ASSE/ BEERSEL/ OPWIJK - Hoogdag voor Vlaams-Brabantse archeologen

C21

ASSE/ BEERSEL/ OPWIJK - Hoogdag voor Vlaams-Brabantse archeologen

Editiepqjot_beersel_foto__erckx
 

Op zaterdag 25 oktober 2008 vindt de jaarlijkse informatiedag voor amateurarcheologen en andere geïnteresseerden plaats en dit van 9.15 tot 15.45 uur in de Papiermolen van Herisem te Alsemberg. Deze editie richt de schijnwerpers op de middeleeuwen en postmiddeleeuwen van Leuven en Beersel. Ter gelegenheid van deze dag geeft de provincie Vlaams-Brabant een nieuwe brochure. Hierin vindt de lezer een volledig overzicht van de archeologische opgravingen van vorig jaar in onze provincie.

Nieuwe brochure 'Archeologische opgravingen in Vlaams-Brabant'
De provincie Vlaams-Brabant publiceert de brochure 'Archeologische opgravingen in Vlaams-Brabant 2008'. Daarin vindt de lezer artikels over de recente opgravingen in de provincie.
 
In deze editie komen volgende onderwerpen aan bod: de eerste resultaten van het onderzoek in de Nerviërsstraat in Asse, het onderzoek in het Kasteel van Beersel, het verkennend onderzoek van de site Bogaardenklooster te Diest, het onderzoek op een voormalige camping in de Broekstraat naar de vicus van Elewijt, het gebruik van Gallo-Romeins aardewerk van de villa op de Goudberg in Hoegaarden, het onderzoek van het Locutorium van de abdij van Park in Heverlee, het onderzoek naar een landelijke site in de Milleniumstraat te Opwijk, het onderzoek van de Borchtsite in Opwijk, de werfcontrole naar apotheek Verlinden in Opwijk en de resultaten van een proefsleuvenonderzoek te Steenokkerzeel.
 
Deze gratis brochure kan vanaf 27 oktober besteld worden op de website www.mediatheek.vlaamsbrabant.be.
 
Infodag voor amateurarcheologen en liefhebbers
Tijdens deze hoogdag van de Vlaams-Brabanste archeologie treffen amateurarcheologen of mensen met een meer dan gewone interesse voor archeologie elkaar. Deze editie richt de schijnwerpers op de middeleeuwen en postmiddeleeuwen van Leuven en Beersel. In vier workshops worden postmiddeleeuws aardewerk uit het kasteel van Beersel, geschut en kanonskogels, eerste hulp bij opgraven en het verpakken van archeologische vondsten uitgediept. Eigenaars van archeologische vondsten kunnen ter plaatse uitleg krijgen van specialisten.
In de namiddag staat een bezoek aan het kasteel van Beersel en facultatief aan het Museum voor papier en karton op het programma.
 
"Met onze jaarlijkse infodag willen we een stand van zaken geven van wat er in onze provincie op het vlak van archeologie leeft.De nieuwe brochure 'archeologische opgravingen in Vlaams-Brabant' vormt hierbij een perfecte illustratie. Maar behalve dit informatieve luik, is deze dag natuurlijk ook een uitgelezen ontmoetingsplek. Een jaarlijks rendez-vous voor al diegenen die ons verleden een warm hart toedragen" zegt Tom Troch, gedeputeerde voor cultuur.
 
Meer informatie over de archeologiedag is te vinden op www.vlaamsbrabant.be/cultuur  of 016-26 76 10.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2008
Editiepajot
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 21 mei 2024
Hugo Devillé | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024

archief