PEPINGEN / REGIO - Samen helpen we afval de wereld uit!

PEPINGEN / REGIO - Samen helpen we afval de wereld uit!

Editiepajot_regio_vuilophaling
Ingezonden foto
 

Samen helpen we afval de wereld uit. Die slogan namen een tiental  mandatarissen wel heel letterlijk. Twee burgemeesters, enkele milieuschepenen, een paar medewerkers van Haviland en een milieuambtenaar gingen mee op PMD-ronde. Ook Stephan Verwee, algemeen directeur van Haviland intercommunale, en Filip Cardon, siteverantwoordelijke afvalbeleid, trokken die dag veiligheidskledij aan.

Na een opleiding van Marc Smolders van de Gemeenschappelijke Interne Dienst voor Preventie en Bescherming (GIDPBW) vertrokken ze op PMD-ronde met een vaste lader en chauffeur. De teams werden uitgestuurd naar de gemeenten Asse, Grimbergen en Sint-Genesius-Rode.
Het bedrag dat daardoor uitgespaard wordt, ging integraal naar Grenzeloos Milieu. Grenzeloos Milieu is een non-profitorganisatie ten voordele van het milieu én de arme bevolking op het Indonesische eiland Lombok. Els Houttave, compostmeester in Dilbeek, is een van de initiatiefnemers. Els Houttave gaat zes maanden per jaar naar Lombok om de plaatselijke bevolking te begeleiden in afvalbeheer en geboortebeperking.
Zo trok burgemeester Timmerman van Pepingen mee op ronde door Asse. In totaal hebben ze er 2.400 kilogram opgehaald.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief