BEVER – Naaktwerk van Ann Adriaenssens genomineerd voor Schilderij van het Jaar

C21

BEVER – Naaktwerk van Ann Adriaenssens genomineerd voor Schilderij van het Jaar

Blote_lijven_ann_adriaenssens
BEVER – Naaktwerk van Ann Adriaenssens genomineerd voor Schilderij van het Jaar - © Deschuyffeleer
 

Met haar schilderij ‘Blote lijven’ behoort Ann Adriaenssens tot het selecte gezelschap kanshebbers op de overwinning in de wedstrijd ‘Schilderij van het Jaar 2014’ van het kunsttijdschrift ‘Atelier’ dat zowel in België als in Nederland wordt verspreid. De genomineerde kunstenares rekent alvast op de daadwerkelijke steun van haar uitgebreide kennissenkring en kunstminnende vriendenkring om ook bij de publieksjury hoge toppen te scheren.

Blote lijven
“Het genomineerd schilderij ‘Blote lijven’ is een drieluik uit de serie naakten die ik aan het maken ben voor het kunstproject ‘Un-Forget’ in Herne toekomend jaar” zegt een uiteraard tevreden kunstenares. “De volgende selectie gebeurt nu gedeeltelijk door een vakjury en gedeeltelijk door stemmen van het publiek. Zo kan iedereen nu tot en met 30 november om 00.00 uur zijn of haar stem voor die publieksjury uitbrengen. Alvast een welgemeende dank aan allen die voor mij en mijn werk willen uitbrengen”.
Als kunstenares is Ann Adriaenssens alleszins niet aan haar proefstuk. “Schilderen en tekenen doe ik al zolang ik mij kan herinneren, maar sinds een achttal jaar ben ik er zeer intensief mee bezig. Daarbij zijn het de gewone dagelijkse dingen in mijn omgeving die mij inspireren”, verduidelijkt zij haar kunstzinnige gedrevenheid. “Mijn grote dierenliefde maakt dat ik heel veel dierenportretten schilder, ook in opdracht. En vanuit mijn passie voor kleur en interieur maak ik dan de hedendaagse stillevens waarin ik vooral sfeer wil weergeven. Sinds kort inspireert mij overigens ook het maken van naaktschilderijen, gewoon de mens zoals hij is, eender welk figuur, eender welke leeftijd, met vervormingen, littekens,.…. puur, eerlijk, integer naakt”.
De jongste jaren nam de kunstenares deel aan tal van tentoonstellingen. En zowel in de Gaia-kunstwedstrijd ‘De blik van het dier’ als in de ‘Dieren op doek’-wedstrijd in Nederland wist zij alvast een eerste prijs in de wacht te slepen. Momenteel is zij druk bezig met de voorbereidingen van werken voor kunstprojecten voor toekomend jaar zoals schilderijen rond het thema oorlog voor het Un-Forget kunstproject in Herne en een performance voor het kunstwandelparcours van Pep-In-Gen.
Stemmen voor het werk van Ann
Wie alsnog zijn of haar stem wil uitbrengen op het schilderij ‘Blote lijven’ van de Beverse kunstenares kan alvast doorklikken op de link http://www.schilderijvanhetjaar.be/schilderij/457/98fcc218f75f8fc8edac10a4ee71e8062828f8c1
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief