Provinciedomein Huizingen maakt zich op voor 11de editie van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

C21

Provinciedomein Huizingen maakt zich op voor 11de editie van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Kom_op_tegen_kanker
 

Het Provinciedomein Huizingen is klaar om de pelotons van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op zaterdag 28 mei met open armen te ontvangen. Het domein is dan middagstad voor het vierdaagse fietsevenement ten voordele van kankeronderzoek, dat dit jaar aan zijn elfde editie toe is. Er valt die dag van alles te beleven voor de deelnemers en supporters.

“Wij zijn fier om de deelnemers en supporters te mogen ontvangen in ons provinciedomein in Huizingen” zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie van de provincie Vlaams-Brabant. “We hopen op een massale opkomst en we zijn er zeker van dat alle supporters de renners warm zullen ontvangen. De 1000 km voor Kom op tegen Kanker, dat is het warmste evenement van het jaar en ligt ons nauw aan het hart.

Twee eigen teams van de provincie Vlaams-Brabant fietsen mee met de 1000 km. ​

​Er worden acties gehouden om zoveel mogelijk centen in te zamelen: Provincie Vlaams Brabant | 1000 km voor Kom op tegen Kanker (de1000km.be)

“De elfde editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt, na twee coronajaren, een echte feesteditie. Daar zullen de inwoners van Huizingen zeker toe bijdragen. We zijn ervan overtuigd dat hun ontvangst de deelnemers van de 1000 km kippenvel zal bezorgen”, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Provinciedomein Huizingen middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker
Het Provinciedomein Huizingen zal, met de steun van de gemeente Beersel, de 1000 km-karavaan op zaterdag 28 mei met open armen ontvangen. Met een erehaag en een evenementenzone vol animatie tonen de provincie en de gemeente hun hart voor de deelnemers en Kom op tegen Kanker.

Evenementendorp op het provinciedomein
​In het evenementendorp op het provinciedomein zullen doorlopend activiteiten plaatsvinden. ​
​De KetnetBand geeft om 10.30 uur de aftrap voor een sportieve familiedag. Doorlopend is er kinderanimatie door de Kleine Chef. Verder kan men genieten van optredens van wandelorkest Die Verdammte Spielerei en de steltenlopers van Cirkus in Beweging.

Warmste Erehaag
Gedeputeerde Ann Schevenels en burgemeester Hugo Vandaele gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen. Provinciedomein Huizingen en de gemeente Beersel willen graag winnen en roepen iedereen op om vanaf 11.15 uur te verzamelen en zo de Warmste Erehaag te vormen. ​
​Iedere supporter in de erehaag krijgt een gratis fietsbel om de fietsers aan te moedigen. De bellen worden uitgedeeld door het Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot. De muziek in de Warmste Erehaag wordt verzorgd door de madammen van Cirkus in Beweging en door DJ Nico. Als alle renners vertrokken zijn, sluit de Guy Swinnen Band de dag in schoonheid af.

“We vonden het heel belangrijk om bij dit project ook onze Beerselse basisscholen te betrekken, om zo dit thema ook in de klas bespreekbaar te maken. De Beerselse scholen versierden spandoeken die een mooi plekje krijgen in de erehaag. De klas met de meest creatieve spandoek wint een originele klastuitstap. Ook willen we zoveel mogelijk Beerselaars oproepen om vanaf 10 uur mee de fietsers aan te moedigen en zo samen de warmste erehaag van Vlaanderen te vormen.”, zegt Jo Vander Meylen, Beersels schepen van onderwijs.

Samen trappen tegen kanker
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek.
Het sportieve concept van de 1000 km
De totale afstand, 1000 km, wordt gereden in vier dagen en onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit de Nekkerhal in Mechelen naar een middagstad. En in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. De middagsteden zijn dit jaar Boom (26 mei), Sint-Truiden (27 mei), Huizingen (28 mei) en Aalter (29 mei).

Telkens rijdt één lid van het team een rit. Vormt men een team op z’n eentje, dan rijdt men de acht ritten. Bestaat het team uit meerdere fietsers, dan verdelen zij de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers. Voor iedere renner is er een gepaste snelheid. De fietser kiest om aan te sluiten bij het peloton waarvan de gemiddelde snelheid hem/haar het beste ligt: 24km/u, 27km/u en 30km/u. ​
​De sportieve organisatie van de vierdaagse is in handen van Flanders Classic.

Speciale elfde editie
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker is aan zijn elfde editie toe. Door corona kon het fietsevent twee jaar na elkaar niet georganiseerd worden. Het enthousiasme om weer te fietsen is dus groot.
De 1000 km: samen trappen tegen kanker en voor kankeronderzoek
Met de 1000 km zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor kankeronderzoek. De rode draad is dat het om onderzoek gaat dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. ​
​​Meer info1000 km voor Kom op tegen Kanker | Trap mee tegen kanker (de1000km.be)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 21 nov 2024
Hugo Devillé | 18 nov 2024
Hugo Devillé | 18 nov 2024
Marc Sluys | 16 nov 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 14 nov 2024
Hugo Devillé | 12 nov 2024
Devogeleer Emile | 12 nov 2024
Hugo Devillé | 12 nov 2024
Hugo Devillé | 08 nov 2024

archief