De Wildbeheereenheid Dendervallei West-Pajottenland en Natuurpunt ROOSDAAL houden opnieuw op ruime schaal Natuurschoonmaak

C21

De Wildbeheereenheid Dendervallei West-Pajottenland en Natuurpunt ROOSDAAL houden opnieuw op ruime schaal Natuurschoonmaak

Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-21_natuurschoonmaak_011a
 
Editiepajot_jacky_delcour_2015-03-21_natuurschoonmaak
 

De opruiming van sluikstort en zwerfvuil door de WBE  Dendervallei West-Pajottenland is traditie geworden en wordt eveneens uitgevoerd  door tal van andere wildbeheereenheden in Vlaanderen en zelfs Nederland. 

Dendervallei West-Pajottenland en Natuurpunt Roosdaal in de natuur, een uitgebreide opruiming van sluikstort en zwerfvuil. Naast de leden van deze WBE, worden sympathisanten en  natuurvrienden van harte uitgenodigd om aan deze actie mee te werken. Dat alle achtergelaten afval zoals blikjes, plastiek, ijzer, papier, oude banden enz… een doorn in het oog is van heel wat burgers, landbouwers en zeker van alle natuurgebruikers en natuurliefhebbers hoeft beslist geen betoog ! Daarom wordt deze lovenswaardige actie opnieuw herhaald bij het begin van de lente om wat ons nog rest aan natuur, zo proper mogelijk te maken. Ook in de toekomst is het de bedoeling deze actie verder te zetten, doch eveneens streng toe te zien op sluikstort en een halt toe te roepen aan de verdere verloedering van onze natuur. Deze actie wordt ook gesteund door het Gemeentebestuur van Roosdaal.

 

De WBE Dendervallei West-Pajottenland is actief op Roosdaal, Gooik, Lennik, Liedekerke, Ternat, Denderleeuw en Ninove en omvat ongeveer een 2950 ha groot werkingsgebied. Bij de WBE zijn twaalf jachtgroepen en de natuurvereniging Natuurpunt Roosdaal aangesloten.

 

Het doel van de WBE is in haar werkgebied de onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen de jagers te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen.  Eveneens streeft zij ernaar door gezamenlijk overleg, studie, onderzoek en diverse beschermingsacties met andere natuurgebruikers te ijveren voor het behoud en de verbetering van de flora en fauna, inzonderheid de  vogel- en wildstand en hun leefgebieden.  

 

Tevens streeft de WBE ernaar een wildbeheer te verwezenlijken in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen land- en bosbouw, natuurbescherming en jacht. Met deze natuurschoonmaak levert de WBE Dendervallei.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief