Ook BEERSEL krijgt zijn deel van wateroverlast

C21

Ook BEERSEL krijgt zijn deel van wateroverlast

Editiepajot_bart_devill__wateroverlast_lotsesteenweg
Wateroverlast op de Lotsesteenweg in Dworp. - Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__wateroverlast_herisemmolen
Ook de Herisemmolen had wateroverlast / foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__waterloverlast_gravenhof
Wateroverlast in 't Gravenhoff in Dworp / foto Bart Devillé
 

Ook Beersel deelde in de klappen van de wateroverlast. Naast de ‘klassiekers’ van altijd, zoals de Denysstraat in Lot, de Beemd en de Demeurslaan in Huizingen, werden nu heel wat meer straten en wijken getroffen.

Zo kreeg ook de Alsembergsesteenweg in Dworp de volle laag : het grasveld voor het Gravenhof was een meters diepe vijver geworden. In de gerestaureerde hoeve op het kruispunt Alsembergsesteenweg-Lotsesteenweg stond het water zowat één meter hoog. Ook de huizen aan de oevers van de Molenbeek mochten pompen en poetsen. De Lotsesteenweg werd zelfs een tijdje afgesloten.
Ook de Herisemmolen te Alsemberg deelde nog maar eens in de klappen. Op enkele ogenblikken stond het water méér dan een meter hoog. Volgens Myriam Joos moet er wat verkeerd gelopen zijn bij de collectorwerken van Aquafin : « De collector van de Elsemheide komt na het wachtbekken, met als gevolg dat wij nu via de Leuzebeek al het water van de Elsemheide binnen krijgen. « 
Even werd de overloop van het wachtbekken afgesloten en kreeg men in de Herisemmolen de tijd om op te kuisen. Na enige tijd was het wachtbekken echter terug vol gelopen, zodat het water opnieuw zeer snel steeg met als gevolg dat men opnieuw mocht beginnen poetsen.
Naar verluid was de miserie verder in Dworp, Molenbeekstraat, Beling en Lotse steenweg hier ook een gevolg van.
In de Sint Victorschool te Alsemberg kregen privé-vertrekken van de Broeders via hun tuin, het water binnen dat kwam van de Witteweg, Vandenbosschstraat en Brusselsesteenweg. Het water geraakte binnen via een schuifdeur. De directies van de school die aan het vergaderen waren mochten onmiddellijk beginnen schoon maken.
Broeder Remi : « Ik betrouwde de weersvoorspellingen niet en ging maandagavond bij de politie zandzakjes vragen. Zij verwezen mij door naar de gemeentelijke loods in Huizingen. Maar daar ik geen vervoer had, moest ik wachten tot deze morgen, met alle gevolgen van dien ! « 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief