REGIO - Expositie: De waarde zit hem in de kleine dingen

C21

REGIO - Expositie: De waarde zit hem in de kleine dingen

Adv-editpajot
 
Hester
 
Bart_tentoonstelling
 

In deze expositie proberen vader en dochter, kunstenaar Bart Daems en  juweelontwerpster Hester Daems met behulp van gefragmenteerd minimalisme u terug tot de schoonheid en belangrijkheid van het kleine te brengen. Waarvoor normaal gehaast voorbijgeraasd wordt, lassen we deze keer misschien wel een visionaire pauze in.

 

Bart zijn kunst vertrekt niet vanuit verwondering voor het indruk-wekkende, maar vanuit opmerkzaamheid voor het onaanzienlijke. Dagelijkse prikkels ontvangen jij en ik sneller in bombastisch formaat. Ze zijn ondubbelzinnig en geven een drogbeeld de wereld rondom ons heen volledig gewaar te zijn. Maar niets is minder waar.

 

Net als in de natuurkunde blijken macroscopische waarnemingen ons te misleiden als het over de werkelijkheid gaat. Onze perceptie van wat ‘is’ blijkt enkel een door de evolutie gegroeide illusie te zijn. Een illusie die het mogelijk maakt dat wij kunnen leven, reproduceren en evolueren. De kwantummechanica, oftwel de studie van het allerkleinste, leert ons dat realiteit niet éénduidig maar uitermate ambigu is. Een universum die de onze is, maar zintuigelijk ondetecteerbaar.

 

Bart zijn kunst fungeert misschien wel als een formule uit die kwantumwereld, een illustratie van het elementaire waardoor we een glimp kunnen opvangen van wat er zich daadwerkelijk afspeelt.

 

Hester haar werken focussen zich op het ‘verlichamelijken’ van het sieraad. Zo heeft ze een eigen symboliek aan het materiaal ‘bot’ kunnen geven. Niet zoals menig kunstenaar dit relateert aan lugubere thema’s, associeert zij het materiaal met nieuw leven, bewegelijkheid, vernieuwing en veranderlijkheid. Met een grote interesse om het natuurlijke met het onnatuurlijke te combineren. Steeds aftastend naar grenzen.

 

Bart en Hester verwelkomen je graag op hun vernissage op zaterdag 2 december vanaf 19u30. Ook Zondag 3 december kan je de werken bezichtigen tussen 11u en 19u. Graag tot dan!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief