Ring rond Brussel (R0) in Halle: takelwerken gestart rond 21u, binnenring open binnen een à twee uur

C21

Ring rond Brussel (R0) in Halle: takelwerken gestart rond 21u, binnenring open binnen een à twee uur

Logo_wegen_en_verkeer_

De ingenieurs van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben ondertussen de nodige vaststellingen gedaan. De brug is ernstig beschadigd, maar nog stabiel. Rond 21u zijn de takelwerken gestart. Die zullen een à twee uur duren. Daarna wordt de binnenring (voor het verkeer richting Groot-Bijgaarden) geopend. Op de buitenring (verkeer richting Bergen) moeten nog bijkomende inspecties gebeuren, maar de verwachting is dat die ook nog voor de ochtendspits opengesteld zal kunnen worden.  

Zodra er meer informatie is over wanneer de binnenring en de buitenring opengesteld kunnen worden, zal AWV een volgend persbericht verspreiden. Ondertussen blijven de omleidingen in voege. Het langeafstandsverkeer wordt via de oostelijke ring (ten oosten van Brussel, via Tervuren en Zaventem) omgeleid. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt mensen aan om zoveel mogelijk de omgeving van het incident te vermijden. 

De bovenkant van de brug zal morgen en de dagen erop zeker nog afgesloten blijven voor het verkeer. Voor dat verkeer zal een tijdelijke omleiding ingesteld worden. Zodra duidelijk is hoe ernstig de schade is en of de brug al dan niet moet afgebroken worden, zal AWV dat communiceren aan de pers.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief