Artikels Archief van Beersel

BEERSEL K.T. Lustig & Vrij uit Lot palmt eens te meer Moesjebaaz in

Editiepajot_bart_devill___lustigenvrij
foto Bart Devillé
 

 Al voor de 7de keer verwent K.T. Lustig en Vrij uit Lot zijn trouw publiek, niet in CC de Meent wel in de Moesjebaaz Steenweg op Ukkel 201 in Beersel. Naar goede gewoonte wordt het geen “zwaar” stuk. Immers, sinds 2011 staat de voorstelling in de Moesjebaaz garant voor een zomerse, gezellige toneelavond of –middag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Davoc Lot telt drie kampioenenploegen in de rangen

Editiepajot_bart_devill___davoc_kampioen
ingezonden foto / Bart Devillé
 

 Tijdens een info-avond die volleybalclub Davoc Lot op 19 mei organiseerde voor de leden en supporters, heeft het bestuur de 3 ploegen die zich het voorbije seizoen tot kampioen kroonden gehuldigd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Ook dit jaar vinden er opnieuw Guido Gezelle wijkfeesten plaats in Huizingen

Editiepajot_bart_devill___buurtfeest
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar vonden voor de eerste keer de Guido Gezelle wijkfeesten in Huizingen plaats op 30 en 31 juli. Niet alleen bleek het gekozen weekend geen succes, ook de weersomstandigheden waren de organisatoren zeker niet gunstig gezind. Voor de tweede editie van dit jaar wordt er dan ook resoluut gekozen voor een andere datum of het weekend na O.H.Hemelvaart. Dit wordt dan 26, 27 en 28 mei

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Tweede opendeurdag Wonder-Wel vzw komt er aan

Editiepajot_bart_devill___opendeur_wonder_wel
foto Bart Devillé
 

 Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar met meer dan 50 inschrijvingen, organiseert Julie Vanderwaeren  dit jaar een tweede editie van een opendeurdag van Wonder-Wel vzw.

Deze vindt plaats op zondag 25 juni 2017 tussen 9.30u en 13.30u in de kleuterschool van Huizingen(Vaucampslaan). Er zijn weer tal van gratis workshops voor kinderen van 1,5 tot 18 jaar en hun ouders. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Jong en oud slaan handen in elkaar voor organisatie Kegelfeesten op Elsemheide

Editiepajot_bart_devill___kegelfeesten
foto Bart Devillé
 

 De Kegelfeesten op de Elsemheide, niemand kan ze nog missen in Beersel en over de gemeentegrenzen. Ze zijn dan ook uitgegroeid tot een hele traditie en zo zal het nog wel een (heel)tijdje blijven….. Immers, voor de 34ste editie van deze populaire Kegelfeesten besloot de “oude garde” de fakkel door te geven. Vanaf dit jaar zal de jeugd de organisatie en de continuïteit er van verzekeren. Afspraak op zaterdag 3(vanaf 16u) en zondag 4 juni(vanaf 11 uur) aan de kegelbaan, hoek Elsemheidelaan en J.B. Woutersstraat. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Pedaal Lot bestaat 50 jaar

Editiepajot_bart_devill___pedaallot
foto Bart Devillé
 

 Pedaal Lot is in Beersel al meer dan een begrip. En wie nader kennis maakt met de vereniging zal dit wel beamen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Gezellige rommelen op het Kerkplein van Dworp

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De rommelmarkt
 

Zaterdag organiseerde de ouderraad van GBS Dworp hun tweede rommelmarkt op het Kerkplein van Dworp, 55 standhouders verkochten hun waar op het Kerkplein. Op de speelplaats waren tal van randactiviteiten voorzien: de kinderen konden zich laten schminken, zich uitleven op het springkasteel en er was een ballonwedstrijd. Het werd een fijne sfeervolle namiddag met een hapje en drankje voor jong en oud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL – Tentoonstelling van zelfgemaakte kledij in Dworp

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Het centrum voor volwassenonderwijs CVO/ SVV Brabant afdeling Dworp hield zaterdag een tentoonstelling van naaicursussen die gegeven worden in de dag- en avondles ‘Mode’. Je kon er zelfgemaakte kledingsstukken bewonderen en inlichtingen vragen over de cursussen bij een drankje, kopje koffie of thé met stukje taart.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 mei 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Eerste editie Bottlefest gaat voor muzikale en culinaire hoogtepunten zorgen

Editiepajot_bart_devill___bottlefest
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 3 juni vindt in Beersel de eerste editie plaats van Bottlefest, een festival waar niet alleen de muziek, maar ook wijn centraal staat. Zes artiesten, twaalf wijnproducenten en verschillende foodtrucks, waaronder Würst van Jeroen Meus, zullen die dag zorgen voor muzikale en culinaire hoogtepunten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSELse laatbloeiers stellen hun kunstwerken ten toon

Editiepajot_bart_devill___laatbloeiersacademie1
foto Bart Devillé
 

De Laatbloeiersacademie van Beersel heeft in de gemeente Beersel er voor gezorgd dat ook de “gewone” mens er van overtuigd geraakt dat hij of zij meer kan bereiken dan dat hij of zij ooit zou vermoed hebben. De Laatbloeiersacademie in CC de Meent is al jaren een groot succes onder lokale creatievelingen. Van maandag tot vrijdag wordt er in CC de Meent geschilderd, gefotografeerd, gekalligrafeerd,… De docenten zijn allemaal kunstenaars uit de streek die elk een kleine groep cursisten begeleiden en hun kunst op meesterlijke wijze doorgeven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Herberg De Zwaan presenteert de groep Helena Black

Editiepajot_bart_devill___dezwaanrikke
ingezonden foto
 

 Na Missing Cesar en de Mighty Moustaches die de voorbije maanden Herberg De Zwaan in Dworp op stelten zette is het tijd voor een derde rock en popconcert met de groep HELENA BLACK uit Dendermonde. Zij komen naar Dworp nu zaterdag 20 mei

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/HALLE/SINT-PIETERS-LEEUW Eerste Industriana-labels uitgedeeld

Editiepajot_bart_devill___industriana
foto Bart Devillé
 

 Zopas ontvingen Brouwerij Boon uit Lembeek, Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek en Brouwerij Oud Beersel uit Beersel een Europees Industriana label voor industrieel en technisch erfgoed. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - 7° editie van de Sint-Victor jogging in Alsemberg

Jogging
Foto Emile Devogeleer
 

 Op zaterdag 20 mei vindt in Alsemberg de 7de editie plaats van de Sint-Victor jogging. Deze jogging is voor de eerste keer een samenwerking tussen de school en Joggers Beersel. Er word gestart om 10.00 uur met de kinderjogging, deze is gratis voor alle kinderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL Sint-Victor en Joggers Beersel slaan handen in elkaar voor 7de jogging

Editiepajot_bart_devill___sv_jogging
foto Bart Devillé
 

 Voor de organisatie van de 7de jogging hebben Sint-Victor Alsemberg en Joggers Beersel de handen in elkaar geslagen om zo voor meer sportieve uitstraling te kunnen zorgen en zoveel mogelijk sportievelingen aan het lopen te krijgen. De 7de jogging vindt plaats zaterdag 20 mei

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Stap de zomer door in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Gedurende de zomermaanden, vanaf juni t.e.m. oktober, organiseert Toerisme Beersel elke eerste zondag van de maand om 14u een geleide wandeling doorheen de gemeente. Omwille van de centrale ligging in de Zennevallei, is Beersel rijk aan vele mooie natuurplekjes.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL Alice gaf 30 jaar Pirouette nog meer glans

Editiepajot_bart_devill___alice
foto Bart Devillé
 

 In het kader van 30 jaar Danscentrum Pirouette vonden  in CC de Meent drie voorstellingen van “Imaginatu” plaats waar de groepen van 4 tot 9 jaar van Danscentrum Pirouette het beste van zichzelf gaven. Zaterdag 13 mei en  zondag 14 mei waren het de andere groepen die met gedrevenheid hun “Alice” brachten. Was het al “top” met Imaginatu, het was nu met Alice niet anders. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Weermaker spaart wijkfeest “Rond de Vaart”

Editiepajot_bart_devill___bloemenmarkt1
foto Bart Devillé
 

 Vrijdagavond ter gelegenheid van het petanque zag men het wel in de verte bliksemen en hoorde men het donderen, zaterdag  kwamen af en toe donkere wolken opzetten, maar bleef het bij dreigen. De meeste activiteiten vonden wel overdekt plaats, zodat het belangrijkste wijkfeest van Beersel zonder problemen doorgang kon vinden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wijkfeest “Rond de Vaart” is al aan 20ste editie toe . Wordt onder meer gevierd met een eigen bier “Wolfshagen”

Editiepajot_bart_devill___wijkfeest_rond_de_vaart
foto Bart Devillé
 

 Beersel telt wel vijf deelgemeenten: Beersel, Alsemberg, Lot, Dworp en Huizingen, maar nog meer wijkfeesten. Eén daar van is het wijkfeest “Ronde de Vaart”(vroeger “over de Vaart”)in Lot. Dit zal wel het wijkfeest zijn in de gemeente dat niet alleen het meeste volk op de been brengt, maar ook met het meest uitgebreide programma. Het wijkfeest “Ronde de Vaart” is dan ook al aan zijn 20ste editie toe, met dank aan de vele vrijwilligers die er zich al die jaren onbaatzuchtig voor inzetten, gisteren, maar ook nog vandaag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL K.T.Weredi brengt “Bang Bang, you’re dead”

Editiepajot_bart_devill___weredi
ingezonden foto
 

 K.T.Weredi Lot speelt “Bang Bang, you’re dead” van William Mastrosimone in een Nederlandse vertaling van Lieve Naulaerts. De regie wordt gevoerd door Edwin Vandermeeren, met assistentie Sonja Bosmans. De opvoeringen vinden plaats in zaal Babbellot Dworpsestraat 90 Lot op 11, 12, 18, 19 en 20 mei om 20u30 en 14 mei om 15u. Reservatie verplicht. Kaarten te verkrijgen bij spelers en bestuur of via www.toneelweredi.be of 0476/445694.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Soroptimist club BEERSEL steunde Boekenbende

Editiepajot_bart_devill___chequesoroptimist_beersel
foto Bart Devillé
 

Om het “Boekenbendejaar 2016-2017” van Boekenbende Zennevallei feestelijk te af te sluiten, wordt in elke gemeente een leuke slotactiviteit georganiseerd. In Beersel vond deze viering plaats in de Bib. Op dit gezellig samenzijn werden de kinderen en hun ouders niet alleen getrakteerd op theater, koffie en taart, er werden ook diploma’s uitgereikt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 mei 2017
Elsie De Greef | 15 mei 2017
Hugo Devillé | 10 mei 2017

archief