Artikels Archief van Beersel

C21

BEERSEL WZC Zennehart gaat op zoek naar vrijwilligers

Editiepajot_bart_devill___vrijwilligers_zennehart
ingezonden foto
 

 Bij WZC Zennehart-Orpea in Alsemberg gaat men er prat op dat de bewoner de regisseur van zijn of haar leven blijft. Tegelijk staat men er voor de bewoners klaar met excellente zorg, hulp, steun èn ontspanning. Kortom alles om het verblijf van de bewoner/bewoonster heel prettig te maken. De belangrijkste rol hier is uiteraard weggelegd voor het team van WZC Zennehart, maar ook het belang van de vrijwilliger mag zeker niet onderschat worden, integendeel!. Daarom ook gaat WZC Zennehart op zoek naar vrijwilligers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Flup en Rik Vandenbrande haalden nog de actualiteit

Editiepajot_bart_devill___flup_met_superfan_pierre_herremans_
Flup met superfan Pierre Herremans / ingezonden foto
 

 De jaarmarkt van Dworp 2021 ligt achter de rug en het wordt uitlkijken naar uitgave 2022. Eén van de toppers  dit jaar was alleszins de tentoonstelling van het Heemkundig Genootschap in het poortgebouw van de pastorie van Dworp over de gebroeders Vandenbrande en de belangstelling was overweldigend ! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Controle op vervoer van gevaarlijke stoffen in PZ ZENNEVALLEI

20211019_controle_adr
 

 Gisteren werden er tijdens een controle in samenwerking met VLABEL, afdeling ADR (vervoer gevaarlijke stoffen) 10 vrachtwagens gecontroleerd. Gelijktijdig aan de controle ADR werden ook de boorddocumenten, vergunningen, rijbewijzen en tachograaf (rij- en rusttijden) opgevraagd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 

BEERSEL Jaarmarkt Dworp kreeg uiteindelijk weergoden mee

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_dworp19
Heel wat dier op de jaarmarkt / foto Bart Devillé
 

 Na het prachtig zonnig weekend met zondag een massa volk voor de rommelmarkt en kermis, wachtten de organisatoren met enige onrust af welk weer zij zouden voorgeschoteld krijgen voor de jaarmarkt van dinsdag.  En de ongunstige voorspellingen kwamen ook uit: van ’s morgens vroeg een onaangenaam windje en miezerige regen en dit al op het moment dat de marktkramers thuis vertrekken om naar de jaarmarkt te komen en hun kraam op te stellen. Gelukkig werden de weersomstandigheden beter en beter naarmate het middag werd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Preventieve controle op drugs in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

In de week van 11 oktober werd door de politiezone Zennevallei een actie op poten gezet waarbij driemaal daags in de verschillende schoolomgevingen binnen de zone gerichte controles werden uitgevoerd op onder meer bezit van drugs.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Er wordt werk gemaakt van collectief wijkrenovatieproject Lot

Editiepajot_bart_devill___collectief_renovatietraject
foto Bart Devillé
 

In samenwerking met Klimaatpunt vzw gaat de gemeente Beersel van start met een wijkrenovatieproject. Hierbij werd een wijk in de gemeente geselecteerd en worden de inwoners van die wijk met een gerichte communicatie- en promotiecampagne in de wijk gestimuleerd tot - en begeleid  bij - een structureel duurzaam energieverbruik. Dit wordt in eerste plaats gerealiseerd door het isoleren en renoveren van bestaande particuliere woningen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Fanfare Huizingen speelt een herdenkingsconcert

Editiepajot_bart_devill___concert_huizingen
ingezonden foto
 

De Koninklijke Fanfare De Vrijheidsvrienden van Huizingen speelt op 30 oktober 2021 een herdenkingsconcert- onder muzikale leiding van Wim Stas-  in de parochiekerk van Huizingen om 19u30. Het voorbije anderhalf jaar stond – “dankzij" corona-de wereld op z'n kop. Ook de gemeenschap van de Huizingse fanfare werd tijdens deze periode door elkaar geschud. Men moest van al te veel mensen afscheid nemen, zonder dat men hen de eer konden betuigen die ze verdienden....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-PIETERS-LEEUW Els verkoopt op jaarmarkt Dworp kalenders voor het goede doel

Editiepajot_bart_devill___reclame_kalender
ingezonden foto
 

 Na haar succesverhaal in 2020 ging Els Debusscher uit Dworp opnieuw aan de slag voor de opmaak van een jaarkalender die verkocht wordt ten voordele van Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Thema voor 2022 is ‘DierenThuis in Inkendaal’ met mooie foto’s van alle dieren die vandaag in het mooie domein van Inkendaal worden ingezet tijdens de therapie met de patiënten. De opbrengst van deze kalenderverkoop gaat integraal naar fase 2 van de Sensory Trail. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Jaarmarktweekend Dworp begon alvast veel belovend

Editiepajot_bart_devill___gurrikworp_dworp
Sint-Gurrikworp / foto Bart Devillé
 

De jaarmarkt van Dworp vindt al heel veel jaren plaats de dinsdag na de derde zondag van oktober. Vorig jaar kon en mocht dit niet door corona, dit jaar dus wel. En het mag worden gezegd, de aanloop – vrijdag 15 oktober- naar de eigenlijke jaarmarkt mocht zich al verheugen in een reuze-belangstelling. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Verbroedering Beersel Drogenbos mag spreken van echt feestelijk weekend

Editiepajot_bart_devill___inhuldiging_lokalen_lot
foto Bart Devillé
 

Hoe je het ook draait of keert, wat het weekend van 16 en 17 oktober betreft, mag Verbroedering Beersel-Drogenbos het zonder blikken of blozen hebben, over een echt “feestelijk” weekend. Niet alleen was er de plechtige opening van de vernieuwde douches en kleedkamers, er stond ook een topwedstrijd op het programma. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dialectenavond ’60 jaar later’ was een succes

Editiepajot_bart_devill___dialectavond
ingezonden foto
 

 Het werd afgelopen donderdag nog eens ferm in de verf gezet. Op de Beerselse Dialectenavonden komt duidelijk geen sleet. Anderhalf jaar nadat de dialectenavond – al de vierde editie-normaal moest plaatsvinden was het eindelijk zover! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Martine “Tinneke” De Smet uit Dworp schrijft een eerste boek

Editiepajot_bart_devill___tinneke_de_smet
foto Bart Devillé
 

Officieel heet ze Martine De Smet maar iedereen in Dworp en omgeving noemt haar
Tinneke. Zij is 54 jaar oud, moeder van twee volwassen dochters,Joyce en Anke en verloofd met David Delespesse, de Belgian Bladerunner die met twee protheses aan atletiek doet. Zelf is zij boekhoudster van beroep, afgestudeerd als herboriste en kruidenverwerker bij Syntra te Ukkel. En nu een boek?! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Oude doopkleedjes op Dworpse kunsttentoonstelling

Editiepajot_bart_devill___kunst_op_dworpse_jaarmarkt
ingezonden foto
 

Als één van de grootste en oudste jaarmarkten van de streek heeft het Dworps Jaarmarktcomité een reputatie hoog te houden. Ook dit jaar pakt het bestuur uit met een kunsttentoonstelling van eigen bodem. Zo kunnen kunstliefhebbers op zondag 17 en dinsdag 19 oktober hun hart ophalen op de kunsttentoonstelling 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Drie kunstenaars zorgen voor unieke tentoonstelling

Editiepajot_bart_devill___expo_de_meent
ingezonden foto
 

 Met hun expo “Tussen Zwart en Wit” zorgen drie kunstenaars voor een unieke tentoonstelling in de foyer van CC de Meent. Het zijn Steven Geys -fotografie-, Stijn Vandebril - houtskool- en krijttekeningen-en Kurt Vanhengel – poëzie- die voor deze merkwaardige combinatie zorgen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Ook Hanenbos geeft zijn geheimen prijs in Mysterieuze Bossen

Editiepajot_bart_devill___mysterieuze_bossen_hanenbos
foto Bart Devillé
 

 Elk van de bossen in de Groene Gordel heeft zijn eigen verhalen en legendes. Deze verhalen zijn, streekeigen verhalen. De volgende weken, van midden oktober tot begin december, worden deze geheimen prijs gegeven. In Hanenbos(Lotse stwg 103 Dworp) gebeurt dit zaterdag 6 november

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dienstverlening bibliobus wordt uitgebreid

Editiepajot_bart_devill___bibliobus_beersel
Bibliobus Beersel / foto Bart Devillé
 

Al enkele jaren is de bibliobus in Beersel van dienst om Beerselaars die zich moeilijk kunnen verplaatsen naar de bibliotheek aan de Meent in Alsemberg toch de kans te geven een mooi of spannend boek te lezen. Maar sinds kort kunnen de inwoners van de gemeente genieten van de nieuwe bibliobuswerking. Elke weekdag bedient de bibliobus één vaste standplaats in één van de Beerselse deelgemeenten(Beersel, Huizingen, Dworp, Lot en Alsemberg)......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Verkeerscontrole op 9-10 oktober PZ ZENNEVALLEI

Logo_zennevallei_muur_
 

 Zowel zaterdag als zondag werden verschillende alcoholcontroles gehouden op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. De verkeersdiensten van de politiezone Zennevallei vatten post tijdens verschillende tijdssloten, dus zowel in de namiddag als avond en nacht. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 

REGIO - Nieuw bos voor Beersel, Drogenbos, Dilbeek en Halle

Ezgif-3-de8b9c2db22d
©VLM
 

Er komen in de Vlaamse Rand ongeveer 70 voetbalvelden aan extra toegankelijk groen bij. Er zullen ongeveer 22.000 nieuwe bomen geplant worden. Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts en minister van Natuur Zuhal Demir investeren bij de start van de Week van het Bos 2 miljoen euro in 9 groene projecten in de Vlaamse Rand. Zo komt er in Beersel een stuk van het verdwenen Zitterbos terug, wordt er in Dilbeek werk gemaakt van een nieuw bos en komen er in onder meer Vilvoorde en Hoeilaart nieuwe parken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

BEERSEL - doet mee aan Dag van de Trage Weg

Editiepajot_bart_devill___trage_weg
foto Bart Devillé
 

 Zondag 17 oktober is het zowel “Dag van de Trage Weg”, “Dag tegen Armoede en Sociale Uitsluiting”. In Beersel gaat dit niet onopgemerkt voorbij, o.m. een gegidste wandeling en vertoning van de film “Un Triomphe”. Beersel telt heel wat trage wegen, die kleine gezellige veldwegjes, buurtwegen, kerkwegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Natuurfotografen stellen hun kunstwerkjes tentoon

Editiepajot_bart_devill___natuurfotograaf
Ingrid Vekemans / ingezonden foto
 

Natuurfotografen Calopteryx zijn meer dan een begrip in Beersel en regio en jaar na jaar wordt het uitkijken naar de mooie foto’s die zij hebben gemaakt. Hun tentoonstelling vorig jaar werd “dank zij” covid uitgesteld. Maar ook hier is uitgesteld niet verloren en wordt het uitkijken naar hun unieke tentoonstelling. Komt er nog bij dat Natuurfotografen Calopteryx dit jaar 35 jaar bestaat, wat een extra dimensie aan deze tentoonstelling geeft. Hun tweejaarlijkse natuurfotografie tentoonstelling kan bezocht worden in CC de Meent in Beersel(Alsemberg) op 5, 6 en 7 november.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 okt 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 11 okt 2021

archief