REGIO / TERNAT / HALLE - Up.lab wil van oude voorwerpen het laatste nieuw desingmeubel maken

C21

REGIO / TERNAT / HALLE - Up.lab wil van oude voorwerpen het laatste nieuw desingmeubel maken

Uplab-stoel-rgb
EP

Up.lab is het regioproject 2016 waarbij jonge talenten, ontwerpers en makers samen aan de slag gaan om van oude voorwerpen het laatste nieuwe designmeubel –of accessoire te maken. De cultuurcentra, gemeenschapscentra en jeugddiensten van de regio Pajottenland-Zennevallei gaan in het voorjaar 2016 op zoek naar jong designerstalent. Jongeren die de skills in huis hebben om te ontwerpen en ook hun ideeën kunnen en durven vormgeven. 

Up.lab spoort  aan om afgedankte materialen op de zolder of kelder te verzamelen. Op zondag 31 jabuari en woensdag 03 februari nodigen ontwerpers  uit om dit materiaal binnen te brengen en samen te bekijken. Ze luisteren naar het verhaal van kapotte/oude meubels, houtresten, metaal,.. In de UP.LAB ateliers in Halle en Ternat gaan jongeren met jouw object aan de slag. Zo willen ze jouw voorwerp een 2de leven geven.
Wanneer en Waar kan men  materiaal binnenbrengen: zondag 31 januari tussen 10u en 20u in de Ploter Ternat, Kerkstraat 4 en op woensdag 3 februari tussen 10u en 20u in JC De Kazerne Halle, Leide 3
Welke objecten komen in aanmerking?
Men is  op zoek naar kapotte/oude meubels, houtresten, metaal, textiel, mooie stoffen..Wat komt sowieso niet in aanmerking: Electro, matrassen, vezel- en spaander platen, plastiek en keramiek.
Ben je niet zeker dat jouw object in aanmerking komt? Mail dan alvast een foto naar onbetaalbaar@gmail.com  met als mededeling ‘uplab’.
UP.lab zoekt jongeren
 Ga samen met professionele designers en makers aan de slag in het meest creatieve lab van Vlaanderen! 
Kom naar de selectiedagen:
-zondag 31 januari van 15u tot 20u in de oude bib - CC De Ploter, Ternat
-woensdag 3 februari van 15u tot 20u in JC De Kazerne, Halle
Tijdens de week van 13 tot en met 21 februari gaan een 20-tal jongeren uit de regio Pajottenland-Zennevallei aan de slag in twee ateliers in Halle en Ternat onder begeleiding van de vzw Onbetaalbaar en enkele professionelen uit de regio, zoals een lasser, een houtbewerker enz.. Gedurende deze week maken zij van oude voorwerpen die werden binnengebracht in de verschillende culturele centra een nieuw design. Van ontwerpen op papier tot het creëren en uitvoeren. 
Op vrijdag 25 maart nodigen we alle deelnemers, partners en sympathisanten uit om naar het eindresultaat te komen kijken in de Oude Post te Halle (Kardinaal Cardijnstraat – achter de basiliek). 
Die avond wordt ook een AWARD uitgereikt aan het origineelste design ontwerp. Alle objecten worden opgenomen in een catalogus en een tijdelijke expo, die tot eind de paasvakantie in de Oude Post te Halle zal te zien zijn. In alle deelnemende gemeentes zullen grote affiches komen te hangen met de voorwerpen en hun makers, zodat heel de regio door middel van deze uitvergrote foto’s ondergedompeld wordt in de designwereld.
In het hele verhaal worden ze bijgestaan door Onbetaalbaar, een makerscollectief dat streeft naar materialisme met emotie. ONBETAALBAAR is een onderzoeksproject geboren uit liefde voor objecten. Het is zowel werkplaats als denktank, een plek waar meubelmakers, stoffeerders, schrijvers, filosofen, bricoleurs, product designers, restaurateurs, grafici – werkers en denkers – elkaar vinden in een materialisme met emotie.
ONBETAALBAAR vertrekt vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel. Ze werken enerzijds met gerecupereerde materialen en geven ze een paspoort en een nieuw leven, maar we bedenken ook oplossingen voor alledaagse praktische vragen, van kleine objecten tot ruimtelijke projecten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief