Artikels Archief van Beersel

BEERSEL / GOOIK Niets dan positieve geluiden te horen bij AMC Dworp

Editiepajot_bart_devill___crossomloop
foto Bart Devillé
 

 Op relatief korte tijd werd het AMC De Toekomst Dworp (in ’t kort AMC Dworp) niet gemakkelijk gemaakt. Vijftig jaar werd de motorcross in Kester georganiseerd, vervolgens moest men uitwijken naar de Daalstraat, ook in Gooik en nu organiseert men voor het eerst aan het Hof te Wijngaard op de Wijngaardstraat, ook in Gooik. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Gratis gegidste Kesterbeekwandeling komt langs Tuin der Onlusten

Editiepajot_bart_devill___tuinderonlusten
Tuind der Onlusten / foto Bart Devillé
 

 In het kader van de maandelijkse geleide wandelingen- elke eerste zondag van de maand- doorheen de gemeente, georganiseerd door Toerisme Beersel, wordt zondag 6 augustus de Kesterbeekwandeling –mèt bezoek aan Tuin der Onlusten- verkend. Startpunt is de Sint-Lambertuskerk op het Herman Teirlinckplein in centrum Beersel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Beersels speelplein Amajoe gaat hard

Editiepajot_bart_devill___amajoespeelpleinen_beersel
foto Bart Devillé
 

 Al 4 jaar is de Beerselse speelpleinwerking naar de Gemeenveldsite rond DOC verhuisd. Dankzij een evenementenhal als DOC(De Oude Colruyt) is men in Beersel verzekerd van een kindvriendelijke locatie. Bij slecht weer vinden alle groepen een plek binnen, schijnt de zon dan kan je alle kinderen buiten vinden op de terreinen rond de evenementenhal. Elk jaar wordt de speelpleinwerking in Beersel nog wat beter, dit dank zij een stuurgroep van monitoren samen met de jeugddienst. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Fietssnelwegen krijgen impuls ter waarde van € 22 miljoen

Fiets_1
Foto's Emile Devogeleer
 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters investeren een bijkomend bedrag van € 8,2 miljoen in de Vlaamse fietssnelwegen. De middelen komen uit het EFRO (Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dankzij deze gerichte impulsen worden tal van nieuwe ingrepen mogelijk,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL - Kunstenaarscollectief stelt experimentele schilderkunst tentoon in “De Pastorie” in Alsemberg

Aan_de_voordeur
 

De kunstenaars van ap-Art komen elke week samen op de Hooizolder van GC de Boesdaalhoeve om hun geliefkoosde hobby uit te oefenen. Hun gezamenlijke passie is het experimenteren met acryl, of olieverf in combinatie met allerlei technieken en materialen op canvas.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jul 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEERSEL / HALLE - Zowel radio Victoria als stadsradio Halle krijgen vergunning

Studio_victoria_1_mid__res
Studio van Victoria. (Ingezonden foto)

 Vlaams mediaminister Sven Gatz heeft beslist om zowel Victoria als stadsradio Halle ook de volgende 9 jaar te erkennen als officiële radio voor Halle, de Zennevallei en het Pajottenland. Begin dit jaar werd aan alle regioradio's in Vlaanderen gevraagd een dossier in te dienen om de Vlaamse regering te overtuigen. Victoria kreeg de bergunning voor Halle en Stadsradio Halle voor Beersel

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Beersel viert Vlaamse feestdag met liedjesshow

Editiepajot_bart_devill___vlaamsfeest_beersel
foto Bart Devillé
 

 Voor het (officieel) vieren van de Vlaamse feestdag konden de Beerselaars, dank zij het gemeentebestuur,  in CC De Meent genieten van de liedjesshow “Gedeelde Smart” met o.a. Jan De Smet, Lien Van de Kelder en Eric Mellaerts. Na afloop nodigde het gemeentebestuur de aanwezigen uit op een receptie. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ ZENNEVALLEI - Controles overdag zeer zinvol

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Op 11 juli in de namiddag werd PZ Zennevallei een algemene verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de Welkomstlaan in Halle waarbij het binnenrijdend verkeer werd gecontroleerd. Hierbij kwamen zowel personen- als vrachtwagens (rij- en rusttijden, ladingzekering, …) in aanmerking voor de controle.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Felix Merckx
Ep
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE/SINT-PIETERS-LEEUW Vier woonzorgcentra kopen samen “De Tovertafel” aan

Editiepajot_bart_devill___tovertafel
foto Bart Devillé
 

 Vier woonzorgcentra in Beersel, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw gaan op een unieke manier samenwerken. Voor hun bewoners met dementie kopen ze samen ‘De Tovertafel’ aan. Ze worden hierbij ondersteund door de Lionsclub Zenne en Zoniën die 2500 euro schenkt aan dit project. De Tovertafel is een stimulerend speels product voor ouderen met dementie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Barbecue Vlaamse Feestdag

Editiepajot_bart_devill___bbq
ingezonden foto
 

 Het bestuur van N-VA Beersel nodigt u vriendelijk uit op haar viering van de Vlaamse feestdag op vrijdag 7 juli vanaf 18 uur in Zaal Centrum,Menisberg, 7, 1654 Huizingen. Er is doorlopend barbecue met een ruim aanbod aan vlees en salades. Verder is er ook randanimantie voor de kinderen (springkasteel, tekenhoek,...).

Omstreeks 20 uur is er een uiteenzetting van Beerselaar en minister Ben Weyts. Hij verwelkomt u en licht graag enkele lokale en nationale thema's toe.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Dworpse Feesten worden al voor 56ste keer georganiseerd

Editiepajot_bart_devill___dworpsefeesten
foto Bart Devillé
 

  Dworp zonder de Dworpse Feesten, niemand die er durft aan denken. Het is al zo een traditie geworden, waar jaar na jaar naar uitgekeken wordt. De opbrengst wordt dan ook telkens goed besteed. Na de geslaagde renovatie van de parochiezaal Ons Huis in 2015 is de volgende verwezenlijking “Zaal Ons Huis gaat digitaal!”. Vanaf nu kan elke gebruiker van de parochiezaal zelf beschikken over al zijn of haar boekingen. Ook een kijkje nemen in de agenda van de zaal, nuttige info opvragen of zelf de zaal boeken voor een activiteit. Dit kan via www.zaalonshuisdworp.be . En nu het programma van de 56ste Dworpse Feesten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wijkbewoners ’t Geer zien het niet meer zitten

Editiepajot_bart_devill___geer1
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar werd in de wijk ’t Geer te Dworp begonnen met ingrijpende werken in het kader van het project “Land van Teirlinck”. De Vlaamse Landmaatschappij nam het heft in handen. Normaal gingen deze werken  beëindigd  worden lente 2017. Maar dit is lang niet het geval. De wijkbewoners zijn dan ook niet erg gelukkig. Een en ander kwam te berde op de jongste gemeenteraad. Het was gemeenteraadslid Marina Teunisse(N-VA) die er over interpelleerde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL – Kasteel van Beersel omgetoverd in een feeëriek decor tijdens de kasteelfeesten 2017.

Beersel_1
Foto's Emile Devogeleer
 

 De dag begon, door het druilige regenweer, traag op gang te komen en de massa wachtte tot de wolken boven Beersel opengingen en de regen stopte met spelbreker te spelen. Nochtans bracht dansgroep Giants een prachtig dansspektakel voor het opgekomen publiek, daarna bracht Philippe Sola en  zijn band Soukous, Congolese Rumba en Ngoma.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jul 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

Beersel gaat herbestemmingsonderzoek aanvragen van Grote Sleutel

Editiepajot_bart_devill___grotesleutel
foto Bart Devillé
 

 Vorig jaar nog werd beslist dat het schepencollege De Grote Sleutel in Alsemberg wil verkopen via “concurrentiedialoog”. Dat is een systeem waarbij een koper gekozen kan worden die van het geklasseerde gebouw iets maakt dat het college zint. Op de jongste gemeenteraad (28 juni) werd een princiepsbeslissing en aanvraag herbestemmingsonderzoek voorgelegd aan de raad inzake de verkoop en herbestemmen van de beschermde erfgoedsite “De Grote Sleutel” te Alsemberg. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

N-VA stuurt 10.000 enquêtes naar BEERSELse inwoners

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef
 

De lokale N-VA-afdeling in Beersel heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar grootse plannen. De partij wil een breed gedragen programma opstellen voor alle Beerselaars. Daar maakt de partij nu volop werk van, via een grootschalige enquête in alle Beerselse brievenbussen. Ze rekent daarbij op hulp van de burgers.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef + ingezonden foto
 

BEERSEL “Start nu met Mountainbike” groeit uit tot succesvol initiatief

Editiepajot_bart_devill___initiatie_mountainbike
foto Bart Devillé
 

 “Start nu met Mountainbike” is een organisatie van de sportdienst van Beersel in samenwerking met WTC Pedaal Lot en De Dworpse Bikers. Het gaat hier over een sportief avontuur in de natuur en men beleeft en ontdekt mountainbiken op een recreatieve manier.  Deze reeks staat open voor iedereen vanaf 6 jaar. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

PZ Zennevallei deed tal van controles

2_politie_logo_anders_p200
EP

 Afgelopen weekend werden weer heel wat controles gehouden op de weg. De controleactie werd dit maal ook aangekondigd via de facebookpagina van de politiezone Zennevallei. www.facebook.com/pzzennevallei  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Felix Merckx
ep
 

BEERSEL/REGIO Gordelklassieker 100 km voor het eerst in peloton

Editiepajot_bart_devill___gordelfestival
foto Bart Devillé
 

  In aanwezigheid van Vlaams minister Ben Weyts, gedeputeerden Tom Dehaene en Walter Zelderloo, leden van Vlaamse Raad, Provincieraad en gemeenteraden, werd in het Provinciedomein van Huizingen de concrete invulling van de vijfde editie van het Gordelfestival voorgesteld. Ook de vijfde editie van het Gordelfestival focust naar goede gewoonte op de Groene Gordel en het Vlaamse karakter van de Rand rond Brussel. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - Braderie in het centrum van Alsemberg

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / Gezellig druk op het Winderinckxplein in Alsemberg
 

Op en rond het Winderinckxplein in Alsemberg was het dit weekend braderie. De winkels rond het plein gaven kortingen of leuke attenties weg. En op het plein stonden standjes en waren er verschillende optredens. Voor de kinderen was er een etalagezoekwedstrijd, een gratis springkasteel en kindergrime.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL Kleuters en kleuterjuffen De Springveer organiseerden tuinfeest

Editiepajot_bart_devill___tuinfeestkleuters_springveer
foto Bart Devillé
 

 Zoals ook voorgaande jaren werd het einde van het schooljaar in de kleuterschool van GBS De Springveer in Alsemberg gevierd met een glaasje en een babbel en de uitreiking van de diploma’s aan de kinderen van de 3de kleuterklas. Een en ander was wel een bijzonder moment: het laatste tuinfeest in de huidige kleuterschool, die begin volgend schooljaar afgebroken wordt en de eerste stap van de bouw van de nieuwe Springveerschool op de Gemeenveldsite. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 

Laatste Nieuws

Hugo Devillé | 18 jul 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 03 jul 2017
Felix Merckx | 26 jun 2017

archief