MERCHTEM/REGIO - Geslaagde cross van de Wielervrienden Zennevallei

C21

MERCHTEM/REGIO - Geslaagde cross van de Wielervrienden Zennevallei

Wvz_2008-10-26_1
 
Wvz_2008-10-26_2
Wvz_2008-10-26_3
Wvz_2008-10-26_4
 
Wvz_2008-10-26_5

Een nieuw parcours, nieuwe deelnemers en een harde wedstrijd. Dé ideale ingrediënten voor alweer een geslaagde cross van de WielerVrienden Zennevallei. De Steenberg te Merchtem was zondag 26 oktober het strijdtoneel van een zware wedstrijd, zwaar omdat enerzijds het tempo zeer hoog laag en anderzijds door de krachtige wind die op sommige stukken pal in het nadeel waaide.

De deelnemers waren enthousiast over het nieuwe parcours dat wvz-lid Peter De Bodt uitgestippeld had. De start werd gegeven op de kasseien van de Mollemstraat waarna er direct een weide ingedoken werd, waar de wind pal op kop stond. De beste start was alweer voor Eric Laforge die hiermee zijn reputatie van snelle starter eer aan doet. In zijn wiel direct de favorieten voor de zege: Michael Naessens, Dave Van Campenhout, Stephaan Wijns en Philip Keuleers.

Achter hen direct het volledige peloton, dat na de doortocht in de weide direct al verscheurd werd. Na de weide volgde dan een afdaling richting grintweg en daarna volgde een slalom tussen plassen en putten richting de “beklimming” van de Steenberg waarna de renners weer op de kasseien van de Mollemstraat uitkwamen. Het was Dave Van Campenhout die als eerste bovenkwam, met in zijn wiel Eric Laforge, Michael Naessens en Philip Keuleers. Achter hen een super Geert Wauters die na een ietwat afwachtende start als een komeet naar voren geschoten was en in het wiel van Stephaan Wijns mee naar de kopgroep reed. Dit groepjes zou uiteindelijk samensmelten en gedurende enkele ronden samen blijven.

Achter deze kopgroep was de versnippering kompleet, Hans Vogeleer probeerde nog samen met Rudy Berwart om aansluiting te vinden, maar zou daar niet meer in slagen. Achter deze twee zouden o.a. Luc Van Campenhout, Joeri Deleebeeck, Lander vanton, Jacques Michiels een wedstrijd binnen een wedstrijd rijden. Doch geen van hen zou er nog in slagen om de kloof met de kogroep dicht te rijden.

Te meer omdat er ook in de kopgroep niet stilgezeten werd, ronde na ronde werd de kopgroep kleiner. Eerst zou Philip Keuleers de rol moeten lossen, al gauw gevolgd door Stephaan Wijns en wanneer Michael Naessens dan ook nog eens de registers volledig opentrok bij de doortocht door de weide in één van de laatste ronden, waren het enkel nog Geert Wauters en Dave Van Campenhout die het tempo van Naessens aankonden. Maar ook dit was van korte duur want bij het uitrijden van de weide had Naessens een voorsprong van enkele meters kunnen uitbouwen. Een voorsprong die bij de volgende doortocht sterk uitgebreid was en die niemand nog zou kunnen overbruggen. De zege in de eerste Steenberg-cross te Merchtem ging dus verdiend naar Michael Naessens die hiermee revanche neemt voor zijn spurtnederlaag van vorige week.

Tweede werd Dave Van Campenhout die mooi op schema ligt voor eindlaureaat te worden in het algemeen klassement, categorie A. Geert Wauters werd derde, voor Stephaan Wijns en Hans Vogeleer. Rudy Berwart werd zesde, voor Philip Keuleers. Eric Laforge en Lander Vanton werd respectievelijk negende en tiende. Ook een zeer sterke prestatie van Lander Vanton, die als één van de laatste gestart was en met zijn MTB toch wel veel cyclocross fietsen voorbleef!

 De volledige uitslag vindt u op onze website (www.wvz.be).

Volgende week afspraak te Beersel.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2008
Peter De Bodt
Peter De Bodt
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief