ASSE/ BEERSEL - Sportclub FriS en staatssecretaris Fernandez Fernandez strijden tegen discriminatie op basis van handicap in voetbalclubs

C21

ASSE/ BEERSEL - Sportclub FriS en staatssecretaris Fernandez Fernandez strijden tegen discriminatie op basis van handicap in voetbalclubs

Editiepqjot_beersel_fris_1_gr_fotomerckx
Staatssecretaris Julie Fernandez Fernandez tussen de spelers van FriS. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepqjot_beersel_fris_1_kl_fotomerckx
Mathis naast de staatssecretaris Julie Fernandez Fernandez. (Foto Felix Merckx)
Editiepqjot_beersel_fris_2_kl_fotomerckx
Marc Peeters (FriS) en Mathias glunderen. (Foto Felix Merckx)
 

Afgelopen maandag raakte bekend dat de tienjarige Mathias met een verstandelijke handicap geweigerd werd bij een voetbalclub wegens “te grote last”.

De federale staatssecretaris voor personen met een handicap Julie Fernandez Fernandez reageerde verbolgen over de uitspraken van de club.

“Het is niet correct om jongeren op basis van hun handicap het lidmaatschap van een club te ontzeggen. De voetbalclubs in dit land dienen open te staan voor iedereen en mogen zich niet bezondigen aan discriminatie op basis van een handicap” aldus Julie Fernandez Fernandez.

Sportclub FriS uit Beersel reageerde onmiddellijk op het nieuws en bood de jongen een plaats in haar ploeg aan. Ondertussen trainde Mathias al een eerste keer enthousiast mee met zijn nieuwe ploeg.

Om een belangrijk signaal te geven dat men niet langer jongeren mag uitsluiten op basis van hun handicap organiseerde de club een wedstrijd.
Staatssecretaris Fernandez Fernandez die het initiatief ondersteunt was aanwezig op deze wedstrijd om het belang van sport voor personen met een handicap te onderstrepen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief