REGIO / HALLE - 525.005,39 euro voor personen met een handicap

REGIO / HALLE - 525.005,39 euro voor personen met een handicap

Okkernoot_1
Foto's Felix Merckx
 
Okkernoot_2
Foto's Felix Merckx
 

 De Okkernoot krijgt 31.500 euro

De provincie Vlaams-Brabant investeert dit jaar 525.005,39 euro in infrastructuurwerken en uitrustingskosten van voorzieningen en diensten voor opvang en ondersteuning van personen met een handicaRoosdaal,  Rotselaar, Tielt-Winge en Tienen deze steun.

Om personen met een handicap toegang te geven tot kwaliteitsvolle zorg- en woonondersteuning is het belangrijk dat het aanbod voldoende gespreid is en dat het aanbod voldoet aan de noden. Maar de bouw of verbouwing van een voorziening zorgt voor heel wat kosten. Om deze organisaties te stimuleren om toch de stap te zetten, steunen we ze met investeringssubsidies en een eenmaligesubsidie van 30.000 euro voor voorzieningen die een aanbod realiseren op een nieuwe locatie', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.

Dit jaar investeerde de provincie 525.005.39 euro in de sector voor personen met een handicap.

De Okkernoot in Halle kreeg 31.500 om in een gerenoveerd kloostergebouw 14 studio's te realiseren voor personen met autisme. Momenteel wordt er in de Okkernoot in Halle opvang geboden aan2l personen met autisme. Het geklasseerd kloostergebouw heeft nood aan een laatste renovatie om 14 studio's te realiseren voor personen met een mentale handicap, al dan niet gecombineerd met autisme.

Buiten de studio's worden nog een aantal gemeenschappelijke lokalen, zoals een leefruimte en een keuken, een viertal therapielokalen/burelen en bijkomend aangepast sanitair voorzien.

'Mensen met een handicap hebben evenveel nood aan een warme omgeving en een zinvolle dagbesteding als mensen zonder handicap', zegt gedeputeerde Monique Swinnen. 'Daarom investeren we in deze sector. Zo kunnen mensen met een handicap dicht bij huis ondersteuning vinden die aangepast is aan hun vraag'.

Andere projecten uit onze streek, die een bedrag krijgen=

o Begeleid wonen Hopperank in Asse ontving een subsidie van 6.901,84 euro voor de uitrusting van hun secretariaat. Zij begeleiden zelfstandig wonende, volwassen personen met een beperking;

o Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel vzw kreeg 17.422,77 euro voor de inrichting van het secretariaat van hun regioteam Leuven (Tielt-Winge) en Halle-Vilvoorde (Lennik);

oZonnestraal Vzw uit Lennik kreeg 27.500 euro voor de overkapping van het terras en de

uitbreiding van de afwaskeuken van boomgaard ll (woonondersteuning);

oLevedale Vzw uit Meise kreeg 61.500 euïo, waarvan 30.000 euro impulssubsidie voor debouw van een tehuis in Merchtem. 

oMPC Sint-Franciscus Roosdaal kreeg 30.000 euro voor de aankoop van een boerderij met bakhuis. De boerderij wordt een kleine B&B, het bakhuis en de ovenzullen gebruikt worden om dagbesteding ye organiseren.

 

 

 

  •   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 01 okt 2017

archief