Paul Severs overleed op 70 jarige leeftijd

Paul Severs overleed op 70 jarige leeftijd

Dsc_9620_01__large__01
Paul Severs is overleden. Foto Emile Devogeleer
 

Paul Severs (70) is overleden. De Vlaamse artiest werd op 12 maart in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een hartaanval kreeg en hard ten val kwam met zijn fiets. Hij belandde in een coma, waaruit hij na een tijdje ontwaakte. De laatste weken bleef zijn toestand echter kritiek en kreeg Severs verschillende bloedklonters, waardoor hij twee keer opnieuw wegzakte in een coma. Toen Severs dit weekend voor de derde keer het bewustzijn verloor, gaven de dokters aan dat zijn situatie uitzichtloos was. Zijn zoon meldt nu dat Paul Severs overleden is. 

 

Zoon Kristof doet het verhaal 

Vandaag, dinsdag 9 april 2019, is mijn vader, grootvader van Eline en Maxim, broer van 6, eeuwige teamgenoot en enige liefde van mijn moeder, heengegaan. Na ongeveer 4 weken intense strijd heeft Halle/Huizingen, Vlaanderen maar ook België een immer sympathieke en nederige zanger verloren. Hij is steeds een “gewone jongen” gebleven waar velen naar opkeken en een collega waar vele artiesten oprecht respect voor hadden.

 

De dokters in Erasmus hebben hun uiterste best gedaan maar de hersenschade die hij opliep tijdens de val van zijn fiets – veroorzaakt door een zware hartaanval - bleef elke dag erger worden. De daarop volgende verschillende complicaties hebben onvermijdelijk tot zijn spijtige overlijden geleid. 

 

Mama is sterk, maar is tegelijkertijd emotioneel uitgeput. Ik besef dat jullie haar allen woorden van troost willen bieden, zeker ook omdat ze zich niet publiekelijk wenst te uiten sinds de start van de hospitalisatie, maar toch vraag ik jullie allen haar privacy te blijven respecteren. Ik informeer haar sowieso voldoende over de massale facebook-reacties en ze is enorm dankbaar voor wat jullie doen. Mag ik jullie dan ook vragen haar de tijd te gunnen deze immens zware klap te kunnen verwerken en te kunnen rouwen.

 

Ik heb mijn best gedaan om jullie allen over de toestand van mijn vader gedurende deze lijdensweg te blijven informeren. Ik ben in elk geval emotioneel op en het zal ook voor mij even duren eer ik draad van mijn leven terug zal kunnen oppikken. 

 

Bij deze wens ik dus ook een einde te brengen aan deze frequente updates die ik jullie allen op transparante manier gaf. We informeren nog wel over de nodige stappen die we moeten ondernemen in een latere communicatie, maar momenteel moet ook ik even op adem komen en rouwen. 

 

Bedankt beste fans voor al jullie steun. Bedankt beste familie om in deze moeilijke tijden er voor ons te zijn. Bedankt beste vrienden voor jullie warmte en onuitputbare bron van steun. Bedankt beste media om onze wens qua communicatie te hebben ingewilligd.

Pa,

Je hebt een memorabele strijd geleverd, die je voor ons hebt gewonnen! Deze schokgolf laat diepe sporen na…maar we vinden toch ook rust in het feit dat jij eindelijk zacht kan slapen.

 

“Vaarwel en (zeker) tot weerziens”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief