HERNE / REGIO - De Jacobsladder, het nummer 7 uit de Vandiesel-familie van Dirk Vanderlinden is uit

HERNE / REGIO - De Jacobsladder, het nummer 7 uit de Vandiesel-familie van Dirk Vanderlinden is uit

Jacobsladder_voorstelling
HERNE / REGIO - De Jacobsladder, het nummer 7 uit de Vandiesel-familie van Dirk Vanderlinden is uit - © Deschuyffeleer
 

Zondag werd De Jacobsladder, de zevende en meteen ook de jongste telg in de Vandiesel-familie van auteur en dorpsgenoot Dirk Vanderlinden, in het Museum voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark in hartje Brussel aan het groot publiek voorgesteld. Het boek is thans te koop in de betere boekhandel. Het is ook terug te vinden in de lokale bibliotheek Petrus Naghel.

De Jacobsladder
21 juli 2069, Neil Armstrong zet als eerste mens voet op de maan. Meteen erna duiken er complottheorieën op over de echtheid van de beelden. 50 jaar later, in het Koninklijk Museum voor Kunst en geschiedenis gebeuren plots rare dingen….. Stof genoeg voor een nieuw avontuur voor The Vandiesel Company.
De achtkoppige Vandiesel Company is een fictie-schaduwteam met een hoog CSI-gehalte dat ingezet wordt voor opdrachten waarbij discretie topprioriteit is en administratieve beslommeringen kunnen gemist worden als de pest. Het team wordt dan ook door verschillende overheden ingehuurd om afzijdig van officiële instanties een oplossing te bieden aan kritieke scenario’s en situaties. Het team bestaat uit typetjes met William Vandiesel als spilfiguur, de Aziatische Mae, de Italiaanse New-Yorker Willy, de stijlvolle Afro-Amerikaan Jack Winters of De Baas, de ex-flik Jacques Vanderstappen als Walker, de Amsterdamse babe Annette Spijker, de Zweed Billy Knutsen en Julie Townsend als typische Engelse mollige lady. Aan allen schonk de auteur een sterk karakter, diverse achtergronden, zin voor avontuur, een flinke dosis lef en inventiviteit en een uitgesproken gevoel voor humor. Dit achttal, overrompeld en verwikkeld in een mix van avontuur, intriges, romantiek, corruptie en komische toestanden, maakt van De Jacobsladder een thriller van formaat die de lezer op sleeptouw neemt in een wereld van lust, leugens, fantasie, intriges en gekronkel of kort, in situaties die hij geenszins zelf wil meemaken maar waar hij wel met heel veel spanning als waarnemer kan van genieten.
Wie is de auteur Dirk Vanderlinden?
Dirk Vanderlinden (57) voelt zich een ‘Pajot’ die als kind en jongeling opgroeide in Ternat. Al heel vroeg was Dirk er zich van bewust dat ‘schrijven’ deel uitmaakte van zijn DNA. Als pas afgestudeerde en alsnog gewapend met een ouderwetse typemachine ging hij dan ook aan de slag met ‘De weg naar de wereld ben ik kwijt’, een roman die echter nooit werd uitgegeven. Jaren later werd Dirk regionale verslaggever voor Het Nieuwsblad en was hij de redacteur voor verschillende tijdschriften gespecialiseerd in de luchtvaart. Eind jaren ’80 kwam hij dan terecht bij Sabena waar hij al heel vlug de ‘Check-in-dienst’ mocht ruilen voor de ‘Ticketing’, waar verkoop, dienstverlening en persoonlijk contact belangrijke componenten waren. Maar toen braken ook de moeilijke Sabena-jaren aan waarbij door stakingen vele reizigers in allerlei vervelende situaties verzeild geraakten. In die woelige tijden werd Dirk overgeheveld naar het ‘Customer Care Team’ waarbij het opbouwen van een stevige klantenrelatie evenals het opvangen en helpen van passagiers in nood prioritair gesteld werden. Die job met een hoge werkdruk, daarenboven in combinatie met drie opgroeiende tieners, maakte dat Dirk mutatie aanvroeg voor de dienst ‘Gebouwenbeheer’. Een functie die hij met een achttal collega’s zelfs tot maanden na de faling van Sabena en in samenwerking met de curatoren is blijven uitoefenen.
Herfelingen
Intussen heeft Dirk wel voet aan wal gezet in het Groene Kwadrant in Herfelingen. Ook vandaag nog is Dirk een consultant en innovatiemanager rond Smart Buildings bij Arcadis. Hetgeen hem dan ook, net zoals in het verleden, nog overal ter wereld brengt en meteen ook voorziet van basismateriaal voor zijn flink uit de kluiten gewassen hobby van auteur van thrillerverhalen.
In de thrillerreeks van The Vandiesel Company verschenen ook al eerder Geheim van Stolzenfels, De Fiandre Broederschap, De Bonsai Collectie, De Chirusa Hyperlink, Het Charles Mysterie en De zevende Macht. Allemaal boeiende verhalen waarbij Parijs Oslo, Firenze, Rome, Granada, Avignon, Milaan, Londen, Verona, Washington en Moskou het decorpallet delen met Beersel, Dilbeek, Brussel Halle, Gaasbeek en ook Herne.
De Jacobsladder - Auteur: Dirk Vanderlinden - Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts (Gent) - Paperback - 320 pagina’s – 22,99 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief