REGIO / ROOSDAAL - Voorstelling single tvv Parkinsononderzoek

C21

REGIO / ROOSDAAL - Voorstelling single tvv Parkinsononderzoek

Editiepajot_ingezonden_cover_single_parkinsononderzoek_07042015
 
Editiepajot_ingezonden_folder_parkinsononderzoek_07042015

Op 10 april stellen Gabe Moretti en Bart Herman om 14u00 de nieuwe single tvv Gabe’s Foundation voor Parkinsononderzoek voor. Dit zal gebeuren op het platform aan het onthaal in UZ Leuven. Het nummer heeft niet alleen als doel om geld in te zamelen voor onderzoek maar ook om Parkinson bespreekbaar te maken. Het is een nummer geworden waar vele mensen met Parkinson zich in zullen herkennen. En hopen dan ook dat mensen durven en kunnen zeggen ‘ik heb Parkinson’ en op begrip van hun omgeving kunnen rekenen. Het is verschrikkelijk als je gezondheid achteruit gaat maar als je sociaal leven dan ook nog eens naar niets herleid wordt is dat een drama.

Vandaar dat samen met de single een folder gelanceerd wordt.  

 

Parkinson: ‘Doorbreek het taboe’

In 2010 startten Gabe Moretti en zijn vrouw Carine Chrispeels Gabe’s Foundation aan de KU Leuven. Dit deden ze omdat Gabe’s stiefvader aan deze slopende ziekte lijdt. Nu 2015 vele benefiets later en wijzer zien ze pas echt wat een impact deze ziekte heeft op de vele gezinnen die met de ziekte geconfronteerd worden. 

 

De misvatting dat parkinson enkel toeslaat bij oudere mensen en bestaat uit beven willen ze vandaag ook een halt toe roepen. 

 

Samen met het Laboratorium voor Parkinsononderzoek (Departement Neurowetenschappen) en het Laboratorium voor Neuro motorische Revalidatie (Departement Revalidatiewetenschappen) van de KU Leuven ontwikkelden ze een éénvoudige folder; ‘Doorbreek het taboe’. Hiermee willen ze een correct beeld weergeven van de ziekte en welke onderzoeken er gesteund worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief