PEPINGEN / REGIO - Gin uit de druivenstreek wordt gemaakt in het Pajottenland

PEPINGEN / REGIO - Gin uit de druivenstreek wordt gemaakt in het Pajottenland

Gin_1
Ingezonden foto
 
Gin_2
Ingezonden foto
 

 Een eerbetoon aan Felix Sohie, de founding father van de druiventeelt onder glas. Zo omschrijven de makers van deze nieuwe Belgische gin. “Er zijn heel wat gin’s op de markt, maar één met Belgische druiven dat bestond nog niet. Tot vandaag.” vertelt Roby Guns. Het is gemaakt in Pepingen in samenwerking met Manu en Sofie van Open Up Farm Distillery in Pepingen

Peter Schneider, Joris Pijpen, Loïc Fiermans en Roby Guns. 4 compagnons de route bij wie dit plan rijpte. Het is geen toeval dat ze kiezen voor de Vlaams-Brabantse tafeldruif. Allen zijn ze opgegroeid in en om Hoeilaart.

De Felix Gin is daarom voor de volle 100% kind van de druivenstreek. “We kiezen voor een unieke wijze van produceren, namelijk op basis van ruwe grondstoffen. Een groot verschil met de u welbekende ginmerken” licht Peter Schneider toe.

Felix Gin komt met een zeer beperkte oplage van 77 flessen op de markt. “Elke fles zal vervuld zijn van de nodige vakkennis en dat zal je proeven. We werken samen met Manu en Sofie van Open Up Farm Distillery uit Pepingen om deze raw materials gin te maken” zegt Joris Pijpen.

Open Up Darm Distillery produceert al vier soorten gin’s op basis van tarwe, mais, appels en aardappelen. “Op een dag staan er een paar gasten voor uw deur met het idee om er ook één met druiven te maken. Natuurlijk dat ik dat helemaal zag zitten. “ vertelt Manu De Cort.

Crowfunding

De opstart van dit project is mogelijk dankzij crowdfunding, waarbij 41 liefhebbers van het eerste uur zich konden verzekeren van een fles . “Vandaag maken we kennis met onze 41 Founding Felix’en. Ze krijgen een fles in primeur mee. Ideaal cadeau voor onder de Kerstboom”, besluit Loic Fiermans. “We organiseren in 2017 twee momenten om te proeven. Wie op de hoogte wil blijven, kan dat via onze website www.felixgin.be  ” 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 01 okt 2017

archief