HALLE - Hinder op Ring door plaatsing geluidsschermen

HALLE - Hinder op Ring door plaatsing geluidsschermen

20181130_ligging_r0_geluidschermen
De plaatsing van de geluidsschermen zal het verkeer hinderen in de komende dagen.
 

In de nacht van zaterdag 30 november op zondag 1 december start de tweede fase van de werken op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel en Drogenbos: op verschillende locaties op de binnen- en de buitenring worden nieuwe geluidsschermen geplaatst in de zijbermen en verouderde schermen vervangen.

Waar er nieuwe geluidsschermen komen op de op- en afritten, wordt ook de snelwegverlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting. De aannemer zal zaterdagnacht de nodige werfsignalisatie plaatsen en markeringen aanbrengen om de werfzone aan te duiden. De eigenlijke werken zelf worden in drie fases uitgevoerd om de uitvoeringstermijn in te korten en de hinder voor het verkeer te beperken. Desondanks verwacht Wegen en Verkeer veel hinder op de Ring. Volgens de huidige planning duren de werken tot begin maart 2020.

 Plaatsen geluidsschermen in drie fases

 Het plaatsen en vervangen van de geluidsschermen verloopt in drie fases.

     Fase 1: Op de buitenring in Beersel wordt er gewerkt vanaf maandag 2 december tot begin februari, tussen oprit 19 in Beersel en afrit 20 in Huizingen (rijrichting Wallonië).

     Fase 2: Op de binnenring in Beersel wordt er gewerkt van half januari tot begin maart, tussen oprit 20 in Huizingen en afrit 19 in Beersel (rijrichting Brussel).

     Fase 3: Op de binnenring in Drogenbos wordt er gewerkt van begin februari tot eind februari, tussen oprit 18 in Ruisbroek en de bocht van Vorst (rijrichting Brussel).

 Deze fases overlappen elkaar deels waardoor er op bepaalde momenten op de drie verschillende werfzones gewerkt wordt.

 Veel hinder voor doorgaand verkeer op Ring rond Brussel

 Ondanks de gefaseerde aanpak zal het doorgaand verkeer op de Ring rond Brussel zware hinder ondervinden. In fase 1, op de buitenring in Beersel, en fase 2, op de binnenring in Beersel, van de werken beschikt het doorgaand verkeer over twee rijstroken. De rechterrijstrook wordt in beide fases ingenomen door kranen en machines die nodig zijn om de geluidsschermen te kunnen plaatsen. Oprit 19 in Beersel, in de richting van Halle, zal tijdens de volledige duur van fase 1 afgesloten worden voor verkeer. Wie in Beersel de oprit van de snelweg richting Wallonië wil nemen, moet een omleiding volgen via de binnenring richting Brussel, het Total tankstation en de Broekweg om zo de buitenring op te kunnen rijden. Sporadisch zal tijdens fase 1 ook afrit 20 in Huizingen afgesloten worden. Verkeer op de buitenring zal dan de snelweg in Beersel (afrit 19) moeten verlaten en via de Bergensesteenweg (N6) worden gestuurd. Wanneer er tijdens fase 2 op de binnenring in Beersel schermen worden geplaatst, zal oprit 20 in Huizingen ook afgesloten worden.

 In fase 3 van de werken, op de binnenring in Drogenbos, zal het verkeer ter hoogte van Drogenbos over drie versmalde rijstroken moeten rijden.

 Groenwerken om plaatsing schermen mogelijk te maken

 Om de schermen te plaatsen zullen ook de nodige rooi- en groenwerken plaatsvinden in de zijbermen en in de zones achter de toekomstige schermen (tot over een afstand van 5m achter de schermen). Op bepaalde plaatsen langs de binnen- en buitenring zullen er door het verwijderen van de bomen open ruimtes ontstaan. Wegen en Verkeer plant na afloop van de werken in deze zones nieuwe inheemse vegetatie aan die bovendien onderhoudsvriendelijk is. 

 3,5 kilometer aan nieuwe geluidsschermen langs de Ring

 De huidige geluidsschermen in Beersel zijn meer dan dertig jaar oud en toe aan vervanging. Op verschillende plaatsen op de binnen- en buitenring ontbreken panelen waardoor het geluid van langsrijdend verkeer amper of zelfs bijna niet meer wordt gedempt. Wegen en Verkeer besliste daarom om de verouderde schermen te vervangen. Ook komen er over een afstand van 300 meter (in Drogenbos) nieuwe schermen op locaties waar er vandaag nog geen staan. Deze ingrepen zorgen ervoor dat het omgevingslawaai en de leefbaarheid van de omgeving verbeteren.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief