Cultuurregio Pajottenland Zennevallei breidt haar werking vanaf 2020 uit met een bovenlokale cultuurwerking

Cultuurregio Pajottenland Zennevallei breidt haar werking vanaf 2020 uit met een bovenlokale cultuurwerking

Img_3476
 
Img_3477
 

Cultuurregio Pajottenland-Zennevallei zal de komende 6 jaar bouwen aan een brede culturele werking in het Pajottenland en de Zennevallei. Maar liefst 15 gemeenten (Affligem, Beersel,  Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en de komende 2 jaar ook Linkebeek en Sint-Genesius-Rode) zetten samen met de Erfgoedcel PZ hun schouders onder dit project.

De cultuurregio Pajottenland en Zennevallei bouwt verder op een traditie van samenwerking en sterke bestaande sectorwerkingen. Onder de koepel van de cultuurregio zijn er reeds samenwerkingen van de regiobib, de erfgoedcel, cultuur- en gemeenschapscentra en IOED, de Interregionale Onroerend erfgoeddienst. Daar wordt nu een bovenlokale cultuurwerking aan toegevoegd.

De missie van de nieuwe werking is ambitieus: vanuit de culturele werking en maatschappelijke opdracht verbinden en vernieuwen, en samenwerken ter verrijking van Pajottenland & Zennevallei en haar bewoners.  Zo wil deze bovenlokale, transversale samenwerking de actieve deelname van de inwoners aan cultuur verhogen en zo bijdragen aan hun welzijn en sociale cohesie.

De regiobib, het netwerk van cultuur- en gemeenschapscentra, lokale cultuur- en vrijetijdsambtenaren en de Erfgoedcel geven in samenwerking met vzw 'De Rand' deze nieuwe werkingslijn binnen Cultuurregio PZ vorm.

Contact Erfgoedcel Pajottenland

Castelhof Molenstraat 102 1700 Dilbeek 

02 451 69 47

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 01 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 27 sep 2020

archief