Artikels Archief van Beersel

De geheimen van het Rondenboskasteel werden prijsgegeven in BEERSEL

Editiepajot_beersel
Foto rechts © Elsie De Greef / het Rondenboskasteel vroeger en nu
 

In Beersel stond de Erfgoeddag dit jaar in het teken van ‘zorg voor erfgoed’. De gemeentelijke archiefdienst en het lokale Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ boden geïnteresseerden een blik achter de schermen van hun erfgoedwerking. Tijdens een boeiende rondleiding in het Beersels gemeentehuis kon men kennis maken met de wijze waarop zij zorg dragen voor het Beersels erfgoed.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Danscentrum Pirouette bestaat 30 jaar

Editiepajot_bart_devill___danscentrum_pirouette
foto Bart Devillé
 

 “30 jaar danscentrum Pirouette” een gebeurtenis waar je niet zomaar kunt aan voorbij gaan in de regio tussen Zenne en Zoniën. En daar wordt ook werk van gemaakt!

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

In BEERSEL wordt er werk gemaakt van nieuw uniek project

Editiepajot_bart_devill___bouwschoolhuizingen
ingezonden foto
 

 Woonpunt Zennevallei en de Gemeente Beersel willen in Huizingen een uniek project realiseren waarbij school-, woon- en openbare functies door elkaar lopen. Het project bestaat uit twee bouwlocaties in het centrum van Huizingen die samen één onlosmakelijk geheel vormen. Beersel wilde af van de verloederde gebouwen en terreinen in de dorpskern en gingen met een open vizier op zoek naar multifunctionele oplossingen voor de buurt. De school extra ruimte bieden was daarbij een prioriteit. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL start met een babycafé

Editiepajot_bart_devill___babycaf___beersel
foto Bart Devillé
 

 In aanloop naar de Week van de Opvoeding start het Huis van het Kind in Beersel op 2 mei met een eigen babycafé. Het babycafé is een ontmoetingsplaats voor ouders met hun baby of peuter. Je kan er genieten van een kopje koffie of thee terwijl de kinderen spelen. Heel wat vrijwilligers zullen een handje toesteken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kinderen school Horzelstraat Ukkel genoten van openluchtklassen in Hanenbos Dworp

Editiepajot_bart_devill___openluchtklassen
foto Bart Devillé
 

 Al voor de vierde maal kwamen de kinderen van het eerste en tweede leerjaar van de Vrije Vlaamse Basisschool in de Horzelstraat  Ukkel-Kalevoet op bosklassen in Provinciaal vormingscentrum Hanenbos te Dworp. Voor de gelegenheid waren het allemaal indianen “op zoek naar de stam van Vlerulla “ . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Lode en Noëlla uit DILBEEKvierden gouden huwelijk

Dilbeek_goud_van_der_bruggen_g_
Lode Van der Bruggen en Noëlla Van den Haute vierden goud. Foto's © Marc Sluys
 

 Lode Van der Bruggen (74) en Noëlla Van den Haute (75)  uit de Stationsstraat in Dilbeek vierden hun gouden huwelijk. Het gezin groeide  met zoon Johan met de kleinkinderen Tatiana, Serguy, Jannes en Lina, zoon Bart met de kleinkinderen Henrik, Nina, Malinka, Jarek, Eva, Lucia en Clara en dochter Ilse met de kleinkinderen Jorne en Lise. 

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
22 apr 2017
Marc Sluys
Marc Sluys
 

BEERSEL Provinciale wandeling KVLV vindt plaats in Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___wandeling
foto Bart Devillé
 

  Bij hun talrijke activiteiten trekken de dames van KVLV(vrouwen met vaart) ook af en toe de stap- of wandelschoenen aan. Zo vindt de provinciale wandeling plaats op zondag 23 april. Start en aankomst aan Bezoekerscentrum De Lambiek Gemeenveldstraat 1 1652 Alsemberg. De deelnemers kunnen starten tussen 13u30 en 11u30. De keuze kan gemaakt worden tussen aan wandeltocht van 5 km of 10 km langs de Herisemmolen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel plaatst nu ook octopus straatmeubilair aan Sint-Victor Beersel

Editiepajot_bart_devill___veiligeschoolomgeving
foto Bart Devillé
 

 De schoolomgevingen langs Beerselse wegen worden verkeersveiliger gemaakt door het plaatsen van octopus straatmeubilair. Dit meubilair is zichtbaarder dan de zone-30 borden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL April staat voor de jaarlijkse scholencultuurdag in CC de Meent

Editiepajot_bart_devill___cc_de_meent
foto CC De Meent
 

 Al voor de 7de maal organiseert Cultuurcentrum De Meent een dagje cultuur met de klas in een gevarieerd parcours. Maar liefst 400 kleuters zullen deelnemen aan deze hoogdag van cultuureducatie. Op maandag 24 en dinsdag 25 april organiseert CC de Meent naar jaarlijkse traditie de scholencultuurdag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Ook BEERSEL nam voor de vierde keer deel aan de Buitenspeeldag

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Dit jaar ging de Buitenspeeldag, georganiseerd door de jeugddienst, door in de tuin van de pastorie in Dworp. Het werd een namiddag vol leuke activiteiten en randanimatie voor 270 kinderen. Chiro Lot, Alsemberg en de meisjes van Dworp entertainden de kinderen met heel wat leuke spelletjes, springkastelen, stuntvalmat, fluohesjes ontwerpen,... Dus ook voor de Beerselse kinderen, vandaag geen huistaak of lessen maar frisse buitenlucht, ravotten, zich vuil en moe maken.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Joëlle Thils, de strafste madam van Beersel

Editiepajot_bart_devill___joelle
foto Bart Devillé
 

 Na 7 dagen zweten, zwoegen en vooral afzien in de Saharawoestijn in Marokko-gemiddelde temperaturen over dag van 30° met pieken van 50°- bereikte de Dworpse Joëlle Thils de eindstreep van de Marathon des Sables(250km). Joëlle die tien jaar geleden de strijd tegen borstkanker won, legde op zeven dagen 250 km af in etappes van 39-39-31,6- 86,2-42, 2 en 7,7 km en dit met een rugzak gevuld met een luchtmatras, slaapzak, proviand, drank, materiaal om vuur te maken en wat persoonlijke spullen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Beersel neemt deel aan Erfgoeddag

Editiepajot_bart_devill___erfgoeddag
foto Bart Devillé
 

  De Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van “zorg voor erfgoed”. De gemeentelijke archiefdienst en het lokale Heemkundig Genootschap “van Witthem” bieden geïnteresseerden daarom op zondag 23 april een blik achter de schermen van hun erfgoedwerking. Tijdens een boeiende rondleiding in het Beersels gemeentehuis zal men kennis maken met de wijze waarop de archiefdienst en het Heemkundig Genootschap zorg dragen voor het Beersels erfgoed(bewaring, restauratie van foto’s, archieven, schilderijen en andere voorwerpen). 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Kunstspeurtocht “Mysterie in Dworp anno 1773” neemt gemeente in zijn greep

Editiepajot_bart_devill___kunstspeurtocht
foto Bart Devillé
 

 Zondag 30 april van 14u tot 17u wordt de Pastorietuin van Dworp de place to be in de gemeente. De Week van de Amateurkunsten, een kunstweek voor en door liefhebbers van kunst, wordt dan extra in de kijker gezet. In Beersel is het de jaarlijkse afspraak voor een gezellig evenement. Dit jaar is een waargebeurd moordverhaal dat zich afspeelde in Dworp, gedateerd 1773, de aanleiding voor een spannende kunstspeurtocht. De oude dorpskern wordt het decor voor heel wat creatieve doe-opdrachten en kunstdemonstraties voor jong en oud. Personages uit het 18 de-eeuws Dworp komen terug tot leven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Giants scoren meermaals goud

