Artikels Archief van Beersel

BEERSEL - Beschermde pastoriemuur in Dworp kan weer voor jaren mee

Dworp_restauratie_pastoriemuur__2_
Ingezonden foto
 

De beschermde muur van de pastorie in het centrum van Dworp is weer helemaal opgeknapt. Uiteindelijk bleken ongeveer 300 stenen aan vervanging toe. De muur van de pastorie van de Sint-Goriksparochie op de hoek van de Kerkstraat en de Vroenenbosstraat in Dworp ziet er weer zo goed als nieuw uit, het resultaat van een drietal weken nauwgezet werk door de monumentenploeg van de sociale werkplaats van 3Wplus.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL - After Work Party in BZC De Lambiek

_editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef van vorig jaar
 

Ook in 2018 doet Bezoekerscentrum De Lambiek mee aan de Week van de Smaak. Op donderdag 22 november organiseert Bezoekerscentrum 'De Lambiek' een tweede After Work Party! Kom na de werkuren genieten van een heerlijk glas Geuze of Kriek of laat je verrassen door één van de lambiekbiercocktails, eigenhandig geshaket door Baroness Beverage Catering.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Vriendenkring organiseert “Samen voor Rwanda”-etentje

Editiepajot_bart_devill___zuster_rachel
ingezonden foto
 

 Zuster Rachel (De Baerdemaeker) heeft haar ganse kloosterleven met een grenzeloze inzet bijgedragen tot het algemene welzijn van de Rwandese bevolking. Ze overleed wel in 2016,  maar de vriendenkring naar haar genoemd heeft haar de belofte gedaan haar werk in Rwanda verder te steunen. Om die steun te realiseren organiseert de Vriendenkring van zuster Rachel De Baerdemaeker op zaterdag 27 oktober om 16u een gezellig “Samen voor Rwanda”- etentje in de foyer van CC de Meent te Alsemberg. Na dit etentje vindt in de concertzaal van CC de Meent een optreden plaats van Mama’s Jasje met live orkest. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Dierenwijding en Sint-Gurikworp kleuren rommelmarkt

Editiepajot_beersel
Op de rommelmarkt vorig jaar, foto © Elsie De Greef
 

Zondag 21 oktober organiseert het jaarmarktcomité opnieuw een groot feest in het Dworps dorpscentrum. De weergoden lijken de Dworpenaars alvast zeer goedgezind.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

In BEERSEL tracht men de mythe achter ‘pastoor Bols’ te ontwarren

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto

Donderdag18 oktober om 20 uur in de bib in Alsemberg is er een lezing over pastoor Jan Bols, een veelzijdig priester te Alsemberg.Tijdens deze lezing staat Jan de Cock stil bij de erfenis van de dynamische priester Jan Bols (Werchter, 09/02/1842 – Aarschot, 15/01/1921).

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL Oktober is genieten in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___arno
foto Bart Devillé
 

 

 In aanloop naar het stemmen tellen zondagnamiddag, kon men vrijdag al smullen van Arno en Tjens Matic en zaterdag, een rustiger overgang naar de verkiezingen, was het genieten van het optreden van de eeuwig jonge Rob De Nijs. Arno zorgde met Tjens Matic voor een spetterend en vooral nostalgisch optreden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Huis van het Kind organiseert doe-dag voor gezinnen

Editiepajot_bart_devill___huis_van_het_kind
ingezonden foto
 

 Huis van het Kind Beersel organiseert voor het 3de jaar op rij een doe-dag voor gezinnen. Tijdens verschillende workshops kan je ervaren dat je met weinig geld toch leuke dingen kan doen met je kinderen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL K.F. Sint Jozef Kesterbeek-Dworp heeft opnieuw nieuwe chef

Editiepajot_bart_devill___kf_sint_jozef_kesterbeek_dworp
foto Bart Devillé
 

 Toen vorig jaar dirigent Gaston Coppye(64)na een slepende ziekte overleed, vond de Koninklijke Fanfare Sint Jozef Kesterbeek-Dworp al vlug een nieuwe chef in de persoon van oud-bekende Dirk Van Leuven uit Alsemberg. Inderdaad oud-bekende, zowat 20 jaar geleden hanteerde hij ook al het dirigeerstokje  in Dworp. Wellicht daarom ook dat de muzikanten onmiddellijk “mee” waren en zonder onderbreking de draad terug kon opgenomen worden. Er volgden dan ook heel wat optredens en concerten. Lang duurde het mooie liedje echter niet. Al eind augustus liet Dirk Van Leuven weten dat hij om persoonlijke redenen de fanfare niet langer kon blijven dirigeren. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuw seizoen Beerselse wandelvoetballers ging van start

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbal_kapelse_old_stars
ingezonden foto
 

 Maandag 17 september begon het nieuwe seizoen voor de wandelvoetballers van Verbroedering Beersel Drogenbos. Na drie trainingen werd ook al een eerste vriendenwedstrijd gespeeld op verplaatsing. Tegenstrever was Kapelse Old Stars van Kapelle op den Bos, toch één van de beste ploegen van het wandelvoetbalgebeuren in ons land. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van HUIZINGEN kan misschien verhuizen

Ben_weyts_0

 Het doortrekkersterrein aan het provinciaal domein van Huizingen kan verplaatst worden naar een andere en betere locatie. Dat meldt Vlaams minister Ben Weyts na een overleg met zijn collega Liesbeth Homans, bevoegd voor de problematiek. “Als ook de provincie mee wil, dan kan het doortrekkersterrein definitief sluiten”, zegt Weyts.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2018
Sam Herremans
 

Eerlijke kunst in het Pajottenland

400x400
Ingezonden foto

 Kunstacademies en -verenigingen uit 10 gemeenten in het Pajottenland  en de Zennevallei werkten het voorbije jaar het kunstproject ‘Fairmmm Kunstig’ uit. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met de FairTrade werkgroep Pajottenland & Zennevallei en kregen steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het ‘eerlijk’ kunstproject werd voorgesteld in Halle in het kader van de Week van de Fair Trade.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

Eerste fietskluizen voor de Zennevallei in DROGENBOS

Fietskluis-drogenbos
De eerste fietskluis. Foto Ingezonden.
 

