Artikels Archief van Beersel

BEERSEL Dworpse zeventigers verzamelden in hun voormalige jongensschool

Editiepajot_bart_devill___dworpzeventigers
foto Bart Devillé
 

 In de loop van de maand maart van dit jaar kreeg Dworpenaar Edgard Devedeleer, dit jaar zeventig, het in zijn hoofd de klasgenoten van de voormalige jongensschool van Dworp, die dit jaar 70 werden of nog worden,  nog eens op te sporen om samen een gezellige dag door te brengen. Plaats van de afspraak was de Gemeentelijke Basisschool van Dworp, in die tijd nog de Gemeentelijke Jongensschool. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Nieuw festival Bottlefest combineert muziek en wijnproeverij

Editiepajot_bart_devill___bottlefest
foto Bart Devillé
 

 Op zaterdag 2 juni vindt in Beersel op de weide van het Kasteel van Beersel de tweede editie plaats van Bottlefest, een festival waar niet alleen de muziek maar ook wijn centraal staat. Zes artiesten, verschillende wijnproducenten uit alle windstreken en smakelijke foodtrucks, zullen die dag zorgen voor muzikale en culinaire hoogtepunten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Veel volk op de baan voor grootschalige actie IN ZENNEVALLEI

 Afgelopen woensdag werd een grootschalige actie met verschillende partners gehouden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. In totaal namen 11 politieambtenaren, 8 ambtenaren van Vlabel, een controleur van de RVA en 3 controleurs van de Sociale inspectie deel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Marc Sluys
 

BEERSEL - Okra Dworp op bedevaart naar Koksijde

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto
 

Op dinsdag 22 mei ging Okra Dworp op bedevaart naar Koksijde. Na een uitgebreid ontbijt in Domein De Westhoek reden ze naar OLV Ter Duinen, daar heeft Pastoor Jos in de prachtige kerk de viering geleid.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 

BEERSEL - Kleuter-Budo vanaf september in Dworp

Editiepajot_beersel
Ingezonden affiche
 

Vanaf september start de Oosterse Krijgskunst School te Dworp met kleuter-Budo. Kleuter-Budo is bedoeld voor kinderen van 3,5 tot en met 5 jaar (1ste, 2de & 3de Kleuterklas). De nadruk ligt niet op het aanleren van Budo-technieken, maar eerder op de ontwikkeling van de basismotoriek en de sociale interactie.

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Nul tolerantie voor zwartwerk, mensenhandel en illegale economie

Politielogo_heel_goed_20103_p200

 Op woensdag 16 en donderdag 17 mei ging de lokale recherche van de politiezone Zennevallei over tot gerichte controles van onder andere garage’s, carwash’es, in- en exportbedrijven. Samen met verschillende inspectiediensten, zoals de inspectie op de sociale zekerheidswetgeving, de economische inspectie, RVA, fiscaliteit en de milieudiensten van de betrokken gemeenten werden 21 bedrijven gecontroleerd. Slechts één bedrijf bleek volledig in regel te zijn.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Marc Sluys
 

De wijnclub van BEERSEL op locatie

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / De wijnclub van Beersel op locatie in woonzorgcentrum QALY
 

Jaarlijks organiseert de wijnclub van Beersel een 7-delige cursus, van oktober tot mei, waar iedere sessie 8 goed geselecteerde wijnen uit vooraanstaande wijnstreken over de hele wereld worden geproefd. Tijdens de laatste sessie van het huidig seizoen, dewelke plaats vond in het woonzorgcentrum QALY in Alsemberg, werden wijnen geproefd uit de Amerikaanse staten Washington, Oregon en Californië.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mei 2018
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 

BEERSEL “Beschieting van het Kasteel van Beersel anno 1489” gaat gepaard met Lambiekfeest

Editiepajot_bart_devill___kasteel_van_beersel
foto Bart Devillé
 

 In samenwerking met vzw Den Troep organiseert het gemeentebestuur van Beersel eind juni een historische evocatie van de ‘Beschieting van het Kasteel van Beersel anno 1489’.  Zwaarbewapende krijgslieden, ridders met blinkende harnassen, ijverige ambachtslui, vloekende kanonniers,  spiedende boogschutters op de kantelen, jammerende jonkvrouwen en roffelende trommelaars laten ons de duistere Middeleeuwen herbeleven.  Of het garnizoen in het belegerde kasteel kan standhouden tegen de bulderende kanonnen kan je met eigen ogen HERBELEVEN op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.  Tezelfdertijd wordt op de parking van het kasteel het traditionele Lambiekfeest gehouden. Aan verschillende standjes kan je genieten van lekkere geuze, kriek of lambiek en proeven van culinaire streekproducten. Bovendien word je tussendoor vergast op muzikale optredens van Emballage Kado en Tanara Folk

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL “Bende van Beersel” blijft het doen

Editiepajot_bart_devill___bende_van_beersel_2018
foto Bart Devillé
 

 Ook dit jaar verzamelden 225 leden van de “Bende van Beersel zich aan het kasteel van Beersel. ” Leden van de Bende van Beersel zijn allemaal leerlingen van de Beerselse basisscholen, over de verschillende onderwijsnetten heen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL Wandelvoetbal VBD organiseerde eerste (geslaagd) eigen tornooi

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbaltornooi_lot
foto Bart Devillé
 

 Wandelvoetbal Verbroedering Beersel Drogenbos dat zelf al enkele vriendenwedstrijden speelde en deelnam aan tornooien elders, organiseerde nu zelf een eigen wandelvoetbal tornooi, waar toch enkele gerenommeerde ploegen aan deelnamen. En deze eersteling mag meer dan geslaagd genoemd worden. Deelnemende ploegen waren: Club Brugge Legends, Kapelse Old Stars, OH Leuven Old Stars, Gantoise Legends en de organiserende Verbroedering Beersel Drogenbos Old Stars. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE: Dansschool K-Creation haalt grote finale Dances Waves Competition met haar drie Elite groepen

Logo_kcreation

Na diverse kwalificatiewedstrijden kreeg de dansschool het goede nieuws dat hun drie Elite groepen, de Mini-F.O.S., Junior-F.O.S. en Freakz on Stage geselecteerd zijn voor de grote Dance Waves Competition die zal plaatsvinden in Terneuzen (NL) op zaterdag en zondag 26 & 27 mei !

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 

BEERSEL - 25ste meeting VW Keverclub B.Bunny's

20180509_204108
 

Vanwege de 25ste meeting organiseren ze dit jaar niet enkel een klassieke jaarlijkse meeting van VW's met luchtgekoelde motor op zondag maar ook een old-timer rondrit van +/-100km doorheen de Zennevalei en het Pajottenland, alsook 4 optredens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 mei 2018
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 

BEERSEL/GOOIK Jaarlijkse motorcross AMC De Toekomst Dworp komt er aan

Editiepajot_bart_devill___bestuur_amc
 

Vorig jaar werd de jaarlijkse cross van AMC De Toekomst Dworp voor het eerst gereden op een terrein langs de Wijngaardbosstraat in het gehucht Strijland in Gooik. Gezien het succes van deze eersteling op het nieuwe terrein wordt dit dan ook wellicht de definitie stek van deze cross met toch een jarenlange traditie.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/SINT-GENESIUS-RODE Gemeente Beersel en Rode Kruis Beersel-Rode slaan handen in elkaar

Editiepajot_bart_devill___opleiding_reanimeren
folder gemeente Beersel
 

 Een tweetal weken geleden organiseerde de seniorenraad van Beersel en het Rode Kruis Beersel-Rode een infomoment waarin uit de doeken werd gedaan hoe men het beste kan reanimeren en het AED-toestel gebruiken. En toen bleek dat dit wel leeft bij de mensen gezien de talrijke aanwezigen, zowel oud als jong. Paul Lots van het Rode Kruis Beersel-Rode, die dit infomoment verzorgde, maakte toen ook bekend dat de gemeente Beersel en het Rode kruis Beersel-Rode samen een opleiding “Reanimeren en gebruik AED” zouden organiseren. En deze data werden nu bekend gemaakt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL - KHO Huizingen behaalt provinciaal 2-sterren label

Editiepajot_beersel
Ingezonden label
 

KHO Huizingen heeft, in het kader van de Double Pass audit van de Vlaamse Voetbalfederatie, een provinciaal 2-sterren label behaald, het hoogst haalbare voor een regionaal/provinciaal spelende voetbalclub. Hierdoor kan de club voor de komende drie jaar terug provinciaal en regionaal voetbal aanbieden. KHO Huizingen wordt hiermee de enige club in een straal van meer dan 10km rond de gemeente Beersel die provinciaal voetbal aanbiedt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

Platina voor Jos en Jacqueline uit DWORP

Dworp_platina_willems_g_
Jos Willems en Jacqueline Daniels vierden 70 jaar huwelijk. Foto © Marc Sluys
 

 Jos Willems (92) uit Elsene, en Jacqueline Daniels (89), afkomstig uit Donk (Limburg) vierden hun 70 jaar  bruiloft. Deze levensgenieters leerden elkaar kennen tijdens Donk-kermis, Samen kregen zij de zonen Theo en Hans, drie kleinkinderen: Gunther, Lars en Gunar en vier achterkleinkinderen: Egon, Bente, Luna en Romy 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 

Dames Soroptimist Club Beersel steunen Zonnestraal vzw in LENNIK

Beersel_dames_soroptimist_club_
Soroptimist Club Beersel gaf een cheque van 4.000 euro.
 

 In het kasteel van het Provinciedomein van Huizingen overhandigde Soroptimist Club Beersel een cheque van 4.000 euro aan de afgevaardigde van Zonnestraal vzw in Lennik. Met deze cheque willen de Beerselse dames steun verlenen voor de realisatie van het strijkatelier in Zonnestraal. Zonnestraal vzw is een zorgaanbieder voor volwassen personen met beperking uit Lennik.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEERSEL Dworp maakt zich op voor 24ste “Kapellekeswandeling”

Editiepajot_bart_devill___kapelrilroheide
foto Bart Devillé
 

De “Kapellekeswandeling” in Dworp, een initiatief van de Landelijke Gilde, is al een hele traditie. Dit jaar op donderdag 17 mei vindt al de vierentwintigste editie plaats en dit jaar langs de gehuchten Rilroheide en Grootheide.........

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

BEERSEL/DROGENBOS Wandelvoetballers Verbroedering Beersel-Drogenbos organiseren eerste tornooi

Editiepajot_bart_devill___wandelvoetbalbeersel_nov17
ingezonden foto
 

 2018 wordt wel een bijzonder jaar voor de wandelvoetballers van Verbroedering Beersel Drogenbos. Na een vriendenwedstrijd op K.V.Mechelen (5-6 winst!) en deelname aan het tornooi van de Gantoise Legends(AA Gent) in Zwijnaarde, organiseert de club voor het eerst zelf een tornooi. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

Actie tegen kaalslag langs Vlaamse snelwegen en spoorwegen in BEERSEL

Img_3013
De schepenen staken een boom in de grond.
 

 In de gemeente Beersel werd de laatste maanden door de gewestelijke overheden aan ‘Hakhoutbeheer’ gedaan. Dit zowel langsheen de autosnelweg als op de taluds van Infrabel. De schepenen van Beersel betreuren ten zeerste hoe deze werken werden uitgevoerd. Samen met veel van onze inwoners hebben we immers moeten vaststellen dat de basisregels van “hakhoutbeheer” bij ons, net als op vele andere plaatsen in Vlaanderen zeer ruim werden geïnterpreteerd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 19 mei 2018
Marc Sluys | 12 mei 2018

archief