Artikels Archief van Beersel

BEERSEL ontdekken al wandelend en fietsend

Beersel_wandelgemeente
 

Beersel een wandelparadijs en een fietsparadijs, men heeft de keuze te over om de Beerselse natuurpracht te voet of met de fiets te ontdekken. Er zijn niet alleen verschillende bewegwijzerde themawandelingen, maar ook enkele knooppunten van het fietsnetwerk van Vlaams Brabant.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Provincie Vlaams-Brabant ondersteunt lokale economie projecten

Horecawandeling_lubbeek

 De lokale economie heeft hard te lijden onder de coronacrisis. Om de gemeenten in deze moeilijke tijden extra te steunen in hun lokaal handelsbeleid heeft de provincie Vlaams-Brabant het budget voor hun subsidie handelskernversterking verdubbeld naar 160.000 euro en 2 extra indienmomenten voorzien. 9 gemeenten stuurden, bij de tweede oproep, in totaal 11 projecten in die het ondersteunen en reactiveren van de lokale handel als gemeenschappelijk doel hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

Politiezone ZENNEVALLEI ondersteunt handelaars

Politie_zone
 

 Vanaf zaterdag 11 juli 2020 geldt in België een draagplicht van het mondmasker op bepaalde locaties waar veel mensen samenkomen, waaronder supermarkten en winkels. Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Echter hebben ook de handelszaken baat bij een correcte naleving van deze draagplicht: bij het vaststellen van meerdere inbreuken kan namelijk een tijdelijke sluiting opgelegd worden aan een winkel of supermarkt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL Beerselse jongeren genieten 50% korting op busabonnement van De Lijn

Editiepajot_bart_devill___bussen_de_lijn
ingezonden foto
 

 Net zoals vorige jaren genieten jongeren van Beersel  50% korting op hun Buzzy-Pazz-abonnement. Een en ander werd mogelijk door een overeenkomst tussen de gemeente Beersel en De Lijn Het gemeentebestuur van Beersel wil jongeren aanmoedigen om het openbaar vervoer te gebruiken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Het Afrika Feest in Beersel is geannuleerd en vindt dit jaar niet plaats

Editiepajot_bart_devill___afrikafeest
foto Bart Devillé
 

 Niet alleen het team achter het Afrika Feest,  maar ook leveranciers, partners, verenigingen, marktkramers en artiesten, waren al maanden aan het voorbereiden. Voor de vele bezoekers, vrijwilligers en artiesten is Afrika Feest in Beersel een moment waar ze naar uitkijken en toeleven.  Een festival loze zomer door een virus, wie had dat ooit gedacht? Maar ook Beersel ontsnapt er niet aan…..

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Johnny en Kattie ruilen Beersel voor Spanje en starten een B & B op

Editiepajot_bart_devill___kajo
foto Bart Devillé
 

 

Op 8 augustus sluiten Johnny Blijkers(50) en Kattie Devillé(42) de deur achter zich in Huizingen en verhuizen definitief naar Spanje om er een B & B op te starten. Dan nemen zij even de tijd om te wennen aan hun nieuwe woonst, grondig kennis te maken met de omgeving en op verkenning te gaan. Zij hopen hun B & B te openen in oktober.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 

Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEERSEL Speelplein Amajoe doet het met bubbels

Editiepajot_bart_devill___amajoe_dansje
foto Bart Devillé
 

 

De werking van speelplein Amajoe in Beersel is deze zomer wat aangepast. Zo zijn dit jaar dag inschrijvingen niet mogelijk. Je kan enkel inschrijven voor een volledige week. Een weekje speelplein Amajoe kost 30 euro. Speelplein Amajoe verwelkomt dit jaar alleen kinderen van 3 tot 12 jaar die in Beersel wonen of er school lopen. Vorige jaren kon het ook voor jongeren van de aangrenzende gemeenten. De plaatsen zijn dit jaar trouwens beperkt. Elke week kunnen er maximum inschrijven: 45 Prutskes( 3 tot 4 jaar), 45 Sloeberkes(5 tot 6 jaar), 24 Kadeekes( 7 tot 8 jaar) en 20 Pateekes 9 tot 12 jaar). Er wordt gewerkt in drie bubbels, dit zowel wat opvang, spelen als eten betreft.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Bewoners van wijk Ingendael in Alsemberg eisen actie van de gemeente

Editiepajot_bart_devill___schepen_vanhaverbeke
schepen K. Vanhaverbeke / foto Bart Devillé
 

 

Het is een feit, door het afsluiten van het Winderickxplein in Alsemberg en de versmalling van de Zoniënwoudlaan , hebben nog meer weggebruikers ontdekt dat Ingendael een kortere en snellere weg is naar Linkebeek, Ukkel en de Brusselse Ring. Er kwam dan ook een actiecomité tot leven. Marnix Goossens van het actiecomité: “Onze wijk is officieel een woonpark, en de wegen zijn uitsluitend bedoeld voor lokaal gebruik door de bewoners. Desondanks gebruiken tot 4.000 voertuigen per dag onze wijk als sluipweg.Bij werken is het verkeer veelvuldig langs de Ingendaellaan omgeleid geweest, waardoor de chauffeurs onze straten goed kennen en er gretig gebruik van maken. “

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Weekend vol verkeerscontroles in PZ ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 Werken aan een verkeersveiligere omgeving, dat was de bedoeling van de verschillende verkeerscontroles die afgelopen weekend door de politiezone Zennevallei gehouden werden. Een tiental politie-inspecteurs, her en der verspreid over het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, werden belast met het controleren van snelheid en alcohol in het verkeer. Ook werden de boorddocumenten nagekeken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jul 2020
Marc Sluys
 

BEERSEL Iedereen Leest en Bib Beersel slaan handen in elkaar

Editiepajot_bart_devill___reisbestemming_bib
foto Bart Devillé
 

 Na 3 maanden Corona-sluiting is de bib van Beersel ondertussen opnieuw open. Net op tijd om gedurende de zomervakantie de leesachterstand weer helemaal in te halen. Aangezien zomer 2020 voor velen een thuisblijfvakantie wordt, wil de bib graag een plaatsje verdienen in het reisdagboek van alle kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Rode zones zijn gevaarlijk en krijgen extra controle in ZENNEVALLEI

Politie_zone
 

 -Om het aantal verkeersongevallen te doen dalen, analyseert de politiezone op regelmatige basis het aantal verkeersongevallen met gewonden. Zo worden de cijfers en de locaties in kaart gebracht en afhankelijk van de mogelijke oorzaken bepaalt de politie de zones die regelmatig te maken hebben met verkeersongevallen. Wanneer de oorzaak veelal overdreven snelheid blijkt te zijn, benoemen we deze plaatsen als zijnde rode zones. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2020
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL CC de Meent presenteert topfilms

Editiepajot_bart_devill___nieuw_filmseizoen_de_meent
foto Bart Devillé
 

 

In deze corona tijden openden nu ook bioscopen hun deuren. En ook CC de Meent sprong mee op de kar en trakteert graag op een aantal topfilms op donderdag en zaterdag. Nog meer, er werd terdege rekening gehouden met de resultaten van een bevraging, die de voorkeuren van de filmliefhebbers kenbaar maakte.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Dorpelbezoekjes” komen in de plaats van BezoekSTER

Editiepajot_bart_devill___vrijwilliger_bezoekster
ingezonden foto
 

 In Beersel worden ook de senioren niet vergeten of aan hun lot overgelaten. Naast heel wat andere initiatieven werd half 2017 gestart met een bezoekproject. Inwoners van de gemeente van 85 jaar en ouder ontvingen van de gemeente een brief waarin het bezoek van een vrijwilliger werd aangekondigd. Het project kreeg als naam “BezoekSTER”. Hiermee wil men de link leggen met de al bestaande “TelefoonSTER”, waarmee ook getracht wordt om mensen uit hun eenzaamheid te halen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Jaarmarkten Beersel gaan dit jaar niet door

Editiepajot_bart_devill___jaarmarktlot
Jaarmarkt Lot 2019 / foto Bart Devillé
 

 In de gemeente Beersel vinden nog drie jaarmarkten plaats: Beersel, Dworp en Lot. Deze worden traditioneel georganiseerd door een jaarmarktcomité met de erg gewaardeerde steun van de gemeente. Maar dit jaar wordt de traditie even verbroken. Het gemeentebestuur heeft na overleg met de hulpdiensten en de gemeentelijke veiligheidscel beslist dat de jaarmarkten in Beersel, Lot en Dworp in september en oktober van dit jaar niet kunnen plaatsvinden. De opgelegde maatregelen in een recent ministerieel besluit en het Covid Event Protocol van de Vlaamse overheid maken de organisatie volgens de gemeente haast onmogelijk. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Sint-Victor Dworp wuift juf Nadine uit

Editiepajot_bart_devill___juf_nadine_met_pensioen
foto Bart Devillé
 

 Juf Nadine zal altijd verbonden blijven met basisschool Sint-Victor in Dworp. Na ruim 40 jaar dienst is het nu tijd voor een ander hoofdstuk, waarin het allemaal wat rustiger mag gaan: pensioen! Door Covid-19 verloopt dit alles wel met gemengde gevoelens, want door deze pandemie zag men elkaar minder dan gewoonlijk. Het jaar 2020 is dan ook een zeer bijzonder jaar… 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dynamische verkeerslichten in Lot komen dichterbij

Editiepajot_bart_devill___lichten_fietssnelweg
foto Bart Devillé
 

 

De fietssnelweg F20 , langs het kanaal Brussel-Charleroi, van Halle naar Brussel doet ook Beersel en als volgende gemeente Sint-Pieters-Leeuw aan. Op de Beerselse gemeenteraad van 29 april werden de lastvoorwaarden en gunningswijze “wegwerken van de knelpunten op de fietssnelweg F20 – Lot Sashoek” goedgekeurd. Een vervolg kwam er op de gemeenteraad van 24 juni met de vraag om de gunning goed te keuren voor de dynamische verkeerslichten Lot Sashoek. De kruising van de fietssnelweg F20 met de Stationsstraat is nu reeds een drukke fiets oversteekplaats en op sommige momenten van de dag gevaarlijk voor de fietsers die deze drukke straat kruisen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Vaucampslaan en Torleylaan in Huizingen worden geen fietsstraat

Editiepajot_bart_devill___slagbomen_gbs_huizingen
foto Bart Devillé
 

 Op de jongste gemeenteraad van Beersel stelde raadslid Kris De Greef(Groen) voor om de Henry Torleylaan van huisnummer 78(bakkerij) en A. Vaucampslaan tot aan het station van Buizingen het statuur “fietsstraat” te geven. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

“Snelheidsbeperking Brusselse Ring is nieuw rondje autopesten”

Images-1

 Op 1 september gaat de maximaal toegelaten snelheid op de ring rond Brussel omlaag van 120 naar 100 kilometer per uur. Dat besliste de Vlaamse regering in het kader van het klimaatplan dat de CO2-uitstoot tegen 2030 wil verminderen met 55 megaton. Aangezien verschillende verkeers- en milieuexperts grote vraagtekens plaatste bij de efficiëntie ervan, zette het Vlaams Belang de problematiek opnieuw op de agenda het Vlaams Parlement, in de betrachting om de beslissing alsnog te herzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

REGIO - Vlaams-Brabant: toerisme herneemt

Ezgif-4-b299e5b20d2d
 

Toerisme Vlaams-Brabant herlanceert toerisme in eigen provincie

 Sinds 13 maart ging ons land in ‘lockdown light’ om de verspreiding van het corona-virus te beperken. De effecten voor de toeristische sector waren dramatisch. Hoewel het reizen in binnen- en buitenland vandaag langzaam herneemt, zullen de gevolgen nog zeer lang voelbaar zijn. Toerisme Vlaams-Brabant investeert meer dan 1 miljoen euro in het herstel van de toeristische sector. De beleefbon ‘Zomeren in Vlaams-Brabant’ staat hierbij centraal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 14 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2020
Roger Swalens | 25 jun 2020

archief