Artikels Archief van Beersel

Luierkast BEERSEL breidt uit

Editiepajot_bart_devill___luierkast_kriebelhuis
foto Bart Devillé
 

Tot nu toe kon men de restjes luiers kwijt in de scholen, kinderdagverblijf Stekelbees, consultatiebureau van Kind&Gezin, de locaties van De Malleboot, de bib, het Sociaal Huis en buurthuis Babbellot. Daar komt nu dus het Kriebelhuis bij. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Aperitiefconcert K.F. Sint Jozef Kesterbeek Dworp was top

Editiepajot_bart_devill___fanfarekesterbeekdworp
foto Bart Devillé
 

Na dat de Koninklijke Fanfare Sint Jozef Kesterbeek Dworp vorige week de misviering in de parochiekerk opluisterde, verzorgde de Dworpse fanfare nu voor de 1ste maal een aperitiefconcert in De Zwaan te Dworp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Qaly behaalt grote onderscheiding op Dag van de Zorg

Editiepajot_bart_devill___brasserieqaly
foto Bart Devillé
 

Uiteraard opende ook Qaly Seniorencampus in de Beerselse deelgemeente zijn deuren ter gelegenheid van de Dag van de Zorg. Niets werd aan het toeval overgelaten en de bezoekers kregen een rondleiding om “U” tegen te zeggen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

N-VA BEERSEL wil deelnemen aan het beleid of beter, zelf het heft in handen nemen

Editiepajot_bart_devill___ben__kristien_en_bruno
foto Bart Devillé
 

In zaal Ons Huis te Dworp boden Vlaams minister Ben Weyts en het bestuur van N-VA Beersel graag een aperitief aan op de start van de lente. Het werd een druk bijgewoond gezellig samenzijn met ciabatta en raclette kaas en/of een uiensoepje geblust met een lekker streekbiertje of cava. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Winterse temperaturen op Lentejogging in Dworp

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De start van de 11,6km
 

De zon was niet van de partij afgelopen zaterdag op de 23ste Lentejogging in Dworp, ingericht door Joggers Beersel. Door de gure wind en de ijzige temperaturen leek het meer op een winterjogging, Ondanks dit alles werd het een vlekkeloze organisatie en kwamen er toch nog meer dan 350 deelnemers opdagen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mrt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

SINT-GENESIUS-RODE / BEERSEL - Fashion & Dinner Event in het Kasteel Gravenhof

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Party To Style, winkel van kledij en mode accessoires, uit Sint-Genesius-Rode organiseerde op vrijdag in samenwerking met Coiffure Tanguy, Kasteel Gravenhof, Pivoine Flowers, Factory Photography en Patisserie Amandino terug een Fashion & Dinner Event. Niet meer zoals de vorige jaren in de Vredezaal in Dworp, maar in Kasteel Gravenhof in Dworp. De gasten konden genieten van een heerlijk 4-gangen diner in combinatie met een modeshow.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Feestzaal Hof Ter Nering wordt Brasserie De Nering

Editiepajot_bart_devill___luklerminiaux
foto Bart Devillé
 

 Na meer dan 17 jaar feestzaal Hof Ter Nering  op de Nering in Beersel uitgebaat te hebben, stopt Luk Lerminiaux er mee en gaat  vanaf 3 april een nieuwe uitdaging aan door het openen van een nieuwe brasserie of “Brasserie De Nering”. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ Zennevallei Rooftocht van rondtrekkende daderbende eindigt in de cel

Politielogo_heel_goed_20103_p200

In de nacht van 14 op 15 maart 2018 kreeg de politiezone Zennevallei verschillende oproepen van pogingen en effectieve diefstallen binnen via het nummer 101. Het ging om pogingen tot inbraak in woningen, diefstallen uit voertuigen alsook inbraken met buit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Marc Sluys
ep
 

BEERSEL Sint-Victor informeert over drugspreventie en –gebruik

Sv
EP
 

 De ouderraad van Sint-Victor in Alsemberg organiseert voor ouders en leerlingen vanaf de tweede graad een infoavond over drugspreventie en – gebruik. Deze vindt plaats donderdag 22 maart om 19u30 in het Auditorium Brusselsesteenweg 20 te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Aperoconcert in café de Zwaan

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto van Olaf

Nu zondag 18 maart vanaf 11u30 is iedereen welkom in biercafé de Zwaan voor een eerste apero concert gebracht door de plaatselijke fanfare Sint-Jozef Kesterbeek Dworp onder leiding van hun nieuwe dirigent, het wordt een cocktail van verschillende hits. Naast de lekkere bieren kan je tijdens of na het concert ook je maag plezieren met een toast cannibal, zalmtoast of kaas en garnaalkroket. Het wordt vast en zeker een gezellige zondagmiddag.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

SINT-GENESIUS-RODE/BEERSEL Davidsfonds afdelingen organiseren “Nacht van de Geschiedenis”

Editiepajot_bart_devill___kroningsfeest_rode
ingezonden foto
 

De Davidfonds afdelingen van Sint-Genesius-Rode, Alsemberg, Beersel en Lot slaan de handen in elkaar bij het organiseren van de “Nacht van de Geschiedenis”. Dit jaar is het thema van de Nacht van de Geschiedenis religie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Onthulling winnend ontwerp voor bestickering nieuwe bibliobus

Editiepajot_bart_devill___bibliobus_ontwerpen
foto Bart Devillé
 

De bibliobus van de gemeente Beersel –die er o.m. voor zorgt dat ook inwoners van de deelgemeenten, woonzorgcentra, en dgl. boeken kunnen ontlenen zonder naar de hoofdbibliotheek te moeten gaan— is 18 jaar oud en dan ook dringend aan vervanging toe. Momenteel is men de nieuwe aan het bouwen en hopelijk is hij tegen de zomer klaar.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Nieuwe medewerkers in politiezone Zennevallei legden eed af

Leeuw_inspecteurs_eed_0318_
Commissaris Steven De Rycke en de inspecteurs Joni Claes, Daan De Quick, Ilse De Win, Kinsey Hauwaert en Lien De Baeremaeker. Foto © Marc Sluys
 

In de politiezone Zennevallei legden gisteren een aantal nieuwe politiemensen hun eed af. Ze vervoegen de politiezone vooral in de interventieploegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

3 750 feestneuzen kozen voor zes gratis buslijnen tijdens carnaval HALLE

De_lijn
Feestvierders maakten dankbaar gebruik van de bussen.
 

  De gratis carnavalsbussen in Halle hebben tussen zaterdagavond en de vroege uurtjes van dinsdagochtend zo'n 3 750 feestvierders gelokt. Daarmee telden de carnavalsbuslijnen bijna 40 procent meer reizigers dan vorig jaar, toen de teller afklokte op 2 712 reizigers. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Marc Sluys
Foto Ingezonden
 

BEERSEL De Ceder heeft oud- atletiekkampioene onder haar bewoners

Editiepajot_bart_devill___brunhilde
foto Bart Devillé
 

 Had er geen feestje plaats gevonden ter gelegenheid van de Week van de Vrijwilliger in WZC De Ceder en had bewoonster Brunilde Van Cant er geen gedicht voorgedragen ter ere van de vrijwilligers, had men het misschien nooit geweten……… Brunilde is ooit Belgisch kampioen kogelstoten en discuswerpen geweest! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Drankstoemperswandeling naar het Hallerbos

Editiepajot_bart_devill___wandeling
foto Bart Devillé
 

 Gezinsbond Dworp Huizingen organiseert 17 april een Drankstoemperswandeling in het Hallerbos. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mrt 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Intergemeentelijke Zwerfvuilactie 2018 ‘ OP 5 MINUTEN PROPER!

Dsc_2367__large_
Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw in strijd tegen zwerfvuil. Foto © Emile Devogeleer
 

 Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw bundelen opnieuw de krachten en gaan de strijd aan tegen zwerfvuil. Tijdens een zwerfvuilactie van 24 maart tot en met 22 april moedigen zij alle inwoners aan om zwerfvuil te ruimen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL - Davidskornuiten organiseren tweede White & Blue Night

Editiepajot_beersel
Ingezonden flyer

De ‘Davidskornuiten’ organiseren op zaterdag 21 april vanaf 20u30 voor de tweede maal hun White & Blue Night fuif in den DOC, Gemeenveldstraat 3 in Alsemberg. Er is een optreden van The Mighty Moustaches en daarna zorgen DJ LADY G en Johnson’N Johnson voor 'fire' op de dansvloer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Dialectenavond ‘t eite és geriet! in Meent ALSEMBERG

Dialectenwerkgroep
De werkgroep dialecte. Foto Ingezonden
 

 Al voor de derde keer houdt de werkgroep dialecten een vrolijke dialectenavond. Dit keer eentje om duimen en vingers van af te likken… De dialectenavond wordt gebracht door de Beerselse werkgroep dialecten onder leiding van Bert Demunter en kadert binnen de lezingenreeks  ‘Ontmoetingen’, als samenwerking van de Bibliotheek Beersel, de cultuurdienst en lokale verenigingen. Deze editie van de dialectenavond vindt voor het eerst plaats in de schouwburg van CC de Meent, waardoor we extra publiek kunnen ontvangen.Donderdag 22 maart om 20u in CC de Meent

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 20 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 16 mrt 2018

archief