Artikels Archief van Beersel

C21

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Scherm__afbeelding_2023-09-21_om_20
 

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

Trage wegen wegens blijvend succes ook in 2023 Wandeling Dag van de trage weg

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

 Op de Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, natuurliefhebbers en andere levensgenieters op pad langs bekende en onbekende paadjes. Datum: 15 oktober 2023 Startpunt en eindpunt: parking kasteel van Beersel, Eindpunt na het glas via een 1,2 km wandeling van het Bierhuis naar de parking kasteel van Beersel… (plannetje beschikbaar)…  Parking: kasteel van Beersel Start uur: 14u00 Afstand: 7 km (toegankelijk voor buggy’s maar  op bepaalde plaatsen niet… 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2023
Marc Sluys
 

Het kunstenparcours ‘Shifting Sceneries’ draait op volle toeren

Scherm__afbeelding_2023-09-20_om_20
Foto: Anna Van Waeg - werk van Renato Nicolodi in het Domein Calmeyn
 

 Ondertussen hebben we al heel wat bezoekers mogen verwelkomen op het kunstenparcours, samengesteld door curator Benedict Vandaele. Het is hartverwarmend om te zien dat jullie zo talrijk afzakken naar de Zennevallei.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
 

Zenneterras wordt nieuwe trekpleister van LOT

Img_8090
 

 In Lot (Beersel) worden vandaag de plannen voor de aanleg van een gloednieuw Zenneterras uit de doeken gedaan. Een project van in totaal bijna €1,8 miljoen. Zo willen de gemeente, de provincie, de Vlaamse Milieumaatschappij en de IGS ‘Zennevallei Hergist’ het stadscentrum van Lot opnieuw verbinden met het water. Het Zenneterras is een onderdeel van ‘Zennevallei Hergist’, een intergemeentelijk project waarvoor de gemeenten Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel de handen in elkaar slaan. Ze willen hiermee de troeven en de identiteit van de Zennevallei opwaarderen en in de kijker zetten.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Update !Openbare straatverlichting blijft langer branden in Halle-Vilvoorde

Halle_led_verlichting_
 

Negenentwintig lokale besturen maken via het overlegplatform Toekomstforum Halle-Vilvoorde hun besluit kenbaar om de regeling rond het doven van de openbare straatverlichting te veranderen. Vanaf 9 oktober 2023 zal de openbare verlichting doven om middernacht in plaats van om 23u. Vanaf dan zou er ook de mogelijkheid zijn om de straatverlichting in de nacht van zondag op maandag te laten branden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 sep 2023
Marc Sluys/Marc Colpaert
 

Maand van de Lambiek zet schijnwerpers op de champagne der bieren

Maand_geuze_23_
Op 18 september werd de nieuwe editie van de Maand van de Lambiek in café-brouwerij Den Hertog in Buizingen.
 

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 30 september tot en met 29 oktober de derde Maand van de Lambiek. Met een uitgebreid toeristisch aanbod kan de deelnemer de unieke Lambiekcultuur in het Pajottenland en de Zennevallei ontdekken. Verschillende wandel- en fietstochten gaan langs brouwerijen, stekerijen en volkscafés.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Jaarmarkt Lot komt er aan

Editiepajot_bart_devill___jaarmarkt_lot_archief
Foto Bart Devillé
 

 De jaarmarkt van Beersel ligt pas achter de rug en nu is het de beurt aan Lot, de tweede jaarmarkt van het trio Beersel, Lot en Dworp. In Lot was het zo en blijft het: “Altijd de mooiste dag in Lot”! 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Brusselse Ring nacht van 23 op 24 september afgesloten voor sloop Drasopbrug

Scherm__afbeelding_2023-09-15_om_09
 

 Vanaf zaterdagavond 23 september 21u tot zondagochtend 24 september 9u sluit het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer de Brusselse Ring af tussen het op- en afrittencomplex Huizingen (nr. 20) en dat van Halle (nr. 21). De bestaande Drasopbrug wordt dan gesloopt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL - Kleedkamers en sanitair van FC Dworp werden vernieuwd

Dsc_0036
 

 Op vraag van het bestuur van FC Dworp werden de kleedkamers en het sanitair van hun voetbalclub uitgebreid en vernieuwd. De werken werden voorbereid door de dienst patrimonium en gefaseerd uitgevoerd door de technische uitvoeringsdiensten van de gemeente Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 sep 2023
Hugo Devillé
 

Stad HALLE steunt verlieslatend OMME-karreke met toelage van 5.000 euro

Scherm__afbeelding_2023-09-13_om_21
 

 Het aantal klanten in de Sociale Kruidenier OMME-karreke stijgt, net als de voedselprijzen. Daardoor draaide de winkel de voorbije maanden verlies. Stad Halle maakt 5.000 euro aan steun voor de winkel vrij. Zo kunnen gezinnen met  financiële moeilijkheden hier verder terecht.


 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
Marc Sluys
 

Noodopvang voor asielzoekers in jeugdcentra Destelheide en Hanenbos DWORP

Dworp_slaapblok_destelheide_
 

 Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle en Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor beslisten deze week om tijdelijke noodopvangplaatsen voor asielzoekers te voorzien in Vlaamse jeugdcentra.Destelheide en Hanenbos, twee jeugdcentra van de Vlaamse Gemeenschap op het grondgebied van gemeente Beersel, werden door Fedasil toegewezen voor zo een noodopvang. Ook andere jeugdcentra in Vlaanderen zullen families herbergen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2023
MArc Sluys
 

Lambiekland moet wereldwijd toeristen aantrekken.

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_21
Vlaams-Brabant gaat, met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen, van 'Lambiekland' een toeristisch topproduct maken.
 

 Toerisme Vlaams-Brabant zet met ‘Lambiekland’ bierbelevingen in Zennevallei en Pajottenland in de kijker

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
MArc Sluys
 

Seniorenfeest Beersel werd een voltreffer

Dsc_5386_01
 

 Beersel- Tot en met vorig jaar vond het Seniorenfeest in Beersel plaats gespreid over twee dagen. Dit jaar werd het één groot feest dezelfde dag voor alle senioren, wonende in Beersel of lid van een Beerselse seniorenvereniging. De schepen van senioren Sonia Van Wanseele, de voorzitter van de Seniorenraad Hugo Devillé en de burgemeester Jo Vander Meylen en schepenen verwelkomden de talrijke aanwezigen graag in CC de Meent.Het werd een top- namiddag met o.m. wervelende showrevue met het Showballet, zangeres Lisa del Bo, violist Stijn van de Voorde en Eddy Herman. En dit Seniorenfeest over één dag bleek een voltreffer. Zoals bij de vorige edities konden de aanwezigen genieten van een broodmaaltijd en het Seniorenfeest werd afgesloten met een dansavond

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Devogeleer Emile & Hugo Deville
© Devogeleer Emile
 

River Cleanup: N-VA-afdelingen Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle ruimen zwerfvuil langs waterweg.

Scherm__afbeelding_2023-09-11_om_19
 

 Op zaterdag 9 september namen de N-VA-afdelingen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan de River Cleanup Day. Door sluikstortafval en zwerfvuil te verwijderen aan de oevers van en in het kanaal Brussel-Charleroi, komen de N-VA-afdelingen in actie voor propere rivieren. Zij werden daarbij geholpen door o.a. minister Ben Weyts, senator Mark Demesmaeker, Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout en gedeputeerde Gunther Coppens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Marc Sluys
 

18 vernieuwde atletiekpistes in Vlaanderen Start in HUIZINGEN

Huizingen_atletiekpiste
 

 Met de Olympische Spelen van volgend jaar voor de deur wil Vlaams minister van Sport Ben Weyts meer Vlamingen doen sporten. Telkens wanneer topsportevenementen, zoals de Olympische Spelen, plaatsvinden, worden sportliefhebbers van jong tot oud warm gemaakt voor atletiek. Dan moet er uiteraard voldoende kwaliteitsvolle sportinfrastructuur zijn. Weyts investeert daarom zowel in de recreatieve sport als in de topsport. Hij lanceerde een projectoproep voor de vernieuwing van Vlaamse atletiekpistes. Maar liefst 18 pistes doorheen Vlaanderen worden nu grondig gerenoveerd. Een investering van in totaal € 15 miljoen, waarvan Vlaanderen 60% financiert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2023
Marc Sluys
 

River Cleanup: N-VA-afdelingen Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en Halle ruimen zwerfvuil langs waterweg

Scherm__afbeelding_2023-09-06_om_16
 

 Op zaterdag 9 september namen de N-VA-afdelingen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan de River Cleanup Day. Door sluikstortafval en zwerfvuil te verwijderen aan de oevers van en in het kanaal Brussel-Charleroi, komen de N-VA-afdelingen in actie voor propere rivieren. Zij werden daarbij geholpen door o.a. minister Ben Weyts, senator Mark Demesmaeker, Vlaams parlementslid Jeroen Tiebout en gedeputeerde Gunther Coppens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 sep 2023
Marc Sluys
 

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen

Scherm__afbeelding_2023-09-07_om_11
 

 Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuw netwerk van 220 km wandelwegen in Beersel, Drogenbos, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode. Dit wandelnetwerk vormt het sluitstuk van het grote wandelgebied Brabantse Wouden, waar ook de wandelnetwerken Zuid-Dijleland en Zoniënwoud toe behoren. Een groen wandelgebied, vanaf nu ontsloten door maar liefst 920 km wandelwegen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2023
Marc Sluys
 

Vergelijk je energiecontract met V-test in BEERSEL - HALLE en LEEUW

Scherm__afbeelding_2023-09-07_om_11
 

 De OCMW’s van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw organiseren samen met 3W+ en woonwinkel Zennevallei zitdagen waarop je je energiecontract kunt vergelijken. Via de V-test, een vergelijkingstool van de VREG, kan je kijken of je huidige contract hoger of lager is dan dat van andere leveranciers of andere producten van je leverancier. Zo kan je beslissen om eventueel over te stappen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2023
Marc Sluys
 

BEERSEL Davoc Lot slaat het nieuwe seizoen op gang

Editiepajot_bart_devill___davoc
Ingezonden foto
 

 Tradities zijn er om in ere te houden, ook bij volleybalclub Davoc Lot in Beersel. Ook al zijn de meeste teams er al enkele weken opnieuw gestart met de trainingen, naar goede gewoonte organiseerde de club haar startdag tijdens het eerste weekend van september, op zaterdag 2 september. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2023
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Het Pajottenland en de Zennevallei vieren de rijkdom van (immaterieel) erfgoed tijdens Open Monumentendag 2023

Img_5884
 

 Open Monumentendag 2023 brengt een rijke viering van het onroerend en immaterieel erfgoed naar het Pajottenland en de Zennevallei. Deze editie staat alles in het teken van het levende erfgoed dat de monumenten omringt. Verhalen en praktijken die worden gekoesterd en nog steeds springlevend zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 sep 2023
Marc Sluys
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 19 sep 2023
Devogeleer Emile & Hugo Deville | 11 sep 2023

archief