Artikels Archief van Beersel

C21

BEERSEL - Eerste editie Beerselse brouwerijconcerten nadert zijn einde

Editiepajot_bart_devill___emm
foto Bart Devillé
 

 Vier weekends na elkaar kon je al en nog genieten in de gemeente Beersel van de eerste editie Beerselse brouwerijconcerten. Na Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg en het Boerenerf in Huizingen, was nu de lambik-O-droom van Brouwerij 3 fonteinen in de Molenstraat in Lot aan de beurt. Volgend weekend wordt deze reeks afgesloten in het Bierhuis van Brouwerij Oud-Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Gemeente en OCMW Beersel optimaliseren dienstverlening

Editiepajot_bart_devill___contacturen
ingezonden foto
 

 Gemeente en OCMW Beersel optimaliseren dienstverlening  met nieuwe contacturen en aangepaste bereikbaarheid. Vanaf vandaag 1 oktober gelden er inderdaad nieuwe openingsuren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Gemeenteraad Beersel loopt uit tot de late uurtjes

Editiepajot_bart_devill___beersel
EP
 

 De jongste Beerselse gemeenteraad van donderdag 28/9 duurde tot zowat middernacht. Normaal aanvangsuur is 20u30  en nadien volgt de OCMW-raad. Nu begon deze laatste om 20u30 en de gemeenteraad om 21u. “Dank zij” de 24 agendapunten en de vele vragen en tussenkomsten van Groen liep de raad uit tot middernacht

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL – Was Neil Young in Alsemberg ?

Mini_dsc_5202
 

 De liefhebbers van Neil Young konden donderdagavond in CC de Meent in Alsemberg hun hart ophalen. Vijftig jaar na het verschijnen van de Canadese singer-songwriter zijn bekendste Album “Harvest” (1972), blaast de Limburgse groep LeNoise deze plaat nieuw leven in.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

ZENNEVALLEI - Uitnodigingen voor herfstprik zijn de deur uit

Vaccinatie_halle_
 

In Vlaanderen loopt momenteel de herfstvaccinatiecampagne tegen COVID-19. Alle volwassenen krijgen de kans om de persoonlijke bescherming opnieuw te versterken met een boosterdosis. Alle inwoners van de regio Zennevallei werden intussen uitgenodigd voor deze herfstprik met het aangepast vaccin.

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL - In Huizingen vond de elfde editie van “Little Innovators” plaats

Editiepajot_bart_devill___siemens_huizingen
foto Bart Devillé
 

 In Beerselse deelgemeente Huizingen vond de elfde editie plaats van “Little Innovators”, het educatieve programma dat Siemens elk jaar organiseert voor kinderen van haar werknemers.Dank zij de samenwerking met het Edison-partnerschap maakten 50 kinderen tussen de 8 en 12 jaar tijdens interactieve workshops kennis met het vak van hun ouders en de boeiende wereld van STEAM-onderwijs. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Ook de gemeente Beersel speelt mee met het dictee

Editiepajot_bart_devill___de_schrijfwijzen
foto Bart Devillé
 

 Na 26 edities stopte “Het Groot Dictee” in 2017 met het zweten op de juiste spelling. “Het Groot Dictee” ging door als de jaarlijkse taal-derby van de Lage Landen. Sindsdien zagen meerdere probeersels het levenslicht. Zo eentje is bijvoorbeeld taalspel “De Schrijfwijzen”. En Beersel doet hier aan mee…. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Unieke samenwerking zorgt voor eerste Regionale theatermarkt

Editiepajot_bart_devill___beeld_theatermarkt
ingezonden foto
 

 De eerste Regionale theatermarkt “VOOR de SHOW” is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de cultuurcentra uit de Zennevallei, de koepelvereniging voor toneel OPENDOEK en heel wat lokale toneelverenigingen. Aansluitend zet CC de Meent ook nog Jong Talent in de kijker met de voorstelling REAL BOYS van MORE DOGS. De cultuurcentra uit de Zennevallei en de lokale toneelverenigingen slaan de handen in elkaar voor een eerste regionale theatermarkt. Deze zal doorgaan op zaterdag 1 oktober van 14u tot 18u in de foyer van CC de Meent in Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Brouwerijconcerten Beersel vallen duidelijk in de smaak

Editiepajot_bart_devill___brouwerijconcert
Samaveda, het jeugdkoor van de Jeugdmuziekschool Mierennest / foto Bart Devillé
 

 De Beerselse brouwerijen zijn dit jaar gastheer voor de Beerselse muziekverenigingen in een reeks brouwerij-concerten. Vier weekends na elkaar kan je niet alleen genieten van muzikale brouwsels, maar ook van een heerlijke lokale geuze of kriek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Brouwerij 3 Fonteinen wint BioVLAM voor innovatief ondernemen

Editiepajot_bart_devill___werner_vanobbergen
ingezonden foto
 

 Op 23 september werd de BioVLAM uitgereikt aan Brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel voor het lanceren van een biogranennetwerk in het Pajottenland. Deze award, een initiatief van de biosector in samenwerking met VLAM, bekroont een gepassioneerde en innovatieve bio-ondernemer. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Verkeersactie in PZ ZENNEVALLEI

Politiewagens__witseboom_
 

 Afgelopen vrijdag sloegen de verkeersdiensten van de politiezones Zennevallei en Pajottenland de handen in elkaar voor een gezamenlijke actie voornamelijk gericht naar goederenvervoer. De politiediensten werden bijgestaan door wegeninspecteurs van VLABEL (Vlaamse Belastingdienst) en focusten op inbreuken op vlak van overlading, ladingzekering, vervoer van gevaarlijke producten (ADR) en nazicht van de rij- en rusttijden of correct gebruik van de tachograaf.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL Dworpse Bikers Classic MTB is aan 14de editie toe

Editiepajot_bart_devill___dworpse_bikers
ingezonden foto
 

 De Dworpse Bikers Classic MTB wordt al voor de 14de keer georganiseerd, dit jaar op zondag 2 oktober. Deze recreatieve MTB-tocht is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste, mooiste en zwaarste toertochten van Vlaanderen . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw helpt schoolgaande kinderen

Schermafbeelding_2022-09-23_om_06
 

 In aanwezigheid van schepen van onderwijs Jo Vander Meylen heeft Rotaryclub Sint-Pieters-Leeuw een pakket schoolmateriaal overhandigd aan het OCMW van Beersel. Er werden boekentassen, pennenzakken, ringmappen, kleurpotloden,…aangekocht en ingezameld.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2022
Marc Sluys
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne onder de bieren

Img_6999
 

 Van 1 oktober tot en met 30 oktober organiseert Toerisme Vlaams-Brabant de tweede “Maand van de Lambiek”. Om de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerpers te zetten, werkte Toerisme Vlaams-Brabant een gevarieerd toeristisch aanbod uit. De brouwerijen, stekerijen en volkscafés brengen een programma dat men kan ontdekken via verschillende wandel- en fietstochten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL Eerste steenlegging nieuw Blokbos Lot was uniek

Editiepajot_bart_devill___eerste_steenlegging_blokbos
foto Bart Devillé
 

De vernieuwing van de gemeenteschool Blokbos van Lot ging begin mei van dit jaar van start. Tijdens de eerste fase werden het bouwblok aan de kant van de Beerselsestraat, het voormalige gemeentehuis en enkele kleuterklassen aangepakt. De kleinste kleuters en de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en het zesde leerjaar verhuisden tijdens deze fase naar de tijdelijke klasunits die volledig werden ingericht.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL – Jaarmarkt Beersel had geen geluk met het weer.

Mini_dsc_4384
 

De vernieuwde jaarmarkt in Beersel werd dit jaar niet gespaard van de regen, na een zonnige editie verleden jaar kregen ze de volle baken regen over Beersel. Nochtans was er alles voor gedaan om er ook van deze editie een groot jaarlijks feest van te maken. Wat bij enkele kraamhouders niet au serieus werd genomen, en hun kat stuurde zonder ook maar iets te verwittigen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 sep 2022
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 

Nieuw ecoduct in HALLE garandeert veilige oversteek Brusselse Ring voor mens en dier

2022-09-12_awv_ba_r0_halle_social-media_facebook
 

 Nu de omgevingsvergunning is afgeleverd, staan alle lichten op groen om in Halle een ecoduct over de Brusselse Ring ter hoogte van het Hallerbos te bouwen. Het leefgebied van de dieren in het Hallerbos wordt daarmee een pak groter. De constructie komt in de plaats van de huidige brug over de Brusselse Ring. Niet alleen dieren, ook wandelaars en fietsers zullen veilig de andere kant van het bos kunnen bereiken. De werken starten in de loop van volgend jaar. Volgens de huidige planning is het ecoduct in 2025 klaar voor gebruik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2022
Marc Sluys
 

BEERSEL Dialectenshow “60 Jaar Later” wordt hernomen

Editiepajot_bart_devill___dialectenshow
ingezonden foto
 

 Na het overweldigend succes van de eerste editie van dialectenshow “60 Jaar Later” slaan de Cultuurraad en Seniorenraad de handen in elkaar voor een herneming van de voorstelling.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Seniorenfeest werd een van de betere edities

Editiepajot_bart_devill___seniorenfeest4
foto Bart Devillé
 

 Wanneer je een evenement organiseert voor senioren wordt het telkens uitkijken naar de belangstelling. Uiteraard is het programma erg belangrijk.  En dit jaar was het traditionele seniorenfeest in Beersel een meevaller. Het werd een van de betere edities. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw stellen samen Actieplan voor Duurzame Energie en Klimaat voor

Schermafbeelding_2022-09-14_om_22
 

 Sinds 2014 werken Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel aan een lokaal klimaatbeleid. Met de opmaak en ondertekening van het Actieplan voor Duurzame Energie en Klimaat engageert onze stad zich verder voor de toekomst. Op de planning staan onder meer het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen op ons grondgebied met minstens 40% tegen 2030.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2022
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Devogeleer Emile | 30 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief