REGIO - Erfgoedcel stelt website voor over de Eerste Wereldoorlog

C21

REGIO - Erfgoedcel stelt website voor over de Eerste Wereldoorlog

Editiepajot_galmaarden_erfgoed_foto_marc_colpaert__kopie_
De klas van juf Roos mocht als eerste de nieuwe website bezoeken. - Foto © Marc Colpaert
 

De Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei heeft een website gemaakt over de Eerste Wereldoorlog. De website is vooral gericht naar kinderen toe en toont een beeld over het dagelijks leven tijdens de oorlog en werd voorgesteld in de gemeenteschool van Galmaarden.

De jongens en meisjes van het zesde leerjaar van juf Roos van de gemeenteschool van Galmaarden mochten al kennismaken met deze website. Deze is ontworpen als een interactief lespakket voor kinderen uit de derde graad van de lagere school. “De impact van de Groote Oorlog was ook voor kinderen niet te onderschatten: honger, een vader die moest gaan vechten, soldaten die in hun huis verbleven en ze konden niet naar school gaan. Daarnaast stond het leven niet stil en werd er nog steeds geleerd, gespeeld en gedroomd”, vertelde Karen Van Buggenhout van de Erfgoedcel.

Via dagboekfragmenten, verhalen en oude foto’s krijgen kinderen een idee van hoe het was om kind te zijn in het bezette gebied. Dit aan de hand van getuigenissen van kinderen uit de regio. Daarnaast bevat deze interactieve website ook een quiz met inhoudelijke vragen over de Eerste Wereldoorlog. Wie meer wilt weten over deze website kan dit via: www.kindereninbezetgebied.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief