orfeus start nieuw schooljaar met heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___academie_orfeus
foto Bart Devillé
 

Ook in Academie Orfeus, met vestigingsplaatsen in Alsemberg, Huizingen en Sint-Genesius-Rode, is het nieuwe schooljaar begonnen. Er zitten veel nieuwigheden in het aanbod. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Sportraad BEERSEL zoekt kandidaten voor raadgevend team

Editiepajot_bart_devill___co__rdinatieteam_sportraad_beersel
ingezonden foto
 

Het coördinatieteam van de gemeentelijke sportraad Beersel is op zoek naar kandidaten voor een raadgevend team in verband met het erkenningsreglement voor sportverenigingen. Het erkenningsreglement wordt in Beersel onder de loep genomen en iedereen die ook maar iets met sport heeft te maken is welkom, de gemeentelijke sportraad hoort graag uw mening. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gerestaureerde Witte Kapel in Alsemberg nu ook gewijd

Editiepajot_bart_devill___inhuldiging_witte_kapel
foto Bart Devillé
 

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Beersel, de kerkfabriek O.-L.-V. Alsemberg, de parochieploeg O.-L.-V. Alsemberg, het Mariastoetcomité Alsemberg, het Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ Beersel en de inwoners van de wijk ‘Wit Kapelleke’ maakten werk van de restauratie van de Witte Kapel. Zaterdag 14 september werd ze door E.H. Jos Houthuys gewijd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

SINT-GENESIUS-RODE 140ste Jaarmarkt presenteert heel wat nieuwigheden

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktcomite_rode19
foto Bart Devillé
 

Op zaterdag 28 september vindt de 140ste editie van de jaarmarkt van Sint-Genesius-Rode plaats. Het heel actieve en gewijzigde jaarmarktcomité laste, naast de permanente animatie met optredens en de standen van marktkramers, verenigingen en de garage sale in de Kerkstraat, weer wat nieuwigheden in het uitgebreide programma in.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Classica Elsemaa blijft maar groeien

Editiepajot_bart_devill___classica_groep
foto Bart Devillé
 

 De Classica Elsemaa blijft maar uitbreiden. Zij is dit jaar al aan de 9de editie toe. Na 7 edities werd er vorig jaar voor het eerst aan tweede sport toegevoegd aan het programma, namelijk veldlopen. Dit jaar vindt hét veldritevenement van de regio “ de Classica Elsemaa” opnieuw plaats van 11 tot 13 oktober

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Startschot nieuw cultuurseizoen CC de Meent is gegeven

Editiepajot_bart_devill___cc_de_meent_nieuw_seizoen
foto Bart Devillé
 

 Na een spetterend openingsfeest is het uitkijken naar wat CC de Meent tijdens de eerste dagen en weken van het nieuwe cultuurseizoen te bieden heeft. En dit is heel wat en gevarieerd.  Opvallend is de knipoog naar Bruegel. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Olympische dagen Kindergemeenteraad Beersel zijn al hele traditie

Editiepajot_bart_devill___olympische_dagen_beersel
foto Bart Devillé
 

 Zoals ook voorgaande jaren vonden in het Provinciedomein Huizingen de Olympische dagen van de Kindergemeenteraad Beersel plaats, dit jaar op 12 en 13 september. Niet minder dan 1.700 Beerselse kinderen namen er aan deel en zetten er hun beste beentje voor. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Meer doen met minder - Een doe-dag voor gezinnen in BEERSEL

Image00034
 

Huis van het Kind Beersel organiseert voor het 4de jaar op rij een doe-dag voor gezinnen. Tijdens verschillende workshops kan je ervaren dat je met weinig geld toch leuke dingen kan doen met je kinderen. Zo leer je leuke droedels maken of tover je die oude kleren om tot een leuke knuffel. Ook koken met restjes staat op het programma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Brunchen in (Hanen)bos werd een succes

Editiepajot_bart_devill___klimmuur
foto Bart Devillé
 

 Ondertussen is het een jaarlijkse traditie geworden dat jeugdverblijf Hanenbos buren, vrienden en sympathisanten uitnodigt. Dit jaar was dit tijdens Brunch in het Bos. Hoewel het weer anders voorspeld werd, was het een zonnige dag. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Seniorenraad en Bib maken senioren vertrouwd met computer, smartphones en tablets

Editiepajot_bart_devill___cursus_digitaal
foto archief Bart Devillé
 

 Al enkele jaren terug vonden de bibliotheek van Beersel en de seniorenraad elkaar om de Beerselse senioren meer vertrouwd te maken met het gebruik van de computer, smartphones en tablets. Ze sloegen de handen in elkaar en organiseerden samen cursussen die van bij ’t begin succesvol waren. En dit zijn ze vandaag nog! Reden genoeg om op de ingeslagen weg verder te gaan en  blijven organiseren….. Zo vindt er woensdag 18 september, van 9u tot 12u, in de Bib Beersel een infosessie “Maak kennis met smartphones en tablets” plaats. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Davidskornuiten organiseren White & Blue Night

White___blue_night_flyer_a6_2019

Op 28 september 2019 organiseren de Davidskornuiten uit Dworp hun jaarlijkse fuif in de evenementenhal DOC in Alsemberg. Intussen zijn zij toe aan hun derde uitgave en willen ze er weer een spetterend muziekfeest van maken. De aftrap is voorzien om 21u met muziek op het terras, gevolgd door DJ Fantasy en afsluiten doen ze met DJ Lady G.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2019
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

BEERSEL Jaarmarkt Lot heeft heel wat te bieden

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_lot_2019
foto Bart Devillé
 

 Het weekend van 27, 28 en 29 september wordt in Lot voorbehouden voor de jaarmarkt en heel wat nevenactiviteiten. De eigenlijke jaarmarkt – hier al jaren zonder tentoonstellingen en prijskampen van dieren- vindt plaats op zaterdag 28 september.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL De Drankstoempers gaan wandelen in Pede

Editiepajot_bart_devill___wandeling
foto archief Bart Devillé
 

  Wandelclub De Drankstoempers  van Gezinsbond Dworp Huizingen gaat dinsdag  17 september wandelen in Sint-Anna-Pede. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beker van Brabant Kata, semi en light contact in DWORP

Bekers_van_brabant_2019_ed02_
 

  Op zondag 24 november organiseert Eurobudo Dworp De beker van Brabant Kata, semi en light contact. De wedstrijden vinden plaats in de Sportschuur Dworp Kerkstraat 17 in Dworp. De toegang voor de toeschouwers bedraagt 5 €. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL - CC de Meent en cultuurcafé Alzenbar maakten er een feestelijk weekend van

Editiepajot_bart_devill___meent_opening_seizoen
foto Bart Devillé
 

Het voorbije weekend werd één feest in Beersel. Cultuurcafé Alzenbar bestaat twee jaar en CC de Meent trapte het nieuwe cultuurseizoen op gang met een openingsfeest. Het werd een goedgevuld weekend, waar zowel de jeugd als de ouderen aan hun trekken kwamen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Alsemberg heeft terug een kolonie

Editiepajot_bart_devill___dekolonie
foto Bart Devillé
 

 Nog voor er in de regio in de gemeenten sprake was van straatnamen, woonde men hier op een gehucht. Zo was er in Alsemberg sprake van de Elsemheide. En op de Elsemheide had men het ook over “de kolonie”. En deze “kolonie” is vandaag terug een feit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 16 sep 2019
Hugo Devillé | 09 sep 2019

archief