REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Proxi overvallen

VLEZENBEEK - Donderdag omstreeks 7.30 uur werd een overval gepleegd op de Proxy-Delhaize aan de Postweg in Vlezenbeek. Drie gewapende en gemaskerde daders drongen na aanbellen via de toegang van de levering binnen. Onder bedreiging van een pistool werd de uitbater verplicht de inhoud van de kluis en de kassa’s te overhandigen. Toen bleek dat noch de kluis noch de kassa’s konden geopend worden namen zij diverse sloffen sigaretten mee . Toen ze de winkel wilden werd de politiepatrouille opgemerkt waarna ze terug de winkel binnen liepen en vluchtten via de andere zijde van het gebouw. De 3 daders werden vervolgens door buurtbewoners opgemerkt in de wijk Kapelleveld waar zij nog steeds gemaskerd en gewapend rondliepen. Er werd door alle omliggende politiekorpsen een sper- en zoekactie opgezet. De dader(s) konden ontkomen en hebben vermoedelijk de vlucht genomen door een kompaan die in de wijk rondreed met een donkerkleurige VW Golf. Er is geen buit en er vielen geen gekwetsten.

3 diefstallen uit voertuigen

DILBEEK – De politie van Dilbeek noteerde op woensdagnamiddag drie inbraken in wagens. Dit gebeurde in de Hazelaarstraat (2) en de Bosstraat (1). Telkens werd de ruit stukgeslagen. Er verdwenen drie GPS toestellen.

 

Gewapende overval in Beersel

In Beersel is vanochtend kort voor 7 uur een gewapende overval gepleegd op een winkel van supermarktketen Delhaize. Dat meldt het parket van Brussel. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen de winkel binnen en verzamelden het personeel. De vier criminelen probeerden om de kluis van de winkel te openen. Dat lukte echter niet aangezien de kluis beschermd is met een veiligheidssysteem. De vier mannen vluchtten weg zonder buit. Een personeelslid die probeerde om de mannen te achtervolgen, moest enkele slagen incasseren.

 

Duiker in kritieke toestand in zwembad Sint-Genesius-Rode

SINT-GENESIUS-RODE - In het gemeentelijk zwembad van Sint-Genesius-Rode is woensdagavond een zwemmer te lang onder water gebleven zonder zuurstof. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat is donderdag vernomen bij het parket van Brussel. De duiker werd in het water onwel en moest ter plaatse gereanimeerd worden, vooraleer hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij verkeert volgens het parket nog altijd in levensgevaar.

 

Agent beschiet overvallers bankkantoor in Anderlecht

ANDERLECHT - Een agent heeft donderdag drie kogels afgevuurd na een gewapende overval op een bankkantoor op het Weerstandsplein in Anderlecht. Dat meldt het parket van Brussel. Een van de twee daders raakte gewond. Toch konden de overvallers nog ontkomen. De overval werd gepleegd omstreeks 8.25 uur. De twee daders drongen het kantoor binnen en bedreigden het personeel. Een agent die op weg was naar zijn werk, zag alles gebeuren en kwam oog in oog te staan met de twee gewapende daders. Hij beval hen hun wapens af te geven, maar de twee werkten niet mee. De agent schoot daarop drie keer met zijn dienstwapen en raakte een van de twee overvallers. Het kwam nog tot een gevecht tussen de agent en de gewonde overvaller, maar uiteindelijk konden beide daders ontkomen. Er werd niets gestolen.

 

Wagen gestolen

GOOIK - De politie noteerde in de Hoevestraat de diefstal van een voertuig. Onbekende(n) stalen tijdens de nacht van maandag op dinsdag een geparkeerd voertuig op de parking gelegen aan het kruispunt Ninoofsesteenweg en de Hoevestraat.

 

Verkeersactie

TARL - Zoals aangekondigd heeft de lokale politie van de zone TARL deelgenomen aan de provinciale campagne met als onderwerp :”het dragen van de veiligheidsgordel door bestuurders en passagiers”. De controles hadden een dubbel doel, enerzijds preventief optreden en anderzijds repressief maar met de nadruk op het preventieve karakter van de campagne. Gelieve hierna de resultaten te willen vinden van de controles uitgevoerd door de zone TARL.

Er werden 51 controleacties uitgevoerd door enerzijds de wijkpolitie met het accent op de controles aan de schoolomgeving en door de interventieploegen tijdens de interventiebeurten anderzijds.

Er werd gedurende 33 uren effectieve controle uitgevoerd.

Er werden 1086 voertuigen gecontroleerd.

Er werden 93 bestuurders (8,56%) en 59 passagiers (5,43%) “betrapt” op het niet respecteren van de gordeldracht.

Er werden 8 personen beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

 

Feiten uit Dilbeek

DILBEEK - Op 27 oktober werd in de A. Gossetlaan in Groot-Bijgaarden een diefstal uit voertuig d.m.v. braak vastgesteld. Op 28 oktober werd een diefstal uit voertuig d.m.v. braak vastgesteld in de Pontbeekstraat in Groot-Bijgaarden. Op 28/10/08 werd in de H. Moeremanslaan in Dilbeek een poging tot diefstal van een voertuig vastgesteld.

 

Doodsbedreigingen met hakmes

ANDERLECHT - In de Veeartsstraat ontstond maandag om 17.30 uur bijna een vechtpartij tussen twee bestuurders. Even daarvoor was er een probleem aan het verkeerslicht toen een van de bestuurders niet meteen vertrok. Toen de andere na herhaald claxonneren besloot voorbij te steken, sloegen de stoppen door bij de 43-jarige Daniel. Hij zette de achtervolging in en reed de andere chauffeur klem. Daniel stapte uit en begon te zwaaien met een groot machetemes. Net op dat moment passeerde een politiepatrouille, die Daniel kon inrekenen. Bij een huiszoeking vonden de agenten een half wapenarsenaal: een geladen jachtgeweer, een springmes en een boog met dertien pijlen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief