Artikels Archief van Beersel

BEERSEL Dworpse Bikers vierden hun 25 jarig bestaan

Editiepajot_bart_devill___ledenfeest_bikers
ingezonden foto
 

  De voorbije dagen zullen niet gauw vergeten worden bij  mountainclub de Dworpse Bikers die afgelopen weekend niet alleen hun 25 jarig bestaan vierden, maar ook hun lokaalhoudster en tweede moeder Leza van “In de Welkom” verloren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/REGIO “Leeza van den burgemeester” op 91 jarige leeftijd overleden

Editiepajot_bart_devill___leza
foto Bart Devillé
 

 Een maand geleden was zij er nog bij op de 10de WCUP Classic van “haar” Dworpse Bikers in het provinciedomein te Huizingen, vrijdag 8 december overleed zij op 91-jarige leeftijd in het UZ Jette. Officieel was haar naam wel Barbara Wauters, maar in Dworp en de hele regio noemde men haar “Leeza”. En omdat zij de echtgenote was van de laatste Dworpse burgemeester voor de fusies , wijlen Michel Wouters, werd zij “Leeza van de burgemeester” genoemd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Huis van Herman Teirlinck opent nogmaals de deuren

Editiepajot_bart_devill___hthuis
foto Bart Devillé
 

 Zaterdag 16 en zondag 17 december  worden opnieuw de deuren van het huis van Herman Teirlinck op de Uwenberg in Beersel open gegooid. Een unieke kans om een kijkje te nemen en een warme thee, een geuze of wijn te drinken bij het vuur, in de romantische wintertuin en het  karaktervolle huis van Herman Teirlinck. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Onderwijzers Willy en Yolande uit HUIZINGEN vierden 50 jaar huwelijk

Huizingen_goud_pouilliart_g_
Willy Pouilliart en Yolande Paesmans vierden hun gouden huwelijk. foto's Marc Sluys
 

 Willy Pouilliart (76) en Yolande Paesmans (71) uit de Guido Gezellestraat 41 in Huizingen vieren hun gouden bruiloft. Hun gezin groeide met de kinderen Katty en Tania en de kleinkinderen Hannah en Margot. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL - Kerstmarkt in GBS Dworp

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Op vrijdag 15 december van 15u45 tot 18u30 wordt de schoolpoort van de gemeentelijke basisschool Dworp geopend voor de jaarlijkse voorloper van de winterse feestdagen. Kinderen, leerkrachten en vrijwilligers zijn al druk in de weer om mooie kunstwerkjes te maken, die tegen zachte prijzen verkocht zullen worden voor het goede doel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO ZENNEVALLEI - Controles worden verhoogd

1_politie_2010__pixels200
EP

 Tijdens de eindejaar periode worden het aantal controles verhoogd. Het is vroeg donker, de wegen liggen er soms glad bij, er wordt al eens gefeest en een glaasje gedronken, … Extra redenen dus om waakzaam te zijn.  Zo werden er deze week al verschillende controles gevoerd op zowel snelheid, als alcohol. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Felix Merckx
EP
 

BEERSEL Werediaantjes kregen bezoek van de Sint

Editiepajot_bart_devill___werediaantjes
ingezonden foto
 

  Naar jaarlijkse gewoonte kwam ook dit jaar Sinterklaas weer langs bij Weredi Jeugd. Maar liefst vijftig brave toneelspelers mocht hij er belonen voor hun fantastische inzet. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Eerste Ladies Night in Alzenbar onmiddellijk een voltreffer

Editiepajot_bart_devill___ladiesnight
foto Bart Devillé
 

  De Alzenbar in Alsemberg, in de onmiddellijke nabijheid van CC de Meent, pas enkele maanden open, begint zich meer en meer te uiten als een plaats waar iedereen wil zijn,  alsof men hier jaren “iets” miste. Voor de eerste maal vond er een Ladies Night plaats en onmiddellijk een voltreffer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Geluidsschermen langs de Ring worden vernieuwd

Editiepajot_bart_devill___geluidscherm1
Gemeenteraadslid Bruno Lerminiaux / foto Bart Devillé
 

 In 2019 of 2020(nog geen detailplanning beschikbaar) vervangt Wegen en Verkeer de geluidsschermen langs de Ring rond Brussel in Beersel. Het agentschap zal ook schermen plaatsen in locaties waar er vandaag geen schermen staan(voor een klein stukje ook op het grondgebied van Drogenbos). De geluidshinder veroorzaakt door het verkeer op de drukke Ring Rond Brussel werd al enkele jaren terug op de gemeenteraad te berde gebracht door N-VA  gemeenteraadslid en Lottenaar Bruno Lerminiaux. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Buurtbewoners zijn parkeeroverlast beu en starten petitie

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Veel bewoners van de Huysmanslaan in Lot kunnen soms hun huis niet meer in, omdat sommige automobilisten met hun wagen de voordeur blokkeren. De gemeente heeft recent haakjes geschilderd, in de hoop dat het probleem daarmee van de baan zou zijn, maar niets is minder waar. Verschillende buurtbewoners hebben paaltjes geplaatst als protest tegen de parkeerplaatsen, andere zijn een petitie gestart in de straat, ruim 30 omwonenden ondertekenden reeds de petitie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL – Tiende en laatste herdenkingsplechtigheid voor Kitty Van Nieuwenhuysen

Kitty_00
Foto's Emile Devogeleer
 

 Vandaag vond in de Beerselse deelgemeente Lot de tiende en laatste herdenking plaats voor inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen. Deze jonge agente werd in de nacht van 4 december 2007 doodgeschoten tijdens een interventie van een gewapende overval. Deze tienjarige verjaardag werd ondermeer bijgewoond door Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon Gouverneur, Lodewijk De Witte en Procureur des Konings, Thierry Freyne  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Beersel wil Hanenbos graag terug open voor het publiek.

Editiepajot_bart_devill___hugovandaele
Burgemeester Hugo Vandaele / ingezonden foto
 

 Op 1 januari gaat het huidige Hanenbosdomein van de Provincie Vlaams-Brabant over naar de Vlaamse Overheid.  Het schepencollege van Beersel vraagt om van die gelegenheid gebruik te maken om in de beleidsopties van de Vlaamse Overheid het gedeelte Hanenbos (het vroegere K.A.J.-domein – in de volksmond “kajottersbos”) toegankelijk te maken voor het publiek. Hierdoor kunnen wandelaars vrij in het bos wandelen en krijgen kinderen de kans om in het bos spelen. Dit laatste past in het kader van een kindvriendelijke gemeente. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gemeentebestuur Beersel ondersteunt het “on mile a day” bewegingsmoment

Editiepajot_bart_devill___onemile_a_day
ingezonden foto
 

 Om als gemeentebestuur het “on mile a day” bewegingsmoment te ondersteunen liep/wandelde de gemeenteraad van Beersel, voor aanvang van de gemeenteraad, symbolisch een marathon. Wel te verstaan elk een mile, samen dus een marathon. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Alzenbar in Alsemberg organiseert eerste Ladies Night

Editiepajot_bart_devill___alzenbarladies
ingezonden foto
 

 Sinds de Alzenbar in Alsemberg zijn deuren opende, wist men in deze Beerselse deelgemeente en ook uit de regio terug waar naar toe: om in een gezellige omgeving een goed glas bier te drinken en dit gepaard te laten gaan met een lekker hapje. En Didier en Katrien met hun team laten niets onverlet om het gezellig te maken en uiteraard te behouden. Men wil dan ook af en toe wat extra’s organiseren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel wil kattenplaag in deelgemeente Dworp aanpakken

Editiepajot_bart_devill___erwinrosseel
Gemeenteraadslid Erwin Rosseel / ingezonden foto
 

  In de wijk Het Geer in Dworp had men het de voorbije maanden niet alleen moeilijk met paaltjes en andere “opfrissing” maatregelen, de jongste weken kreeg men er ook nog een “kattenplaag” boven op. En nu willen de wijkbewoners dat de gemeente optreedt. Het probleem werd te berde gebracht tijdens de vragenronde van de jongste gemeente raad van Beersel. Gemeenteraadslid Erwin Rosseel(N-VA) werd door meerdere buurtbewoners van de Alverdries en omliggende straten op de hoogte gebracht van een groeiend probleem rond zwerfkatten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel wil geen vierde vuilniszak

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto EP
 

 Tijdens de gemeenteraad van Beersel dd. 29 november werd o.m.  de vraag van de raad van bestuur van Intradura behandeld betreffende de uitbreiding van de inzameling plastic verpakkingsafval of het kwam er op neer  dat de gemeenteraad zijn goedkeuring zou geven  aan het voorstel van Intradura om ook alle restplastic op te halen via de PMD zak. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - ‘Eendracht Maakt Macht’ presenteert hun winterconcert

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche

Op zaterdag 9 december vindt het jaarlijkse winterconcert van ‘Eendracht Maakt Macht’ plaats in zaal Blokbos in Lot.Tijdens het winterconcert hebben zij de traditie om een instrument in de kijker te zetten. Dit jaar is de gastsolist Aäron Gorsen, een jonge muzikant van 23 jaar uit Groot-Bijgaarden. Hij zet de euphonium in de kijker.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Kinderen van BEERSEL en SINT-GENESIUS-RODE, vergeet je afspraak met de Sint niet!

Editiepajot_rode
Ingezonden flyer

Op zaterdag 2 december komt de Sint naar Alsemberg. De kinderen verzamelen op het Winderickxplein om 15u en gaan in stoet naar het Lambiekcentrum, waar de Sint zijn troon in een ton staat. De Sint deelt er geschenkjes uit en er kunnen ook foto’s gemaakt worden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL Beerselse Eindejaarstombola is aan tweede editie toe

Editiepajot_bart_devill___actiehandelaarsbeersel
foto Bart Devillé
 

 Een eerste initiatief van de “Beerselse Adviesraad Lokale Economie”(BALE) vorig jaar was het organiseren van een Eindejaarstombola. Voor deze eersteling namen al 17 handelaars deel, meer dan 10.000 tombolabiljetten werden uitgedeeld en meer dan 5.000 terug binnengebracht. En het gaat de goede richting uit, dit jaar nemen al 26 handelaars deel! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Eetfestijn Gezinsbond Dworp-Huizingen- Winnaars

Editiepajot_bart_devill___gezinsbond
foto Bart Devillé
 

  Winnende kaartnummers:1168-1175-1311-1345-1362-1377-1386-1446-1464-1470-1477-1501-1526-1532-1601-1615-1628-1632-2015-2154-2235-2307-2324. Winnaars boek: Panneels Herman, Trullemans Depauw, Cogneau Jan, Chabert Hans, Tistaert-Van Mileghem, Haverals Jos, Verdroncken M.José, Debraeckeleer Willy, Vanobberghen Victor, Gaullaume Suzanne, Van Capellen Paul, Demanet-Picalausa, De Bolle Nicole, Geiregat Gilbert, Van Capellen Nicole, Van Daele Hugo, Uylebroeck Jean, Derauw Halle, Vanherstraeten j., Alzenbar, Lintermans-Debusscher. Prijzen af te halen tot 15/12/2017, Lisette De Broyer Geer 32 Dworp.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 nov 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 09 dec 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 01 dec 2017

archief