BEERSEL/REGIO - Toer de Geuze wordt voor 10de maal georganiseerd

C21

BEERSEL/REGIO - Toer de Geuze wordt voor 10de maal georganiseerd

Editiepajot_bart_devill___tour_de_geuze
foto Bart Devillé
 

Op zondag 3 mei van 10u tot 17u organiseert HORAL(Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren) de Toer de Geuze 2015 of de Open brouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei. Dit jaar wordt het al de 10de editie!

Men kan een bezoek brengen aan negen HORAL-leden: Boon, De Troch, 3 Fonteinen, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin en Timmermans. Ook het bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg opent zijn deuren.De toegang is overal gratis.
 
Je kan deze Toer de Geuze met eigen vervoer doen. Wie liever niet met de wagen of fiets rijdt, kan altijd opteren voor een plaats op één van de Toer de Geuze-autocars. Er worden niet minder dan 10 routes georganiseerd. Reserveren kan via www.horal.be .
 
Tijdens de Toer de Geuze kun je overal proeven, zijn er rondleidingen en worden ook tal van randactiviteiten georganiseerd. Zo is er bij Brouwerij Boon voor de hongerigen warme beenham, pensen met een broodje, boterhammen met plattekaas of kramiek met warme balletjes. Bij Brouwerij De Troch kun je verpozen in een bierwinkel en bierterras, voor de jongsten staat er een springkasteel en om te eten kun je terecht in de nabijgelegen brasserij De Wijze Expressie. Brouwerij 3 Fonteinen stilt de honger met lekkere boterhammen met pottekaas, plattekaas, geuzekaas, ham, artisanale paté, kaastaart, kriekenvlaai en een bordje ‘Beersel’. Bij Hanssens wordt speciaal ter gelegenheid van de Toer de geuze de Oude Schaarbeekse kriek gelanceerd en kan de honger gestild worden met pizza op steen gebakken, flensjes met vanille-ijs gedrenkt in geuzecoulis, hotdog extra en worsten gerookt op eik van Hanssens-vaten. Brouwerij Lindemans viert naar aanleiding van de Toer de Geuze de heropening van de productieruimte die onlangs flink werd uitgebreid. Er wordt gezorgd voor de muzikale noot en de honger kan worden gestild met bierhapjes. Brouwerij Mort Subite zal individueel of met gids te bezoeken zijn en ook hier zal niemand met honger moeten vertrekken.. Oud Beersel biedt alle bezoekers een gratis lambiekproevertje aan, er worden allerhande Bourgondische lekkernijen geserveerd en de lokale fanfare en de Pepingen Pipe Band verzorgen de muzikale noot. Bij Gueuzerie Tilquin ook een gratis lambiekproevertje, varken aan ’t spit, boterham met plattekaas, paling op Chimaywijze op broodsnee en worstenbroodjes en bij brouwerij Timmermans, de oudste lambiekbrouwerij anno 1702, wordt er tijdens de Toer de Geuze effectief gebrouwen. Uiteraard kan ook hier de honger worden gestild en wordt er heel wat ambiance voorzien.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Roger Swalens | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Marc Sluys | 02 feb 2024

archief