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Ook tijdens het paasweekend zaten de Giants dansers van de VZW Giants dansschool niet stil. Deze jonge maar ambitieuze Beerselse dansschool laat namelijk alweer van zich horen. Op zaterdag 15 april namen een 30-tal dansers deel aan de danswedstrijd Dancewaves te Bilzen en scoorden meermaals goud.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

Gratis boek bij Zenne en Zoniën op Wereldboekendag in BEERSEL

Editiepajot_rode

Op 23 april is het in meer dan 100 landen Wereldboekendag.Ter gelegenheid daarvan biedt streekvereniging Zenne en Zoniën graag twee oude uitgaven gratis aan, namelijk ‘Een Verwarde Zaak’ van Hendrik Conscience en een boek van diverse auteurs over Herman Teirlinck. Het boek van Conscience speelt zich af in de streek tussen Zenne en Zoniën, meer bepaald in Dworp en omgeving. De uitgave ‘Herman Teirlinck’ kwam er naar aanleiding van de oprichting van het Teirlinckhuis en museum aan de Uwenberg in het centrum van Beersel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

BEERSEL / REGIO Twintig jaar Toer de Geuze wordt bijzondere editie

Editiepajot_bart_devill___toer
foto Bart Devillé
 

 Het geraakte eerder al bekend dat ter gelegenheid van de twintigste Toer de Geuze, deze openbrouwerijendag die om de twee jaar wordt georganiseerd door de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren(HORAL), dit jaar over twee dagen loopt, namelijk 6 en 7 mei. En dit is niet het enige nieuwe!In samenwerking met de gemeente Beersel wordt op het voetbalveld aan het bezoekerscentrum ‘De Lambiek’ (Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg) een pop-up camping ingericht, waar kampeerders reeds vanaf vrijdagavond hun tent kunnen opstellen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

N-VA BEERSEL start paasactie met het ruimen van zwerfvuil

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

Al enkele jaren houden de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en Halle een wedstrijd rond het ophalen van zwerfvuil. De gemeenten nodigen alle jeugdverenigingen, buurtbeheerders en andere verenigingen uit om mee zwerfvuil te rapen. Een groen en proper Beersel is één van de speerpunten van N-VA Beersel en daarom nam ook N-VA Beersel deel aan de actie ‘Maak van minder vuil jouw sport’. Zij kozen dit jaar voor de wegen langsheen de Artic in Lot en haalde 7 zakken zwerfvuil op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL / HALLE - Toneelkamp

Toneelkamp
Foto Olaf
 

 Van 10 tot 15 april organiseert Weredi voor de tweede keer een toneelkamp. Dit jaar slaan zij hun tentjes op in Zennedal, de terreinen achter de Don Bosco-kerk in Buizingen. Hoewel dit nog een vrij nieuw item is voor Weredi, mogen zij zeker van een succes spreken: maar liefst dertig kinderen schreven zich in voor dit toneelkamp. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2017
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

REGIO 20 jaar Toer de Geuze wordt tweedaagse

Editiepajot_bart_devill___toerdegeuze
foto Bart Devillé
 

  Voor de allereerste keer in 20 jaar wordt Toer de Geuze een tweedaags evenement. Op zaterdag 6 en zondag 7 mei openen de leden van de vzw HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) hun deuren voor het grote publiek. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Heren A van Davoc kampioen en promoveren naar 1ste Provinciale

Editiepajot_bart_devill___davoc_lot
ingezonden foto
 

 Op één speeldag voor het einde van de competitie hebben de Heren A van Davoc Lot mathematische zekerheid gekregen over de titel in 2de provinciale en bijhorende promotie naar de hoogste provinciale reeks. Dit na een ronduit schitterend seizoen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 apr 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2017
Hugo Devillé | 23 apr 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 18 apr 2017
Elsie De Greef | 17 apr 2017
Olaf Feldberg | 12 apr 2017
Hugo Devillé | 11 apr 2017

archief