REGIO / HALLE - Toerisme Pajottenland & Zennevallei huldigt Marcel Franssens

C21

REGIO / HALLE - Toerisme Pajottenland & Zennevallei huldigt Marcel Franssens

Editiepajot_halle_franssens_foto_merckx
Marcel Franssens. (Foto Felix Merckx)

Wie van Halle is kent zonder twijfel Marcel Franssens. Hij was één van de stichters van VVV Halle en van de gewestelijke VVV Zuidwest-Brabant, nu vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei. Het promoten van de regio als toeristische bestemming is van in het begin zijn hoofddoel. Hij was de stuwende kracht van de werkgroepen Markvallei, Geuze en Zenne, Zuun & Zoniën. Na 45 jaar actief te zijn, wil Marcel het wat rustiger aan doen en neemt hij ontslag uit de raad van bestuur van Toerisme Pajottenland & Zennevallei

Zijn vele publicaties, te veel om op te noemen, over Halle, over het Pajottenland en het Zennegebied, over erfgoed, over boerderijen en pachthoven, over lambiek en geuze, zijn van onschatbare waarde voor ons allemaal. Ook bij de oprichting van de streekgidsenvereniging Zuidwest-Brabant was hij de grote trekker.
Na 45 jaar actief te zijn, wil Marcel het wat rustiger aan doen en neemt hij ontslag uit de raad van bestuur van Toerisme Pajottenland & Zennevallei. Dankzij de hernieuwing van de convenant is de regiowerking op toeristisch vlak tot 2019 verzekerd. Toerisme draait heel goed: het wandelnetwerk in het Pajottenland is een groot succes, de gerestaureerde basiliek van Halle ontvangt haar bezoekers in volle glorie. De groepsbezoeken aan Halle en de regio zijn in 1 jaar tijd met 40% gestegen. Ook voor het verblijfstoerisme is de Groene gordel de sterkst groeiende regio van Vlaanderen.
Dit weekend kregen ze ook van Toerisme Vlaanderen het goede nieuws dat het licht op groen gezet is voor het Bruegel’ 19 project.
Een mooi moment om het wat rustiger aan te doen en meer te genieten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief