Artikels Archief van Beersel

BEERSEL Danscentrum Pirouette met Temporé , was top in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___pirouette_in_de_meent
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 18 mei (14u30 en 19u) In CC de Meent te Alsemberg was het weer zover: de twee jaarlijkse traditie van het grote Dans Moment van Danscentrum Pirouette. Met Temporé toonde Pirouette eens te meer tot wat men in staat is als danscentrum. De vele toeschouwers waren dan ook stuk voor stuk vol lof. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL 25ste Kapellekeswandeling werd een succes

Editiepajot_bart_devill___kapellekeswandeling_verslag
foto Bart Devillé
 

 De Kapellekeswandeling, een initiatief van de Landelijke Gilde van Dworp, blijft een succesverhaal. De Kapellekeswandeling, een voettocht van kapel naar kapel, spreekt blijkbaar ook inwoners van de andere Beerselse deelgemeenten aan, daar het aantal deelnemers blijft groeien. Enkel bij slecht weer komen er minder opdagen. Dit jaar werd vertrokken aan de Herisemmolen in Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Denise Dierickx en André Meulemeester 50 jaar getrouwd

Editiepajot_bart_devill___andre_meulemeester1
foto Bart Devillé
 

  Denise Dierickx(68) afkomstig van Halle en André Meulemeester(71) die van Gistel in West-Vlaanderen komt, huwden vijftig jaar geleden en nodigden dan ook familie en vrienden uit om hun gouden bruiloft mee te komen vieren. Het feest vond plaats in het Kasteel van Huizingen(Provinciedomein) en hier kregen zij naast de genodigden ook het bezoek van Burgemeester en Schepenen van Beersel, met het geschenk van de gemeente en de gelukwensen van “het paleis”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Hugo Bousset 25 jaar voorzitter Raad van Bestuur van de Bib in Beersel

Editiepajot_bart_devill___bousset_25_jaar_vz
foto Bart Devillé
 

 Op 1 januari 2020 bestaat  de Bib van Beersel 25 jaar. Dit is althans de officiële datum van erkenning volgens de bepalingen van het bibliotheekdecreet van 1978. Maar het subsidiedossier werd ruim een half jaar vroeger voorbereid, zo ook de samenstelling van  het “beheersorgaan”. Alsembergenaar Hugo Bousset is al 25 jaar voorzitter van de raad van bestuur van de bib, nu de adviesraad en ging akkoord deze job de volgende zes jaar verder te zetten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Bende van Beersel” beleefde 4de slotmoment

Editiepajot_bart_devill___bende_van_beerselmei19
foto Bart Devillé
 

 In en rond het Kasteel van Beersel kwamen meer dan 300 bendeleden van de “Bende van Beersel” samen in dit bendejaar. Hoofddoel is telkens nader bekijken of het hoofddoel van de “Bende van Beersel” het afgelopen jaar werd behaald. Ook het voorbije schooljaar op rij ging de bende de strijd aan voor het klimaat. Ook dit schooljaar ging ze op onderzoek en bracht ze het energieverbruik van elke school in Beersel in kaart. De “Bende van Beersel” stelde ook één groot doel voorop: met de zeven Beerselse bendescholen samen voldoende energie besparen om samen 5% extra minder CO² uit te tosten(of 20% ten opzichte van de start van het project). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Laatbloeiers uit Beersel stellen tentoon

Editiepajot_bart_devill___laatbloeiersacademie
foto Bart Devillé
 

 Dagelijks wordt er in de Laatbloeiersacademie van CC de Meent getekend, geschilderd en gefotografeerd. Dat resulteert in een knappe collectie met uiteenlopende werken van lokale creatievelingen. Jaarlijks vindt er een tentoonstelling plaats van de Laatbloeiersacademie in de foyer van CC de Meent. Alle deelnemers stellen tijdens deze tentoonstelling hun mooiste werk voor. De opening van de tentoonstelling vond plaats woensdag 15 mei en is nog vrij te bezichtigen tot en met vrijdag 31 mei tijdens de openingsuren van CC de Meent: maandag tot en met vrijdag van 8u30-12u en 15u-17u. De inkom is gratis. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Jaagpad tussen Halle en Brussel wordt volwaardige fietssnelweg

Fiets_3
Weyts en Muyters op een deel van de fietssnelweg.
 

 Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charleroi wordt tussen Halle en Brussel opgewaardeerd tot een volwaardige fietssnelweg. Er wordt 2 miljoen geïnvesteerd om het jaagpad te verbreden tot 4 meter en om de betonnen verharding te vervangen door asfalt. De werken gaan deze zomer van start. “Meer en meer fietsers op de Kanaalroute zorgen voor meer en meer drukte”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “We gaan deze populairefietsverbinding nu breder en comfortabeler maken, zodat we straks nog meer mensen kunnen verleiden om hun auto ook in het woon-werkverkeer te ruilen voor de fiets”.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL Gezinsbond gaat op zoek naar de schat van Beersel

Editiepajot_bart_devill___kasteel_van_beersel
foto Bart Devillé
 

 Wie gaat er mee op zoek naar de schat van Beersel? Geocaching met de Gezinsbond Dworp/Huizingen op zondag 2 juni?  

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/LENNIK Club Soroptimist Beersel schenkt cheque aan vzw Zonnestraal

Editiepajot_bart_devill___chequesoroptimist_zonnestr
foto Bart Devillé
 

  
Club Soroptimist  Beersel heeft onlangs een cheque ter waarde van 3.000 euro overhandigd aan de Lennikse vzw  Zonnestraal, een zorgaanbieder in de sector van personen met een beperking. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Huis van het Kind” heeft nu ook een ruilkast

Editiepajot_bart_devill___ruilkast_beersel
foto Bart Devillé
 

 In Het Huis van het Kind in Huizingen is er niet alleen een luierkast ter beschikking, maar ook wekelijks op dinsdag het Babycafé, een gezellig ontmoetingspunt voor ouders en hun kinderen. Gewoon voor een babbel of om informatie in te winnen. En nu werd hier ook een ruilkast ingehuldigd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

AWV test 3D zebrapaden voor meer veiligheid ook in ALSEMBERG

Img_3789
AWV test 3D zebrapaden voor meer veiligheid. Foto's © Marc Sluys
 

Op drie plaatsen in Vlaanderen legt het Agentschap Wegen en Verkeer zebrapaden aan die een 3D-illusie opwekken. AWV wil hiermee onderzoeken of een 3D zebrapad de veiligheid van de voetgangers verhoogt. Het gaat om oversteekplaatsen op de N235 in Beersel, op de N730 in Bilzenen op de N148 in Antwerpen

Zebrapad “zweeft”

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Verkeer in de knoop op RING O in BEERSEL en DROGENBOS vanaf 14 mei

Wegen_en_verkeer

Op dinsdag 14 mei ernstige hinder voor verkeer vanuit Wallonië op westelijke ring Brussel (R0) terwijl aannemer signalisatie plaatst

Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde de afgelopen weken grote werken aan op de westelijke ring rond Brussel (R0), waar een aannemer de komende maanden LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en geluidsschermen zal plaatsen. Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL Bottlefest is al aan 3de editie toe

Editiepajot_bart_devill___bottlefest
foto Bart Devillé
 

 Wanneer Mandy en Michael Schiettekat en de vzw Bottlelink, of de organisatie achter het evenement, met het eerste Bottlefest op de weide van het Kasteel van Beersel op de proppen kwamen, waren er nog die twijfelden  aan de goede afloop. Zij kwamen bedrogen uit. Vorig jaar kwamen er nog meer bezoekers opdagen, die dit jaar ongetwijfeld nog vrienden en kennissen zullen mee lokken naar de derde editie. Het swingende & rockende wijnfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei dag voor de verkiezingen- vanaf 14u tot 01u. Plaats van de afspraak  op de kasteelweide, met het prachtige Kasteel van Beersel als decor. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wijkfeest “Rond de Vaart” kreeg de zon mee

Editiepajot_bart_devill___wijkfeest2
ingezonden foto
 

 Waren  het de voorspelde (ongunstige) weersomstandigheden of liep het middag eten wat langer uit dan gepland in Beersel, feit is dat het wijkfeest” Rond de Vaart” in Lot traag op gang kwam. En om 14u, het officiële aanvangsuur kon je de aanwezigen op één hand tellen. Het beterde wel al vlug en het Wijkfeest “Rond de Vaart” in Lot liep met enige vertraging van stapel en hoe?! Na enige tijd kwam men dan toch in grote getale opdagen. En zo werd ook verwacht…. In het begin ging het nog om het “Wijkfeest Over de Vaart”, vandaag, al de 22ste editie gaat het over het wijkfeest “Rond de Vaart”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Werken op Ring rond Brussel (R0): LED-verlichting, betonnen veiligheidsstootbanden en aanleg geluidsschermen in BEERSEL en DROGENBOS

Wegen_en_verkeer

 Op 15 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de middenberm op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos. Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, zal Wegen en Verkeer de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwen door energiezuinige LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (midden juli). Na het bouwverlof (vanaf augustus) start Wegen en Verkeer met de voorbereidende werkzaamheden voor de plaatsing van nieuwe geluidsschermen in Beersel en Drogenbos in de zijbermen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Marc Sluys
 

BEERSEL “Groene Pluim” dit gaat dit jaar naar bloemrijk grasperk

Editiepajot_bart_devill___bebloemdgrasveld
foto Bart Devillé
 

  De Groene Pluim Prijs in Beersel is al een hele traditie aan het worden. Deze werd in het leven geroepen door de gemeente en de gemeentelijke milieuraad. Elke Beerselaar kan zich kandidaat stellen voor deze prijs. De inzendingen of kandidatuurstellingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit leden van de gemeentelijke milieuraad. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Lenteconcert fanfare Lot wordt muzikaal beeld- en lichtspektakel

Editiepajot_bart_devill___tuba
foto Bart Devillé
 

 Na een succesvolle paasstage georganiseerd door de Koninklijke Fanfare Eendracht maakt Macht uit Lot worden het voor de vereniging nu drukke weken die er aankomen, zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Zaterdag 4 mei vond de bloemenverkoop in Lot plaats en trad de fanfare op in de Lambik- O-Droom van Brouwerij 3 Fonteinen in de Molenstraat 47 te Lot. Voor het Lenteconcert is het wachten tot zaterdag 11 mei om 20u in zaal Blokbos te Lot. En het wordt dit jaar wel  iets speciaals. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Buurthuis Babbellot organiseert Open-Deur-Dagen

Editiepajot_bart_devill___babbellot
foto Bart Devillé
 

  In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 mei stelt Buurthuis Babbellot (Onze Kring Dworpsestraat 90 Lot) opnieuw zijn deuren open voor het publiek. Je kan er o.m. genieten van een stuk lekkere zelfgemaakte taart, een frisdrank, een koele pint…. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wijkfeest “Rond de Vaart” blijft erg belangrijk in de gemeente

Editiepajot_bart_devill___wijkfeest_rond_de_vaart
foto Bart Devillé
 

 In het begin ging het nog om het “Wijkfeest Over de Vaart”, vandaag, al de 22ste editie gaat het over het wijkfeest “Rond de Vaart”. Zo wordt ook een betere mogelijkheid geschapen opdat nog  meer buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Voor wie de situatie ter plaatse niet kent, de wijk in de Beerselse deelgemeente Lot is ergens geïsoleerd door het feit dat het van de dorpskern van Lot gescheiden is door de spoorweg en het kanaal Brussel-Charleroi. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Internationale stage zelfverdediging te Dworp

59285520_2630024243737300_8705784707675062272_o
 

Op zondag 5 mei organiseerde de Oosterse Krijgskunst School van Dworp een Internationale stage. Verschillende trainers uit binnen en buitenland gaven les op deze stage. De deelnemers konden  hun kennis uitbreiden en op een hoger niveau te tillen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 13 mei 2019

archief