 Aan de Grote Baan in Drogenbos worden de eerste twee van een reeks fietskluizen geplaatst. In totaal komen er 15 fietskluizen in Beersel, Drogenbos en Sint-Pieters-Leeuw. Het project krijg steun van de provincie Vlaams-Brabant die zo het fietsgebruik in de Vlaamse Rand een duw in de rug wil geven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL - Oosterse Krijgskunst School scoort op WK Karate

Oks_1
Ingezonden foto van de atleten van OKS Dworp
 

Vorig weekend was het Wereld Kampioenschap Karate ‘Kata & Semi-Contact’ te Dalfsen. De Karate afdeling in Dworp heeft de laatste jaren steeds leden die tot dit Belgisch Team behoren. Op dit sterk bezet Kampioenschap behaalde het Belgische Team verschillende podiumplaatsen waaronder één WK titel voor Kata Dames en één WK titel op het onderdeel Semi-Contact.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL Classica Elsemaa eens te meer succesvol

Editiepajot_bart_devill___recreanten_classica
foto Bart Devillé
 

 

 Het begon al op donderdag met de KLASsica Elsemaa voor de Beerselse scholen, dan zaterdag de wedstrijden voor de “echte” veldrijders en rijdsters en het regelmatigheidscriterium “De Moedige Veldrijder”, met competities voor jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Gezinsbond Alsemberg organiseert tweedehandsbeurs

Img_20161014_201818
Ingezonden foto
 

De Gezinsbond Alsemberg organiseert op vrijdag 12 oktober van 19u tot 20u en zaterdag 13 oktober van 9u30 tot 12u in het Sint-Victor Instituut te Alsemberg een tweedehandsbeurs (ingang via Witteweg). De bedoeling van deze tweedehandsbeurs bestaat erin gezinnen de gelegenheid te geven voorwerpen, die nog in goede staat zijn, ongevaarlijk zijn en een vredelievend karakter hebben, van de hand te doen met de bedoeling gezinnen de gelegenheid te bieden die voorwerpen tweedehands te kunnen aanschaffen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL Qaly nodigde lijsttrekkers uit voor verkiezingsdebat

Editiepajot_bart_devill___debatqaly
foto Bart Devillé
 

 Seniorencampus  Beersel in de Beukenbosstraat Beersel organiseerde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober een verkiezingsdebat. Alle Nederlandstalige lijsttrekkers gingen in op de uitnodiging. UF bleef afwezig. Moderator van het debat was Dr. Lieve Verplancke, voorzitter van  Seniorencampus Qaly, die op een heel treffelijke wijze het debat leidde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Gezinsbond organiseert jaarlijkse ontbijtdag

Editiepajot_bart_devill___ontbijtdaggezinsbond
foto Bart Devillé
 

 Onder de slogan “Iedereen ontbijt” slaan de Gezinsbond afdelingen van Alsemberg, Dworp, Huizingen, Lot en Sint-Genesius-Rode de handen in elkaar voor het organiseren van hun jaarlijkse ontbijtdag, die al een hele traditie is in de regio. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 28 oktober, van 8u tot 10u30, in de refter van het Sint-Victor Instituut Brusselsesteenweg 20 1652 Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gezinsbond zet de kinderen aan het fornuis

Editiepajot_bart_devill___kokenmetkinderen8
foto Bart Devillé
 

  Traditioneel met de herfstvakantie nodigt de Kinderclub van Gezinsbond Dworp de kinderen uit om niet alleen een leuke namiddag mee te maken met de projectie van een mooie film, maar ook om lekker te leren koken. “Koken met Kinderen” vindt dit jaar plaats in zaal Ons Huis op 30 oktober vanaf 10 uur(einde om 13u30). Aansluitend kunnen de kinderen nog genieten van een mooie film, einde van de film rond 15u30. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Het wordt druk in de bib van Beersel

Editiepajot_bart_devill___bibbeersel
foto Bart Devillé
 

 De komende weken gonst het van de activiteiten in de bibliotheek van Beersel Brusselsesteenweg 77c te Alsemberg. Niet alleen zullen de bezoekers een en ander kunnen bijleren, zij zullen ook worden verwend! De verwendag/opendeurdag, die plaats vindt op zaterdag 13 oktober, gaat de gebruikers en potentiële gebruikers laten kennis maken met de werking van de bib, waarbij men het  programma laat afstemmen op de Vlaamse campagne m.b.t. de “Digitale weken”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL UNIZO BEERSEL LANCEERT STEMTEST VOOR ONDERNEMERS

Editiepajot_bart_devill___unizobeersel
ingezonden foto
 

 

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Voor inwoners die ondernemen in hun gemeente is een goed economisch bestuur uitermate belangrijk. Daarom lanceert Unizo Beersel een stemtest voor alle Beerselse ondernemers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 okt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Elsie De Greef | 18 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 17 okt 2018
Marc Sluys | 09 okt 2018
Hugo Devillé | 08 okt 2018

archief